fbpx

Голяма верига супермаркети започва да продава ядливи насекоми

www.expert.bg

Снимка: pixabay

В много части на света ядливите насекомите отдавна са част от менюто, но в Европа тази мода тепърва навлиза. Една от най-големите британски вериги супермаркети – Sainsbury’s, е първата, която ще продава сготвени щурци.

Клиентите ще могат да си закупят пакети с по 50 изпечени насекоми, отглеждани специално с тази цел в Европа. Цената ще бъде 1,50 паунда на пакет, съобщава The Independent.

„Яденето на насекоми вече не се разглежда като нещо неприятно или като предизвикателство, което да отправиш на приятел. Потребителите са все по-склонни да заложат на този източник на протеин“, казва Рейчъл Еър, бранд мениджър на Sainsbury’s.

Новият продукт е на марката Eat Grub. От компанията са направили проучване, според което двама от всеки петима британци биха били склонни да ядат насекоми.

Пазарът на ядливи насекоми се разраства всяка година в световен мащаб и очакванията са да достигне 522 млн. долара до 2023 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!