Днес рожден ден има…

Новини
11

Владислав Горанов е роден на 30 април 1977 г. в Плевен. Той е заместник-министър на финансите в първото правителство на Бойко Борисов и депутат в 42-ро Народно събрание и министър на финансите (2014 – 2017) във второто правителство на Бойко Борисов. От 4 май 2017 г. е отново министър на финансите на Република България в правителството на Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) и партията на Обединените патриоти (от квотата на ГЕРБ).

Горанов е завършва Математическа гимназия „Гео Милев“ в град Плевен. В периода 1994 – 1999 г. завършва икономика в Стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов“ в Свищов, с магистърска степен по счетоводство и контрол, след което започва кариерата си в държавната администрация. Той също така притежава и докторска степен от Университета по национално и световно стопанство, департамент „Човешки ресурси и социална защита“.  Женен, с две деца.

От 1998 до 2001 г. е специалист Извънбюджетни сметки и фондове експерт и директор на дирекция „Финансова политика“ към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа. През 2001 г. заема длъжността главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове“ към Министерството на финансите. От 2001 до 2009 г. е началник на отдел „Социални разходи“ към Министерството на финансите, Управление на публичните финанси. От месец август 2009 г. до месец април 2013 г. заема поста на заместник-министър на финансите. Народен представител в 42-то Народно събрание, което напуска по собствено желание през месец февруари 2014 година. След това Горанов е назначен за изпълнителен директор и член на управителния съвет на Общинска банка.

От ноември 2014 г. до януари 2017 г. – Министър на финансите на Република България. След кратко отсъствие от май 2017 г. отново заема длъжността министър на финансите.[1] В качеството си на министър е също така член на Борда на гуверньорите в Европейската инвестиционна банка от 17 май 2017 г. [2]По време на първото българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. Горанов е и първият български финансов министър, който председателстваше Икономическия и финансов съвет (Екофин).

да пукне дано.умори толкова хора сега на рождения си ден и той да пукне

Анннимник , той да пукне а ти да забиеш кол на този свят !

АКО ТОЗИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ РАЗБИРАЧ НА ПАРИ ,ЗНАЧИ АЗ СЪМ МАНЕКЕНКА !
А ЗА ТОВА ,ЧЕ ЖИВУРКАМЕ ,А НЕ ЖИВЕЕМ ,ТРЯБВА ЗА Р.Д. ДА ГО ЛИНЧУВАМЕ !
НО ВИДОВ ДЕН НАБЛИЖАВА С ВЛАКА СТРЕЛА !!!!!!!!!!!!!! АМИН !!!!!!!!!!!!!!

Превратът в 1989 г. освен че узакони ограбеното от червените, но от друга страна освободи хората от терора на държавата. Даде се възможност на всеки да работи и печели според способностите си.Всички ние работим за себе си и за държавата, а не държавата за нас, няма как тя да носи отговорност за всеки и за всичко. Ако не сте доволен от живота си, сърдете се на себе си.

Честит рожден ден! Желая Ви здраве, много сили и лично щастие!

ГЕРБ така и не случи на финансов министър, „разбирачът“ на пари, не може да изгради приоритети в бюджетната политика, затова стоим в блатото на вечната ни бедност.Централизираните бюджетни разходи доведоха до хаос, ширеща се по високите етажи на властта корупция,поддържане на нисък жизнен стандарт на населението ни, изпълнявайки максимата, че бедният и гладният слушат и изпълняват каквото те кажат.Да имаш икономически ръст ,а да стоиш с ниски пенсии означава само едно, че много се краде, а само се отчитат статистически числа.Резултатът е налице, обезлюдяване на Б-я, колко села се празни или само с 1 жител, децата ни в чужбина, ровещи хора по кофите за смет и т.н. Авторитарно управление, „законова кражба на европари, за къщи и т.н., колко ли пари има в офшьорни сметки властта ни?А правят вили за милиони, прокуратурата мълчи , шири се беззаконито, до кога?

Не се радвайте на управление на „социалисти“(комунисти)! Не са забравени финансовите катастрофи при тяхното управление! Моето семейство имаше 18 000 лв.,които се приравниха на 18 лв.И тогава започнахме от 0!!! В периода януари – началото на февруари, 1997 г. България изпада в дълбока политическа и финансова криза. Големите градове са обхванати от протести, страната изпада в хаос. В началото на февруари България е изправена пред хиперинфлация, след като за по-малко от два месеца цената на един щатски долар от 500 достига до 3000 лв. Инфлацията вече е 300%. За периода от април до октомври фалират 15 банки. Унищожени са спестяванията на огромното мнозинство от българите, но са стопени дълговете на т. нар. кредитни милионери, взели пари от банките, без да имат намерение да ги връщат. В началото на 1997 страната изпада в хаос. Инфлацията расте с дни, а зърното е на привършване, с което започва недостиг на хранителни продукти. Средната заплата пада до стойност, равняваща се на 5 $. Внимавайте….Вяра на комунисти…никога!!! И сега не е както ми се иска, но трябва да се спре, тази ширеща се корупция! Българино…мисли!!!

ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО започна още при Лукановото правителство много, много преди да се появи ГЕРБ.

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тъжно: Една пета от българите не са почивали лятото повече от 10 години

Над 2 милиона и 300 хиляди пълнолетни българи планират почивка през лятото. Малко повече от половината заявяват, че ще почиват на българското Черноморие (54%), а останалите – в чужбина. От тези, които обмислят да напуснат границата на страната (32%), най-много заявяват, че най-вероятно ще го направят в Гърция (близо 60%) или Турция(30%). Сред останалите …

Новини
Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви …

Новини
Декар земя в Балчишко скочи до 2 635 лева средна цена

Средната цена на декар земеделска земя в община Балчик е 2 635 лева, съобщават от статистическото бюро в Добрич. Данните са за 2018 г. През миналата година средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1 697 лв., при средна цена за страната 941 лева на декар. Спрямо …

Inline
Inline