fbpx

Данъчните проверявали Пеевски 15 години без прекъсване! Няма нарушение. Той е един от най-големите данъкоплатци в България

15 години без прекъсване депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил проверяван от Националната агенция за приходите и не са установени разминавания в приходите му и стандарта му на живот. Това обяви на пресконференция Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев. Данните за проверката, които комисията е извършила спрямо Пеевски, са по сигнал са от гражданско движение „БОЕЦ“, пише offnews.bg.

От направената проверка станало ясно, че спрямо Пеевски в прокуратурата имало пет разследвания за извършени престъпления, като всички са прекратени от прокуратурата със заключение, че няма събрани данни за извършени престъпления.

Георгиев каза, че Комисията е изискала всички проверки на прокуратурата, спрямо Делян Пеевски, както и всички ревизионни актове на данъчните. От НАП предоставили резултатите от три проверки и три ревизии, които обхващат период „без прекъсване“ от 1 януари 2003 г. до 31 декември 2017 г. „За 15 години има плътно данъчни ревизии, във всяка една не е направена констатация за недостиг на парични средства за това лице, тоест това, което е купено и декларирано от лицето, е с налични средства“, каза Георгиев.

външна реклама

От Комисията изискали от Пеевски да предостави документи за доходите си за последните пет години, „да не би да има нещо, което се разминава“. Проверката установила, че те съвпадат с това, което е отразено в данъчно-ревизионните актове.

В прокуратурата има пет потвърдени отказа за образуване на наказателно производство срещу Пеевски и е прекратена друга проверка. Първата проверка е от 2007 година по сигнал за това, че като зам.-министър в министерството по държавната политика по бедствия и аварии е злоупотребил със служебно положение с цел облага. Проверката установила, че няма данни за извършено престъпление и е прекратена.

Второ производство е имало от Софийска градска прокуратура по анонимен сигнал за извършване на подслушване от Пеевски и банкера Цветан Василев, което не било потвърдено.

По трети сигнал е образувана преписка отново в СГП за придобиване на имоти със средства с неизяснен произход от Балканска медийна компания, както и за разминаване в стандарта на живот и декларираните пред Сметната палата приходи.

Четвъртата проверка е по сигнал на Цветан Василев за заплаха за живота с поръчител Делян Пеевски. Тя също е прекратена поради липса на доказателства. Пета преписка в Софийска районна прокуратура по сигнал за престъпления против правосъдието също е прекратена.

„Като дръпнеме чертата се оказва, че или г-н Делян Пеевски е един от най-проверяваните и най-чисти хора в тази държава, или има най-добрите счетоводители и адвокати“, заяви шефът на антикорупционната комисия. По думите му за тези 15 години, в които Пеевски е проверяван, „лицето е имало достатъчно доходи, плащало е огромни данъци“.

„Нямам право да ви казвам цифрите, но сумите, платени към държавата показват, че той вероятно е един от най-големите данъкоплатци в тази държава“, заключи Георгиев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя бе първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …