fbpx

Добра новина: Един милиард лева тръгват към фермерите до края на годината

pik.bg
Държавен фонд „Земеделие“ ще изплати близо 1 млрд. лв. до края на годината. От тях 735 млн. лв. са по схемите на директните плащания за Кампания 2018, а близо 100 млн. лв. по ПРСР 2014-2020. До 10 декември ще тръгнат и 73 млн. лв. по първия транш за отстъпка от акциза на горивата.

Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Живко Живков по време на осмия национален семинар на зърнопроизводителите.
Той подчерта, че вече е преведен първия транш от общо 35 млн. лева по двете схеми – Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, както по другата – за овце майки и кози майки, съобщава „Марица“.

Изпълнителният директор на ДФЗ каза още, че през 2019 г. се очаква стартиране на Система за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ. Тя ще наследи действащата в момента „Система за индивидуална справка по директните плащания“. Тя е с цифровите географски данни за заявените парцели за подпомагане за кампаниите по директните плащания, файлове за изтегляне с графичните данни за парцелите, които са заявили за подпомагане, но ще бъде разширена с много допълнителни възможности.
Новата мрежа ще улесни и кореспонденцията между земеделските производители и фонда. Тя ще позволи да се подават електронно заявления за подпомагане и ще осигури непрекъснат достъп до тях. В разработената индивидуална за всеки кандидат среда ще бъде осигурена възможност за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на системата ще са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!