Днес повод да празнува има…

Новини

Христо Сираков е роден в град София на 28-ми юни 1956 година. Майка му е лекар по дентална медицина, а професионалните занимания на баща му са основно в авиацията, като най-емблематична е работата му във френска авиокомпания.

Христо е завършил средното си образование във Френската гимназия в София. След това учи в лицей в Париж.

Той е бизнесмен с разностранни делови интереси. Има значим опит в най-големите икономически сектори. Някои от най-общоизвестните му бизнес занимания са внос на високотехнологични машини и апаратура от Япония, представителство на „Алфа Ромео“ за България, както и на италианския производител на оръжия „Барета“.
Собственик е на завод за кожи с основна дейност – износ за Италия. Развива значим бизнес с луксозно обзавеждане на хотели и вили, както и с внос на висококачествени вина от Италия и др.

Деловият и житейски опит развиват забележителна комбинативност в уменията му и той успешно реализира страстта си към яхтите не само като удоволствие, а и като печеливш бизнес. Идеята му за производство на луксозна италианска яхта не е единственото му капитализирано хоби. Но въпреки разностранните му интереси в личен и делови аспект, Христо Сираков си остава най-верен ценител на бързоскоростните машини и всяко лято обикаля с яхта Средиземно море. В зимния сезон обожава да кара ски и шейни.

Освен сериозния международен бизнес който ръководи, Христо Сираков намира време да реализира успешни и зрелищни конкурси и шоу-събития реализирани в концертен и вариететен стил из най-добрите заведения и зали в България.

Шоубизнесът на Христо Сираков е сред най-популярните му занимания в България, за разлика от деловия му живот в Италия, както и изобщо сред международната бизнес общност не само на европейско ниво.

В ценностна система и житейска философия на бизнесмена най-водещи са достойнството, честността, вярността, упоритостта, смелостта, доблестта. Финото му чувство за хумор и усещането му за ирония и самоирония са забележителни.

На това учи и децата си, за които държи да имат стойностен и щастлив живот.

Христо Сираков има три деца.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Румъния може да се върне в надпреварата за завода на „Фолксваген“

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“ (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико. „Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. …

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …