fbpx

Добрата новина! Обущар в Мездра намери портмонето на жена и й го върна

Снимка: BulNews.bg

Истинска постъпка на доблестен човек е извършил обущарят Митко Гинчев от село Долна Кремена. Мъжът е намерил и върнал портмонето на жена, пълно с пари и документи, научи BulNews.bg.

Митко има малка обущарска работилница в Мездра. Поправя обувки вече 25 години.

„В четвъртък, пазарен ден, минават повече хора. Една жена си взе обувките от поправка и побърза да си тръгне, навън валеше. После дойдоха други клиенти и тогава видях портмонето и казах на клиентките – две момичета: Момичета забравихте си портмонето, а те отговориха, че не е тяхно. Тогава без да го отварям, го сложих върху лавицата. На другия ден дойде Павлинка притеснена и попита за портфейла. Показах й го, тя го отвори“.
Жената показала личната карта в потвърждение, че вещите са нейни. Благодарила и тръгнала.

Според Митко добротата е скрита в човека. „Животът така ни промени, а трябва да я показваме повече. Българинът се слави като добър човек“, разказва обущарят.
Нито ще забогатея, нито ще ми стане по-хубаво, казва в отговор на въпроса дали не би се възползвал от намерените пари. „Така възпитавам и децата си – в уважение към всеки човек, с внимание към по-възрастните, така, както нас ни възпитаваха някога“, добавя той.

Митко има две дъщери, на които предава своите възгледи и убеждения за живота.
„Много пъти ми се е случвало хората да си забравят вещи, но са идвали и са ги намирали. Дори златен пръстен съм връщал, намерих човека, а той вече го беше отписал, не вярваше, че може да го намери“, завършва разказа си Митко.

Не всичко на този свят е пари. Бъди жив и здрав ти и цялато ти семейство .

На честност и почтеност, на добрина ни научиха преди години….благодарим за това всички и всичко… режима беше такъв….. добре е че сме от онова минало време….не съжаляваме…. добре постъпил господина…..

ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО БЛАГОСЛОВЕН И ТОЙ И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!