Гришо каза защо са го сравнявали с Федерер и призна, че…

Новини

Българинът не се притеснява от напредването на своята възраст
Григор Димитров започна сезона на клей с участия на турнирите в Монте Карло и Барселона, като записа общо три победи и две загуби. След успеха над Фернандо Вердаско в каталунската столица, Димитров разговаря с тенис портала TennisWorldUSA, които ще публикуват разговора им в две части,пише „Блиц“.

В първата от тях Гришо говори за термина „следващо поколение“, с който анализатори и журналисти често се опитват да обобщават група от по-млади играчи. Някога самият Димитров беше част от подобно „следващо поколение“, като българинът признава, че никога не е харесват подобни разделения и понятия. Изданието припомня и че „поколението на Григор“ в последно време е наричано „изгубено“ заради невъзможността му, засега, да триумфира с големите титли.

„Всичко това със „следващото поколение“ е нещо, на което никога не съм бил голям фен, включително когато пробивах и започнах да играя в турнирите на 17-18-годишна възраст“, каза Димитров.

Той посочи, че именно заради такива разделения някога са започнали да го сравняват с Роджър Федерер. „Спомням си, че тези сравнения започнаха след едно участие в Ротердам. Тогава започна всичко. Мисля, че това представлява ненужно напрежение върху всеки един млад играч, който идва от юношеския тенис в мъжкия“, подчерта Григор.

 

„Никой не трябва да бъде сравнявам с друг. Да, може да има някои прилики, някои сравнения тук или там. Обичам тениса заради това, че всички сме различни по отношение на своята игра и онова, в което вярваме и правим на корта и извън него, но накрая се борим за едно и също нещо“, анализира още той.

Димитров разкрива, че в момента тениса предлага изключително разнообразие. Ето защо той никога не е подхождал към състоянието на играта чрез деление на поколения.

„Никога не съм гледал на себе си като на част от „Следващото поколение“ и не съм имал никакви очаквания, защото вече бях си поставил високи и щеше да ми е трудно, ако се бях натоварил и с тези очаквания“, заяви бившият №3 в света.

Гришо добави, че не се притеснява от напредването на своята възраст, като даде за пример играчите над 30 години, които в момента играят най-добрия си тенис. „Понякога тялото ти става зряло в малко по-късен етап. Променя се мисленето ти, случват ти се различни неща на корта и извън него и така се учиш. Това неизменно те прави по-опитен и по-силен. При различните играчи това се случва на различен етап“, завършва Димитров.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Доц. Андрей Чорбанов: Болниците не са залети с тежко болни с COVID-19

Коментар на ръководителя на департамента по имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов “Болниците не са залети с тежко болни с COVID-19. Независимо от доста високия брой позитивни пациенти няма тежко болни в болници”. Това заяви ръководителят на департамента по имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов в студиото на „Здравей, България” …

Новини
Мирни протести се проведоха в редица градове на страната

Провеждат се антиправителствени протести и в редица градове на страната. Подобно на исканията в София, протестиращите в останалите градове също настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, информира БНР. Протестът на жители на Ловеч в центъра на града преминават под „Разходка с каскети“. Със символична проява на стълбите …

Новини
Гешев: Днес ще го покажем на всички българи за пореден път. Никой за нас не е над закона

„Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина – никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!“, написа главният прокурор Иван Гешев в социалната мрежа …