fbpx

Дариткова: Ще продължим да управляваме с Обединени патриоти и след евроизборите

Ще продължим да изпълняваме управленската програма с Обединените патриоти и след изборите на 26 май. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която прочете декларация от името на парламентарната група по повод началото на 7-ата сесия на 44-ото Народно събрание, предаде новини.бг.

Активното ни участие в предизборната кампания няма да попречи на работата ни в пленарна зала. Настоящата сесия на Народното събрание започва в разгара на кампанията за изборите за Европейски парламент. Краят ѝ ще бъде не по-малко начало на кампанията за избори за местна власт. Със сигурност това ще се отрази на работата на Народното събрание. Като народни представители от управляващото мнозинство ние сме длъжни да осигуряваме законодателния процес, който е в основата на провеждането на политики в различни области на обществения живот. Отвъд предизборните кампании имаме ангажимент да гарантираме изпълнението на програмата на правителството. Още в началото на тази сесия от името на ПГ на ГЕРБ държа да препотвърдя нашия ангажимент към правителството и функционирането на парламента и да дам ясен знак, че активното ни участие в предизборната кампания няма да попречи на работата ни в пленарна зала и в различните парламентарни комисии, заяви Дариткова.

Обезпокоени сме от отсъствието на БСП – парламентарният диалог е подменен от самоцелна конфронтация. Обезпокоени сме от това отсъствие не защото парламентът е блокиран, тъй като през последните месеци заседанията се провеждат редовно и законодателната работа продължава, а защото българските граждани, гласували за БСП на последните парламентарни избори са оставени без своето политическо представителство, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. По думите ѝ парламентарният диалог е подменен от самоцелна конфронтация.

Желанието ни е да сформираме нов стил на политическо поведение, който стои отвъд рамките на прехода. ГЕРБ ще се противопоставя на опитите за дестабилизация на страната и на желанието на определени политико-икономически кръгове да хвърлят обществото в хаос, както и на опитите то да бъде разделено. Надявам се този стил да бъде възприет и от останалите политически сили, защото така ще се гарантира пред българите, че властта не е привилегия, а отговорност. Като най-голямата парламентарна група в Народното събрание ние ясно осъзнаваме своята отговорност и най-силно усещаме върху себе си тежестта на управлението. ГЕРБ сме достатъчно самокритични, за да видим собствените си проблеми и достатъчно решителни, за да се опитаме да ги решим бързо и безкомпромисно. Нашето присъствие в парламента не е нито самоцелно, нито опит да избягаме от проблемите на реалния живот. Наясно сме с политическия факт, че високото обществено доверие е най-важният фактор за ефективното функциониране на една политическа сила. Затова ще продължим линията на поведение, която ни задължава да съхраняваме доверието на онези български граждани, които са гласували за нас и чрез политически действия да предотвратяваме всеки опит това доверие да бъде разрушено със съмнение за корупция и злоупотреби. Тази линия на поведение на ГЕРБ няма да приключи с деня на изборите. Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока обществена чувствителност и да реагираме бързо и решително както чрез законодателни промени и с личен пример за носене на политическа отговорност, допълни Дариткова.

Тя благодари на народните представители от Обединени патриоти, ДПС, „Воля“ и независимите депутати за това, че изпълняват ангажиментите към избирателите си съвестно и коректно и с присъствието си засвидетелстват своето уважение към парламентаризма и волята на българския народ. Като част от управляващото мнозинство ПГ на ГЕРБ не може и няма право да предаде хората, които са избрали настоящото управление. Затова ще продължим да изпълняваме управленската програма и след изборите на 26 май. И през тази сесия приоритет на ГЕРБ ще бъде икономическото развитие на страната. Ще продължим да полагаме усилия за максимално висока заетост, която да доведе до увеличение на доходите в публично-частния сектор. Потвърждаваме ангажимента си да не увеличаваме данъците си и да продължим успешната политика по отношение на борбата с контрабандата и сивата икономика. Ще продължим да изпълняваме последователно стъпките за присъединяване на страната към валутния механизъм и към банковия съюз. Образованието ще продължи да бъде сред основните приоритети на управлението, допълни д-р Дариткова. Тя посочи, че ГЕРБ ще инициира законодателни промени в сферата на енергетиката, здравеопазването, транспорта и земеделието. както и дейностите с модернизацията на отбранителните способности.

Даниела Дариткова завърши декларацията с думите „Бог да пази България“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

error: Content is protected !!