Голяма верига супермаркети започва да продава ядливи насекоми

Новини

www.expert.bg

Снимка: pixabay

В много части на света ядливите насекомите отдавна са част от менюто, но в Европа тази мода тепърва навлиза. Една от най-големите британски вериги супермаркети – Sainsbury’s, е първата, която ще продава сготвени щурци.

Клиентите ще могат да си закупят пакети с по 50 изпечени насекоми, отглеждани специално с тази цел в Европа. Цената ще бъде 1,50 паунда на пакет, съобщава The Independent.

„Яденето на насекоми вече не се разглежда като нещо неприятно или като предизвикателство, което да отправиш на приятел. Потребителите са все по-склонни да заложат на този източник на протеин“, казва Рейчъл Еър, бранд мениджър на Sainsbury’s.

Новият продукт е на марката Eat Grub. От компанията са направили проучване, според което двама от всеки петима британци биха били склонни да ядат насекоми.

Пазарът на ядливи насекоми се разраства всяка година в световен мащаб и очакванията са да достигне 522 млн. долара до 2023 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как отслабват японките? Ето един уникален метод (и не изисква много време и усилия)

В Япония има затлъстели хора, като по цял свят. Например състезателите по сумо, пенсионери, хора с определени болести и т.н. Но като цяло, това е нация от слаби хора, като не говорим само за младите, но и по-възрастните и особено децата, пише zdrave.to.  Ако сравните японците например с американците, тогава ще видите, че те се …

Новини
Сигнал на родител: Такива закуски ли заслужават децата ни в училище?!

Родител изпрати до информационния сайт Petel.bg сигнал за това каква закуска получават децата ни в училище. Ето какво пише тя: „Здравейте, не зная колко пари общината отпуска на ден за безплатни закуски, но може ли такова нещо? Този сандвич е подигравка с децата! Такива закуски ли заслужават децата ни в …

Новини
Стига вече зима, нека идва март! Ето какво да очаква всяка зодия през първия месец на пролетта

източник: Dama.bg Какво ни очаква през месец март? Дали звездите са ни подготвили много изненади, незабравими пътешествия или пък ще бъде по-добре да заложим на кариерно развитие? Овен Не е изключено да се скарате с някой приятел или да имате изясняване на отношенията с човек от близкото ви обкръжение през месеца. …

Inline
Inline