fbpx

Дом за толкова колкото можеш да платиш? Възможно ли е?

външна реклама

Да платиш за дома си толкова, колкото имаш… Шведски компании планират да въведат точно този метод на пазара във Великобритания.

В малкият град Уърдинг, предприемачите от BoKlok, съвместно с IKEA и строителната компания Skanska, ще създадат квартал от евтини домове.

Те ще се произвеждат във фабрика и ще се сглобяват изключително бързо, за да се облекчи острия недостиг на домове, който повишава цените на пазара. Често, средностатистическият работник не може да си позволи да си закупи апартамент, за това компаниите са склонни да продават къщите за сума, която отговаря на възможностите на купувача. А тази иновация може да предизвика и промени на пазара след време, пише www.dnes.bg.

външна реклама

Това е първият такъв проект във Великобритания за BoKlok. Преди години, предприемачите отново се опитали да прокарат идеята, но тогава настъпила глобалната икономическа криза и те били принудени да се откажат.

Компанията е построила Близо 11 хил. домове в Швеция, Финландия и Норвегия.

Според плана на BoKlok, 160 домове ще бъдат построени на земя, предоставена от кметството. 30% от тях ще са обществени жилища, а първите заселници могат да се нанесат в тях след две години.

Компанията ще иска живущите там да заплащат само толкова, колкото могат да си позволят, като това най-често е една трета от месечните им доходи. Домовете вървят с 25-годишна ипотека.

Тъй като Уърдинг има изключително ограничено количество земя, идеята на BoKlok ще помогне да бъдат създадени тройно повече домове, отколкото ако се използва нормалния начин за строителство. Конструкцията ще започне през 2021 година.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Семейство англичани кръстиха бебето си на овена Райко

външна реклама Снимка pixabay Фермата приют във великотърновското село Хотница е събрала много и разнообразни животни, като целта е добруването на обитателите, както и срещите на децата с тях. Стопаните се радват на огромен интерес, те посрещат дори групи с деца и скаутски клубове. Редовни посетители на фермата са семейство …

Новини
MeteoBalkans: Снежни Коледа и Нова година

външна реклама Снимка pixabay Ноември бележи последни топли дни на тази година. С настъпването на новия месец температурите падат и на много места дъждът ще преминава в сняг. През първата десетдневка от декември средните месечни температури се очаква да бъдат около и над климатичните норми, сочат данните на MeteoBalkans. външна …

Незабавни статии
Рачков и Мария Игнатова отново заедно

външна реклама Кадри видео Нова ТВ Любими на зрителите предавания, издържали дълги години на екран припомни снощи Рачков в „Забраненото шоу на Рачков“. Доста от тях са отдавна свалени от екран и малко хора, най-вече по-възрастните ги помнят, както и емоциите, които предизвикваха те. Ефира преди време бе наситен с …