fbpx

Добрата новина! Обущар в Мездра намери портмонето на жена и й го върна

Снимка: BulNews.bg

Истинска постъпка на доблестен човек е извършил обущарят Митко Гинчев от село Долна Кремена. Мъжът е намерил и върнал портмонето на жена, пълно с пари и документи, научи BulNews.bg.

Митко има малка обущарска работилница в Мездра. Поправя обувки вече 25 години.

външна реклама

„В четвъртък, пазарен ден, минават повече хора. Една жена си взе обувките от поправка и побърза да си тръгне, навън валеше. После дойдоха други клиенти и тогава видях портмонето и казах на клиентките – две момичета: Момичета забравихте си портмонето, а те отговориха, че не е тяхно. Тогава без да го отварям, го сложих върху лавицата. На другия ден дойде Павлинка притеснена и попита за портфейла. Показах й го, тя го отвори“.
Жената показала личната карта в потвърждение, че вещите са нейни. Благодарила и тръгнала.

Според Митко добротата е скрита в човека. „Животът така ни промени, а трябва да я показваме повече. Българинът се слави като добър човек“, разказва обущарят.
Нито ще забогатея, нито ще ми стане по-хубаво, казва в отговор на въпроса дали не би се възползвал от намерените пари. „Така възпитавам и децата си – в уважение към всеки човек, с внимание към по-възрастните, така, както нас ни възпитаваха някога“, добавя той.

Митко има две дъщери, на които предава своите възгледи и убеждения за живота.
„Много пъти ми се е случвало хората да си забравят вещи, но са идвали и са ги намирали. Дори златен пръстен съм връщал, намерих човека, а той вече го беше отписал, не вярваше, че може да го намери“, завършва разказа си Митко.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Не всичко на този свят е пари. Бъди жив и здрав ти и цялато ти семейство .

На честност и почтеност, на добрина ни научиха преди години….благодарим за това всички и всичко… режима беше такъв….. добре е че сме от онова минало време….не съжаляваме…. добре постъпил господина…..

ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО БЛАГОСЛОВЕН И ТОЙ И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя бе първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …