Гришо каза защо са го сравнявали с Федерер и призна, че…

Новини

Българинът не се притеснява от напредването на своята възраст
Григор Димитров започна сезона на клей с участия на турнирите в Монте Карло и Барселона, като записа общо три победи и две загуби. След успеха над Фернандо Вердаско в каталунската столица, Димитров разговаря с тенис портала TennisWorldUSA, които ще публикуват разговора им в две части,пише „Блиц“.

В първата от тях Гришо говори за термина „следващо поколение“, с който анализатори и журналисти често се опитват да обобщават група от по-млади играчи. Някога самият Димитров беше част от подобно „следващо поколение“, като българинът признава, че никога не е харесват подобни разделения и понятия. Изданието припомня и че „поколението на Григор“ в последно време е наричано „изгубено“ заради невъзможността му, засега, да триумфира с големите титли.

„Всичко това със „следващото поколение“ е нещо, на което никога не съм бил голям фен, включително когато пробивах и започнах да играя в турнирите на 17-18-годишна възраст“, каза Димитров.

Той посочи, че именно заради такива разделения някога са започнали да го сравняват с Роджър Федерер. „Спомням си, че тези сравнения започнаха след едно участие в Ротердам. Тогава започна всичко. Мисля, че това представлява ненужно напрежение върху всеки един млад играч, който идва от юношеския тенис в мъжкия“, подчерта Григор.

 

„Никой не трябва да бъде сравнявам с друг. Да, може да има някои прилики, някои сравнения тук или там. Обичам тениса заради това, че всички сме различни по отношение на своята игра и онова, в което вярваме и правим на корта и извън него, но накрая се борим за едно и също нещо“, анализира още той.

Димитров разкрива, че в момента тениса предлага изключително разнообразие. Ето защо той никога не е подхождал към състоянието на играта чрез деление на поколения.

„Никога не съм гледал на себе си като на част от „Следващото поколение“ и не съм имал никакви очаквания, защото вече бях си поставил високи и щеше да ми е трудно, ако се бях натоварил и с тези очаквания“, заяви бившият №3 в света.

Гришо добави, че не се притеснява от напредването на своята възраст, като даде за пример играчите над 30 години, които в момента играят най-добрия си тенис. „Понякога тялото ти става зряло в малко по-късен етап. Променя се мисленето ти, случват ти се различни неща на корта и извън него и така се учиш. Това неизменно те прави по-опитен и по-силен. При различните играчи това се случва на различен етап“, завършва Димитров.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Виктор Николаев празнува Рожден ден

Виктор Николаев е роден на 15 декември 1979 г. в Разград. Дипломира се със специалност „журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. След дипломирането си работи в Дарик радио и в радио НЕТ. От 2005 г. работи в БНТ като репортер на „Новините“ на Канал 1. В периода 2007 – 2010 …

Новини
„Галерия“: Дарина Павлова няма да се жени за Джулио Берути

Ще се жени ли отново Дарина Павлова за младия Джулио или всичко е рекламен трик? Преди дни тя дори се появи в социалната мрежа с пръстен, за който мнозина сметнаха, че е годежен. Силно преувеличени се оказаха слуховете за годеж между вдовицата на Илия Павлов Дарина и италианския актьор Джулио …

Новини
Личните ни лекари се стопиха почти наполовина

С над 40 процента е намалял броят на личните лекари у нас за последните 20 години. По данни на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари те са малко над 4000. Проблем с липсата на лекари има в цялата страна, но най-голям е недостигът в Разград, Кърджали, Ловеч, Търговище и София, информира …