Днес повод да празнува има…

Новини

Христо Сираков е роден в град София на 28-ми юни 1956 година. Майка му е лекар по дентална медицина, а професионалните занимания на баща му са основно в авиацията, като най-емблематична е работата му във френска авиокомпания.

Христо е завършил средното си образование във Френската гимназия в София. След това учи в лицей в Париж.

Той е бизнесмен с разностранни делови интереси. Има значим опит в най-големите икономически сектори. Някои от най-общоизвестните му бизнес занимания са внос на високотехнологични машини и апаратура от Япония, представителство на „Алфа Ромео“ за България, както и на италианския производител на оръжия „Барета“.
Собственик е на завод за кожи с основна дейност – износ за Италия. Развива значим бизнес с луксозно обзавеждане на хотели и вили, както и с внос на висококачествени вина от Италия и др.

Деловият и житейски опит развиват забележителна комбинативност в уменията му и той успешно реализира страстта си към яхтите не само като удоволствие, а и като печеливш бизнес. Идеята му за производство на луксозна италианска яхта не е единственото му капитализирано хоби. Но въпреки разностранните му интереси в личен и делови аспект, Христо Сираков си остава най-верен ценител на бързоскоростните машини и всяко лято обикаля с яхта Средиземно море. В зимния сезон обожава да кара ски и шейни.

Освен сериозния международен бизнес който ръководи, Христо Сираков намира време да реализира успешни и зрелищни конкурси и шоу-събития реализирани в концертен и вариететен стил из най-добрите заведения и зали в България.

Шоубизнесът на Христо Сираков е сред най-популярните му занимания в България, за разлика от деловия му живот в Италия, както и изобщо сред международната бизнес общност не само на европейско ниво.

В ценностна система и житейска философия на бизнесмена най-водещи са достойнството, честността, вярността, упоритостта, смелостта, доблестта. Финото му чувство за хумор и усещането му за ирония и самоирония са забележителни.

На това учи и децата си, за които държи да имат стойностен и щастлив живот.

Христо Сираков има три деца.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Ново проучване сред гражданите на Европейския съюз показва, че жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-много финансови проблеми по време на пандемията от коронавирус. Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали най-малко проблеми по време на пандемията, показва проучването на Европейския парламент, пише БНТ. Около …

Новини
Аделина Радева: Започвам с „Още от деня“, имам и нови проекти

Направиха ми предложение, което не можах да откажа повече подробности за това ще имам септември месец. Така каза по повод завръщането си в БНТ Аделина Радева. Живот и здраве от 8 юни тя ще започне като водеща на „Още от деня“. Аделина Радева: В „Още от деня“ се връщам с …

Новини
Българската следа в SpaceX: Двама българи са в екипа, извел ракетата в космоса

Кадър btvnovinite.bg Две български момчета има в екипа на Илон Мъск, от които единият е Кико Дончев – директор на наземни операции и подготовка за изстрелване. Другият българин е Орлив Велев, отговарящ за структурната стабилност на корабите „SpaceX“. В профила си в социалната мрежа журналистката Ваня Божилова- Крамер представя Кико …