Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко, топи се в устата

Новини

Всички в дома ви ще се влюбят в тази рецепта

Като повечето хора до преди години само бях чувала от „американските филми“ как мажат наляво – надясно фъстъчено масло, споделя кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.

Не останах особено впечатлена от филия с такова. Прибавено към ястие обаче е една приятна изненада за небцето. Тази фъстъчена паста, наречена масло заради високото си съдържание на масленост, съдържа и протеини и фибри – и това я прави уникална.

Въобще от фъстъченото масло има много ползи, но нека не са обект на тази статия. А сега да готвим. Ще ви покажа рецептата за чудно пилешко месце, което ще стане толкова крехко и вкусно, че направо ще се топи в устата и всичките ви близки ще се влюбят в него.

Продукти за около 2 порции:

350 гр пилешко месо (бонфиле, гърди)
150 гр камби (пипер)
1-2 скилидки чесън
1 стрък зелен лук – бялата част
2-3 с.л доматено пюре
черен млян пипер
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 кисела краставичка
1 с.л фъстъчено масло
олио,сол

Приготвяне:

Нарязваме пилешкото на дълги ивички и запържвaме до златисто в малко мазнина. Най-често готвя със зехтин, но тук използвах олио от гроздови семена. Цената му е близка до тази на качествен зехтин, но не предава неговия вкус.

Изваждаме пилешките жулиенчета от съда и прибавяме камбата, нарязани на тънки, дълги ивици.

Добавяме и нарязани лук и чесън. Бъркаме докато започнат да омекват.

Наливаме водичката, доматеното пюре, черен млян пипер, сол, фъстъченото масло и пилешкото месо. Задушаваме докато ястието леко започне да се сгъстява. Малко преди да е готово добавяме нарязаната кисела краставичка.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тъжно: Една пета от българите не са почивали лятото повече от 10 години

Над 2 милиона и 300 хиляди пълнолетни българи планират почивка през лятото. Малко повече от половината заявяват, че ще почиват на българското Черноморие (54%), а останалите – в чужбина. От тези, които обмислят да напуснат границата на страната (32%), най-много заявяват, че най-вероятно ще го направят в Гърция (близо 60%) или Турция(30%). Сред останалите …

Новини
Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви …

Новини
Декар земя в Балчишко скочи до 2 635 лева средна цена

Средната цена на декар земеделска земя в община Балчик е 2 635 лева, съобщават от статистическото бюро в Добрич. Данните са за 2018 г. През миналата година средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1 697 лв., при средна цена за страната 941 лева на декар. Спрямо …

Inline
Inline