fbpx

ДАНС щракна белезниците на двама холандци в София, внасяли вещества за дрога с кораби

Двама поданици на Кралство Нидерландия са задържани за срок до 72 часа в София с постановление на Окръжната прокуратура във Варна. Те са били привлечени като обвиняеми за контрабанда на три вида прекурсори, чието общо тегло е 16, 222 тона, извършено като продължавано деяние. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

В периода от 26 януари 2017 до 16 март 2018 год.  чрез документи с невярно съдържание двамата обвиняеми чужди граждани внесли през границата на България на три пъти прекурсори за производство на наркотици.

Първото количество е 4,297 тона прекурсор PMK, второто е 7,525 тона препрекурсор APAA. При третия случай на контрабанда през българската граница количеството внесен прекурсор от вида APAAN е било 4,400 тона.

Контрабандата е извършена чрез предварителен сговор помежду им. Стоката е пристигнала на пристанище Варна-запад с кораби.

По досъдебното производство под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна за разкриване на контрабандата в особено големи размери е работено активно с агенти на ДАНС, служители на агенция „Митници“ и Дирекцията на Националната полиция. Решаващо за разкриване на извършителите и тяхната престъпната дейност е било участието на прокурори от Международния отдел на ВКП. Случаят е регистриран като международен казус в EUROJUST –Хага.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата чужди граждани.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

error: Content is protected !!