Да нямаш, но да даряваш Момче от дом за сираци изпраща помощи за възрастни хора

Новини
12

nova.bg

Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево помага на хора в цяла България

Да нямаш нищо, но да даряваш. Сирак се превърна в благодетел на бедни и самотни хора. Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево изпраща дарения на възрастни хора в цяла България. Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да ги дари с хранителни продукти в навечерието на коледните празници.

Запознайте се с Кирил. Той е на 17. Съдбата му е отредила да израсне без родители, но това вместо да го обезкуражи го тласка към най-благородното – да иска дарява. От няколко дни Кирил сам обикаля селата из България и дарява хранителни продукти на възрастни хора.

„Правя го, защото аз като малък също съм нямал каквото съм поискал. Нямал съм пари за училище. Дори е имало вечери, когато съм нямал дори какво да ям. Ял съм хляб със сол. И ги разбирам тези хора да нямаш, да няма кой да те посети”, споделя Кирил.

В навечерието на коледните празници е решил да стопли сърцата на над 200 нуждаещи се самотни хора. Една от тях е и 77-годишната баба Бойка от пазарджишкото село Бошуля. За възрастната жена, която живее с пенсия от 240 лева, и малкото хранителни продукти за нея са голяма помощ.

„Ще си направя питка. Ще си направя ориз с пиле. Имам едно мисирче ще си го изпека. И съм много доволна, че това което ми дават, ми го дават от сърце”, каза Бойка Мчекова.

17-годишният Кирил живее в Център за настаняване от семеен тип в село Звъничево и е ученик в пазарджишката математическа гимназия. Въпреки, че едва свързва двата края, той е решил да даде малкото пари, които има, за да зарадва другите. И тъй като сам не се справя, заради многото нуждаещи се, помагат му приятелите.

„Всичко струва около 300 лева. Една приятелка ми помогна с цялата сума. Заедно с нея отидохме да напазаруваме в Пазарджик. Разчитам на най-близките ми приятели. На месец мога да отделя 10-15 лева. Като с тези пари, които аз отделям, мога да помогна на около 10 души, защото аз съм на мнение, че и една леща да купиш на един пенсионер, те ще се зарадват”, казва Кирил.

След пет месеца Кирил ще трябва да напусне социалния център, в който живее, тъй като навършва пълнолетие и ще се наложи да се грижи сам за себе си. Мечтата му е да учи политология в Софийския университет. И въпреки, че ще му е трудно да се издържа, казва че отново ще помага. За Кирил това не е първата акция на благотворителност. Наскоро той дари 500 тома литература на различни библиотеки у нас.

loading...

Когато си нямал си съпричастен на беднотията ,а тя е голяма в България – 1млн и 350хил българи са под прага на бедността ,но на кой му пука ,те нали са добре, но няма да е още за дълго ! Да е живо и здраво момчето и дано да има светло бъдеще !

Възхищавам се на това момче, то помага има хора със възможности и добри позиции, да помогнат на момчето да запише и да може да се изучи.

Нека депутатите да вземат пример от момчето, защото те имат,какво да раздават.
P.S. и то в изобилие.

Поклон пред такива хора,но…..за съжаление са рядкост.До си отворят очите милионерите и да се засрамят.Бъди живо и здраво момче,нека бог да е с теб и да ти помогне да постигнеш мечтите си.

Всичко е красиво, жалко че надиплените с мангизи личности не познават тези чувства …

Българин с голяма душа! Ако той е на мястото на хрантутниците може би и ние ще живеем по-добре! Младеж и аз съм бедна,но мога да ти предложа малка финансова подкрепа,бих инвестирала в теб,защото съм сигурна , че ти си бъдещето…Ще се опитам да те открия… Бъди винаги себе си!

Бог да те благослови и пази моето момче.Знай че това което правиш Бог благославя и връща многократно.Желая ти от сърце и душа да сбъднеш мечтите си

Браво на това момче.Това е благородно дело идващо от съце и душа.Желая му много здраве и да следвамечтите си и никога да не се отказва.Респект!

Лично аз си поплаках…Голямо и благородно сърце…Дава и малкото което има…Нека Бог бъде винаги с него, и го дари със здраве и светло бъдеще….Браво!!

12 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Финансовият министър: Пенсиите се вдигат от 1 юли

Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%, реши през декември парламентът, пише Вести. „Към момента не се предвижда и …

Новини
От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40

От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40 в Агенцията по заетостта. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет, предаде БТА. Тя представи постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. …

Новини
България затваря границите си за чужденци до 17 април

България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски граждани или пристигат от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария. Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица …