Делян Пеевски: 1 лев субсидия означава фалит за партиите, нека да е 0 лева и финансиране по американски модел

Новини
1

снимка: Георги Колев, Блиц

Ще има консултации за ДДС-то, ако ще има реално поевтиняване на цените за потребителите, заяви в кулоарите на парламента Делян Пеевки, депутат от ДПС, предаде Блиц. „За намаляването на ДДС-то първо ще направим консултации – ако има реално поевтиняване за потребителите го искаме, ако няма – няма смисъл“, допълни Пеевски.

„Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите“, уточни още Пеевски. Народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че днес са първите консултации с фармациите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата. „Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре от 10.00 ч. пак тук са консултациите с тези, които се занимават с производството на хляб“, допълни още Цонев.

„Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори“, каза Пеевски. На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. „Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите“, допълни още Пеевски.

loading...

Всички партии гърмят,че ако няма субсидии,олигарсите ще завладеят партийте. Ами вие сами казвате,че ще се продадете за пари ,не че и сега не го правите.
Когато Левски правеше комитетите и събираше пари за оръжие,султана не го е финансирал.
Като искаш да правиш партия и да развиваш партиен живот,ще си плащаш за разходите. Няма аз да не харесвам някоя партия ,а държавата да е финансира с парите на народа.
Не ,не и не. И 1 лев не заслужават.
Така бавно ,но ден след ден ще падат неправдите от гърба на българина.
Какво педстои?
Да започнат държавните служители да си плащат осигуровките. Така ще се заздрави стълба на пенсионното осигуряване.
Да се установят най-после фалшивите телкове и да се лишат хората от неправилно получаваните пенсии.
Да се освободят всички пенсионери от работа в държавната и общинска администрация. Ако работят да не получават пенсия. Това е стимул за назначаване на работа на млади хора.
Да не се намалява ставката на ДДС. Това ще доведе до обогатяване на бизнеса и дори до увеличение на цените.
Най – бедните да се подпомагат с помощи за дърва,парични добавки и друг вид подпомагания.
Да се затегнат и контролират разходите по издръжка на управлението. Там изтичат много средства с наличие на корупция и липса на контрол.
Още мерки могат да се предприемат,но и тези не са малко.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Ново проучване сред гражданите на Европейския съюз показва, че жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-много финансови проблеми по време на пандемията от коронавирус. Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали най-малко проблеми по време на пандемията, показва проучването на Европейския парламент, пише БНТ. Около …

Новини
Аделина Радева: Започвам с „Още от деня“, имам и нови проекти

Направиха ми предложение, което не можах да откажа повече подробности за това ще имам септември месец. Така каза по повод завръщането си в БНТ Аделина Радева. Живот и здраве от 8 юни тя ще започне като водеща на „Още от деня“. Аделина Радева: В „Още от деня“ се връщам с …

Новини
Българската следа в SpaceX: Двама българи са в екипа, извел ракетата в космоса

Кадър btvnovinite.bg Две български момчета има в екипа на Илон Мъск, от които единият е Кико Дончев – директор на наземни операции и подготовка за изстрелване. Другият българин е Орлив Велев, отговарящ за структурната стабилност на корабите „SpaceX“. В профила си в социалната мрежа журналистката Ваня Божилова- Крамер представя Кико …