fbpx

Гръцки домати III качество заливат пазара, цената им – под 10 ст.

Гръцките домати влизат на 0,05 евро за килограм в България, а в цената им скача в пъти, докато стигат до крайния потребител. Заради това НАП трябва стриктно да следи какво се внася у нас, смята изпълнителният директор на Асоциацията на оранжерийните производители в България Атанас Кунчев пред БНР.

„Изписват гръцки домат, трето качество, на 0,05 евро и го вкарват в България. Този домат е трето качество и се има предвид, че той е за преработка. Само че какво става – той стига до борсите. На тези борси се викат служители на БАБХ, които трябва да окачествят продукцията. Те като видят, че не е трето качество, защото тяхната работа не е да гледат цената, а качеството, те го окачествяват като първо качество. И този домат се продава като първо качество“, обясни той .

Според него европейското подпомагане за родните производители не е ефективно. Освен това субсидиите били едни и същи от 2015 г.

„Трябва много строг контрол при зеленчуците, които влизат от Турция, Македония и Албания“, призова Кунчев. По думите му българските домати в момента са с перфектно качество.

На пазара обаче има пренасищане от турски, гръцки, албански и македонски зеленчуци. Кунчев подчерта, че българите производители не могат да продават продукцията си в Гърция.

Той разказа, че при опит да продават на гръцката борса, започват всякакъв вид проверки, запечатват се камионите и производителите са принудени или да се върнат в България, или да им се развали стоката.

„От БАБХ нищо не правят по въпроса“, категоричен бе Атанас Кунчев.

Защо нашата продукция се предлага в Гърция. Нали тяхната е по-евтина. По-скоро тази информация е журналистически блъв.
Ако гръцката стока е добра няма лошо. Все пак българина има избор при предлагането на пазара. Днес ще купи една стока,друг път друга. Не може фа му се наложи да купува каквото и да е.

Трябва да се стимулира българското производство! ДЪРЖАВАТА НЕ ГО ПРАВИ , А ТОЧНО ТОВА Й Е РАБОТАТА! Субсидиите отиват другаде, а в БГ „влиза“ домат за 0,05 Е /което си е спекула/ а се продава 10-15 пъти по-скъпо в БГ.

Kak da stimulirame bulgarskoto, kato ne vinage e dobro a vintage skip ?

може там да са 3 качество но са по добри от нашите и ние гледаме парници ранни и дебело кожи с хиляди фосфати да могат да станат за пазара по добре вносно не казвам че на

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!