fbpx

Да платиш 30 евро за такси и да получиш касова бележка за пица, кола и ракия

реклама

Нова тв

На това се натъкна екип на NOVA след сигнали за нарушения от таксиметрови шофьори

Да платиш 30 евро за такси и да получиш касова бележка за пица, кола и ракия. На това се натъкна наш екип след сигнали за нарушения от таксиметрови шофьори. По данни на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ тази година нарушенията на таксиметровите шофьори са скочили двойно в сравнение с миналата. Вече са наложени санкции  за над 150 000 лв. Лесно ли можем да станем жертва на измама, качвайки се на такси. По следите на нарушителите тръгнаха Кристиян Попов и Василена Гръбчева.

От началото на година агенцията, съвместно с МВР и „Икономическа полиция“ са извършени специализирани проверки на Летище София. Констатирани са над 3600 нарушения и са съставени актове на стойност над 75 000 лв.

„Няма лимит на нарушенията, но има нарушения, които предвиждат отнемането на разрешителното на лекия таксиметров автомобил, включително ако няма съответните документи, самият автомобил се спира от движение за 6 месеца. При повторно за 1 година”, обясни Дамян Войновски от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.

Ако обаче таксиметровия шофьор запази своето разрешително, то той може да продължи да практикува, използвайки друг автомобил.

реклама

По данни на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”  нарушенията до средата на 2018 г. са 530 и са наложени глоби за над 150 000 лв., с което се отчита увеличение в сравнение с 2017 г.

По закон всеки таксиметров шофьор трябва да разполага с документи за него и за автомобила, че може да извършва тази дейност. При липса на някой от тези документи или установяване на нелоялна търговска практика, глобата може да достигне до 50 000 лв. За нарушители следят както изпълнителна агенция „Държавна администрация”, така и Комисия за защита на потребителите. А съветът на контролните органи е винаги да избираме лицензирани фирми и автомобили и да следим за спазване на регламента.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...

На Автогара София ми се наложи да взема такси до най-близкото обменно бюро.Служител от охраната ми показа пиацата и тръгна с мен.Казах му че сама мога да се справя, не е пороблем, но той упорито ме следваше, допуснах от учтивост и ме заведе при едно от многото таксита на стоянката. Курсът до бюрото беше кратък.Не виждах брояча за отчитане и попитах таксиметровия шофьор къде е. Посочи ми го някъде долу до краката си и че дължа 40лв. Гледах го изумено, беше ранна утрин, нямаше жива душа наоколо, но добих смелост и казах, че такава сума ще му платя само с полиция, на което ми отговори троснато и заповеднически „Айде плащай по бързо че бързам“ Разбрах че ме прави на глупак, идиот, невежа и какво ли не. Дори при завишената им тарифа от гарите, по това време 1.30, 40лв които искаше, беше за разстояние дори повече от София-Перник и не можех да ги платя за разстояние от Автогарата до най-близкото чейнч бюро, но шофьора упорито ги искаше.Изведнъж се сетих за служителя от охраната, който ме заведе при неговата кола.Казах му, че директно се връщам на Автогарата и приятеля му /така предположих/, с когото правят „далавери“, смятайки провинционални глупаци всеки озовал се там, ще изчезне за 5 Мин. от повереното му работно место, след което омекна и ме пита „Е колко“ Не си спомням колко му дадох, но оттогава съм с предубеждение към цялото това съсловие, а има съвестни таксиметрови шофьори и жалко, че някои съсипват авторитета на тази служба. Наистина трябва сериозни наказания.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Над 10 000 ваксини на Pfizer/BioNTech пристигат утре

реклама Снимка pixabay Утре, 25 януари, в 7:00 ч., в България ще пристигнат 14 040 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Събитието ще се състои на адрес: ул. „Мария Атанасова“ №5, зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), съобщават от Министерство на здравеопазването. Медиите ще имат възможност да …

Новини
Черно море победи Добруджа с гол на Илиан Илиев-младши

реклама Снимка: Chernomorepfc.bg Черно море записа втора победа в контролите от зимната подготовка. “Моряците” на Илиан Илиев удариха тима на Добруджа с 1:0 на стадиона в Албена. Единствения гол в мача реализира Илиан Илиев младши в 71-вата минута, съобщава официалният сайт на „моряците“. През първата част липсваха чистите голови положения. …

Новини
Дамбраускас: Не съм доволен, че не спечелихме двубоя

реклама Кадър видео Диема „Срещата завърши при равенство, но съм разочарован, защото създадохме повече положения и заслужавахме нещо повече. Но показахме характер, след като изоставахме с 0:2 и стигнахме до 2:2. Както казах след първата ни контрола, има неща, в които се справяме добре, но има и други върху, които …