fbpx

Добрата новина: Младоженци дариха пари от сватбата си на най-малките

През последните години все повече млади хора, решили да сключат брак, избират вместо подаръци и цветя за най-щастливия ден в живота им, да направят другиго щастлив. Такъв избор правят Александрина и Петър от Велико Търново преди седмица.

Александрина и Петър са заедно от 2 години, но преди една тя казва „да” на брега на остров Тасос.

Двамата се притесняват да застанат пред камерата на NOVA, защото никога не са търсили публичност за доброто дело, което са решили да направят.

„Ние не сме първите, които правят така. Нашата идея идва от мои приятели, които за кръщенето на техния син решиха вместо цветя, да събират детски книжки, които всъщност дариха след това“, разказва Александрина.

От 16 юли тази година са съпруг и съпруга. Вместо цветя за булката свидетелите на любовта им даряват символична сума.

„Понеже се вдигна доста шум , все едно ние сме направили нещо страхотно, а парите са на нашите гости, трябва да им благодарим на тях, че приеха каузата ни и така събират 1000 лв. След няколко дни тези букети няма да имат никаква стойност. Имаше цветя, но хората, които дори подариха цветя, те допринесоха и за каузата“.

Даряват парите на неонатологичното отделение на болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

„За което сме им безкрайно благодарни, това е първа стъпка в техния живот, с дарителство, и то към най-малкият пациент“, заявява Мария Нешева, старша сестра в неонатологичното отделение.

С дарението ще бъдат закупени сензори, с които се следят жизнените показатели на малките пациенти.

„Те са за съжаление скъп консуматив и са за еднократна употреба“, обяснява още Нешева.

От началото на годината в болницата са се родили повече от 500 деца. Екипът на родилното отделение показа на младото семейство къде ще отидат парите им.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!