fbpx

Дом за толкова колкото можеш да платиш? Възможно ли е?

Да платиш за дома си толкова, колкото имаш… Шведски компании планират да въведат точно този метод на пазара във Великобритания.

В малкият град Уърдинг, предприемачите от BoKlok, съвместно с IKEA и строителната компания Skanska, ще създадат квартал от евтини домове.

Те ще се произвеждат във фабрика и ще се сглобяват изключително бързо, за да се облекчи острия недостиг на домове, който повишава цените на пазара. Често, средностатистическият работник не може да си позволи да си закупи апартамент, за това компаниите са склонни да продават къщите за сума, която отговаря на възможностите на купувача. А тази иновация може да предизвика и промени на пазара след време, пише www.dnes.bg.

външна реклама

Това е първият такъв проект във Великобритания за BoKlok. Преди години, предприемачите отново се опитали да прокарат идеята, но тогава настъпила глобалната икономическа криза и те били принудени да се откажат.

Компанията е построила Близо 11 хил. домове в Швеция, Финландия и Норвегия.

Според плана на BoKlok, 160 домове ще бъдат построени на земя, предоставена от кметството. 30% от тях ще са обществени жилища, а първите заселници могат да се нанесат в тях след две години.

Компанията ще иска живущите там да заплащат само толкова, колкото могат да си позволят, като това най-често е една трета от месечните им доходи. Домовете вървят с 25-годишна ипотека.

Тъй като Уърдинг има изключително ограничено количество земя, идеята на BoKlok ще помогне да бъдат създадени тройно повече домове, отколкото ако се използва нормалния начин за строителство. Конструкцията ще започне през 2021 година.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

Незабавни статии
Сашко заплете нова мистерия

Снимка профил ФБ Бащата на Сашко Александър Цветанов публикува последната творба на детето, която предизвика възхищение у всички. Красивата рисунка показва, че се справя наистина добре и е талантлив малък художник. Още от момента в който се почувства по-добре в болницата грабна боичките. Може би това занимание му доставя удоволствие …

error: Content is protected !!