Десислава Иванчева с гневно отворено писмо до медиите

Новини
9

Кандидат-кметът на София Десислава Иванчева изпрати отворено писмо до медиите, в което изразява своята позиция за тиражираната информация, че готви преврат.

Иванчева заяви по-рано днес пред Фрог, че публикуваните чатове, за които се твърди, че са разговори с нея са фалшиви.

Ето целия текст на писмото:

ОТВОРЕНО ГНЕВНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

Уважаеми медии,

Категорично заявявам, че изнесената вчера в някои медии информация, че заедно със Сдружение „Боец“, БиволЪ, Иво Прокопиев, ПП „Да, България“ и други съм участвала в сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, описана в сигнал на Йордан Бонев, е долна лъжа и нов опит да бъда набедена, което е престъпно деяние по Наказателния кодекс (чл. 286 НК) и, за което ще сезирам компетентните институции!

Сигналът срещу мен, че участвам в преврат срещу правителството и главния прокурор, е фалшив и цели да ме компрометира преди старта на предизборната кампания.

НЕуважаеми „медии“, всички вие, които вчера публикувахте поредната долна лъжа по мой адрес, без да ме попитате мен или другите имена, замесени в цялата история, до кога ще публикувате помия? До кога ще демонстрирате непрофесионализъм, до кога в тази държава ще бъдем репресирани и от медиите, и от институциите, само по твърденията на „един мъж каза“?

То не бяха „честни офшорни бизнесмени“, то не бяха „честни почтени граждани“ с криминално минало, то не бяха кашони, куфари, чантички с пари.

Поредният ПРОСТИЧЪК ЕЛЕМЕНТАРЕН СЦЕНАРИЙ – неудобни хора, борещи се със статуквото, събрани в една кална историйка, родена от болен мозък, пусната един час преди голям протест. Дали е съвпадение – вие как мислите уважаеми медии, скъпи зрители, читатели, слушатели и българи?

Докога истината няма да има никакво значение, а само доносите, кафявите истории, докога само едната страна ще има право на позиция, докога ще се правят новини без някой да провери дали е достоверна информацията. Как нито един журналист не си направи труда да провери поне профила ми във Фейсбук, дали името съвпада с това от скрийншотите.

Как никой не забеляза, че този човек е направил елементарен гаф със скрийншотите, като е писал от фалшив профил – моят профил е с двойно „SS“ – DeSSislava Ivancheva, неговият – DeSislava Ivancheva. Имал бил видео и, видите ли, имаме голяма новина – „Десислава Иванчева не била съгласна с управлението и била организирала протести“, да добре, чудесно, но аз никога не съм крила, че не съм съгласна с тази система, с начина на управление на държавата ни, с начина, по който се разпределят данъците ни, включително и с начина, по който се избира главния прокурор, както не са съгласни 48% от българските граждани (статистически данни, излъчени в емисия на БТВ).

СТИГА толкова помия, спрете да мятате камъни по мен и други борещи се със статуквото хора, да петните нас гражданите, които олигарсите ни поставиха на колене, за да си безчинстват и да продължават безнаказано да ни ограбват, ползвайки държавни органи и институции. Какво 400 000, какви 75 000, хайде стига вече. Спрете да ползвате хора с ментални проблеми и инвеститорски мераци за бухалки, за да ни очернят, всички които не сме съгласни със сегашните модели на крадене, апропо управление. Спрете вече със зле скалъпените театрални сценарии и постановки.

Спрете се вече, какво още искате от мен и Биляна Петрова, две беззащитни жени, без гръб от олигарси, руски, американски и всякакви други покровители. Какво още остана да направите с нас, освен вече да си изпълните заканата за разходка до Витоша. Разпънете ни на кръст пред Парламента, замеряйте ни с камъни и да се приключва.

Да, помагам за популяризирането на протести, да, инициатор съм на референдуми, да, участвам в свалянето на управляващи – визирайки предишната кметица на „Младост“. Аз се боря за тези каузи от години, аз се боря за гражданските каузи, включително с цената на живота и свободата си. Извинявайте, уважаеми медии, аз винаги ви държа информирани за позициите и действията ми, а вие не винаги отразявате хубавите неща, но сега, видите ли, някой ме записал вкъщи по пантофи, тайно, че негодувам срещу системата и ми вменява думи, които не съм казала, като „преврат“ и други подобни определения. В цялата история, намесил и други хора, които дори не познавам лично, нито им имам телефоните, камо ли да правим заговори. Видеозаписът в дома ми е направен без моето знание, за което също ще търся правата си в съда!

И последно питане имам към медиите, защо когато животът на приятелката на един политик бе изкаран на показ само преди няколко дни, вие реагирахте остро, а днес и вчера мултиплицирате явни лъжи и очернянето на мен и още няколко почтени хора, без да ни попитате, без да проверите един факт дори?

Оставам на разположение, ако все пак искате да чуете и моята истина, а ако не ще си търся правата по медийния закон за правото ми на отговор!

С огорчение: Десислава Иванчева

loading...

И аз не съм съгласен с управлението е сега вече и аз съм шпионин ! Как може да управлявате един народ как може да създавате закони като не можете едно скалъпено обвинение да направите като хората смешници !

Къде бяха журналистите да застанат зад Генка Шикерова?
Колко кувьоза могат да се купят със 40 000 000 лева разкрита далавера от нея?
Сега заставате зад агент провокатор срещу Иванчева.
България цяла сега вази гледа.

Всички тъпи и неграмотни журналисти пускат фалшиви новини, те са с фалшиви дипломи. Главните редактори ако са с морал няма да търпят такива паразити. Аз вярвам на Иванчев, малко са смелите хора като нея, тя обърка много сметки на строителната мафия. Подкупите лекета, пишат фалшивите новини. Кураж мила Иванчев, има видов ден, много сме зад теб.

Горката Иванчева поне още е жива. Очаквах да й спретнат някакъв инцидент.

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Омбудсманът: Проектът „Бонус-Малус“ ощетява гражданите

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов с искане да се предвиди допълнително време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища, относно концепцията за системата „Бонус-малус“. Наредбата за определяне на размера на застраховката …

Новини
Договорът за мача Пулев-Джошуа пристига утре в България

  „Утрe трябвa дa пoлучим oфициaлнo пиcмo зa мaчa зa cвeтoвнaтa титлa нa IBF мeжду cвeтoвния шaмпиoн Aнтъни Джoшуa и прeтeндeнтa Кубрaт Пулeв“, тoвa кaзa aдвoкaтът нa Пулeв Джoн Уърт, прeдaдe Cпoртaл. Тoй бe чacт oт oфициaлнaтa прecкoнфeрeнция зa бoкcoвaтa гaлa-вeчeр в cпoртнaтa зaлa „Кoлoдрумa“ в Плoвдив нa 14 дeкeмври, …

Новини
Къци се отказа от веганството

Цели 12 години Къци Вапцаров проповядва веганството и дори се опитваше да привлече съмишленици в начина си на хранене. Господин „Риск спечели, риск губи“ дълги години живее без да участва в експлоатацията на животни.  От това следва веганите да бъдат пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни …