fbpx

Доклад: Западните Балкани ще достигнат европейския стандарт след около 50-60 години

реклама

Доклад на британската правителствена комисия за външни работи предвижда, че страните от Западните Балкани ще достигнат стандарта на държавите от Европейския съюз след 50-60 години, съобщава Агенция „Фокус“.

Документът е бил публикуван на 3 юли тази година. Той е изготвен на база прогнозите на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Освен дългогодишната икономическа стагнация, сред основните проблеми на страните от региона са посочени двустранните спорове и етническите конфликти.

реклама

В доклада се споменава и договорът за името на Македония. Разрешаването на спора между Скопие и Атина е приветствано, но същевременно се подчертава, че предстои договорът да бъде ратифициран в парламентите на двете страни.

В тази връзка в текста се припомня, че сделката за обединение на Кипър пропадна в последния момент.

За финализирането на процеса по ратифицирането на договора за името се споменава влиянието на външни фактори, т.е. Русия.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …