Делян Пеевски: 1 лев субсидия означава фалит за партиите, нека да е 0 лева и финансиране по американски модел

Новини
1

снимка: Георги Колев, Блиц

Ще има консултации за ДДС-то, ако ще има реално поевтиняване на цените за потребителите, заяви в кулоарите на парламента Делян Пеевки, депутат от ДПС, предаде Блиц. „За намаляването на ДДС-то първо ще направим консултации – ако има реално поевтиняване за потребителите го искаме, ако няма – няма смисъл“, допълни Пеевски.

„Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите“, уточни още Пеевски. Народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че днес са първите консултации с фармациите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата. „Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре от 10.00 ч. пак тук са консултациите с тези, които се занимават с производството на хляб“, допълни още Цонев.

„Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори“, каза Пеевски. На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. „Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите“, допълни още Пеевски.

Всички партии гърмят,че ако няма субсидии,олигарсите ще завладеят партийте. Ами вие сами казвате,че ще се продадете за пари ,не че и сега не го правите.
Когато Левски правеше комитетите и събираше пари за оръжие,султана не го е финансирал.
Като искаш да правиш партия и да развиваш партиен живот,ще си плащаш за разходите. Няма аз да не харесвам някоя партия ,а държавата да е финансира с парите на народа.
Не ,не и не. И 1 лев не заслужават.
Така бавно ,но ден след ден ще падат неправдите от гърба на българина.
Какво педстои?
Да започнат държавните служители да си плащат осигуровките. Така ще се заздрави стълба на пенсионното осигуряване.
Да се установят най-после фалшивите телкове и да се лишат хората от неправилно получаваните пенсии.
Да се освободят всички пенсионери от работа в държавната и общинска администрация. Ако работят да не получават пенсия. Това е стимул за назначаване на работа на млади хора.
Да не се намалява ставката на ДДС. Това ще доведе до обогатяване на бизнеса и дори до увеличение на цените.
Най – бедните да се подпомагат с помощи за дърва,парични добавки и друг вид подпомагания.
Да се затегнат и контролират разходите по издръжка на управлението. Там изтичат много средства с наличие на корупция и липса на контрол.
Още мерки могат да се предприемат,но и тези не са малко.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Табела в столично заведение: Масата е към кафето. Ако не си клиент, а само да поседнеш…

Всяка маса в заведението означава пари, а клиентите са ходещи банкноти. Затова и никой трезвомислещ собственик няма да позволи на когото и да било да поседне просто така. Така някои заведения въвеждат такса „стол“. Подобна оферта или по-скоро любезна форма на предупреждение се появи в социалните мрежи. Във Facebook групата …

Новини
Президентството със забележка към медиите: Радев не „атакува“ проекти, а закони, които са против Конституцията

Със сезирането на Конституционния съд за някои от измененията в Закона за държавната собственост президентът Румен Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, пише „Блиц“. Това конституционно установено правомощие на президента не може да бъде оправдание за бездействието на …

Новини
Голям гаф в „Черешката на тортата“ с един от участниците

източник: show.blitz.bg През изминалата седмица в шоуто участие взеха близначките Емануела и Доротея Толеви, диетологът Енджи Касабие, репортерът Георги Георгиев и интериорният дизайнер Алекс Ковачев. А водещият шеф Иван Манчев и сценаристите на шоуто се подиграха с последния и му отнеха незаслужено една точка. Интериорният дизайнер Алекс Ковачев покани своите звездни …

Inline
Inline