Гимназистка дари 5-месечната си стипендия за болно дете

Новини
2

Гюляй Ниязиева, ученичка от разградската Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии дари своята петмесечна стипендия,получена през втория учебен срок, за лечението на болно дете.

След разговор  с родителите си и класния ръководител дошлата спонтанно идея на ученичката добива завършен вид.

Гюляй решава скромната помощ да получи момиченце от Разград.Малката Преси е детенце на 7 годинки с диагноза „Парализа на ЕРБ“. Претърпяла е операция на ръчичката и се нуждае от продължаващо лечение и рехабилитация, пише www.ekip7.bg.

Гюляй все още е много развълнувана след срещата с малкото момиче, когато обявява решението си.Скромно отбелязва, че е хубаво да си помагаме, кой с каквото може. „Аз съм дете, но съм и човек! Всички трябва да сме съпричастни към човешката болка и страдание. Пожелавам скорошно оздравяване на Преси!“, казва гимназистката.

За стореното Гюляй получи традиционния за Химията приз„Златно сърце“ – награда, която директорът връчва на ученици, извършили добри дела.

loading...

Браво Гюляй Имаш прекрасно сърце!!!!Господ здраве да ти дава и много щастие в живота!!!!!

Възхитен съм от постъпката на това прекрасно момиче със златна душа!Дано Господ и даде здраве ,дълголетие у възможности,за да помага през целия си живот на други нуждаещи се!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Президентът Радев е в добра спортна форма, тича 5 км за хора с увреждания

Снимка Калоян Методиен, фейсбук В събота в Южния парк във София се състоя благотворително бягане за хора с увреждания. В инициативата се включиха президентът Румен Радев и Калоян Методиев, който е началник на кабинета. Самият Методиев съобщи за участието им с публикация във Фейсбук, предаде Дарик. Инициативата 5kmrun се провежда …

Новини
Земеделец на 17 години стана хит в социалните мрежи, хората са възхитени

Едно от най-споделяните видеа в социалните мрежи през последните дни е на 17-годишно момче от Сандански. Иван Иванов сам развива своята овощна градина. Той разказва, че никога не се е притеснявал от своите връстници и с гордост говори за хобито си. Иван е твърдо решен да увеличава насажденията, съобщава „Нова …

Новини
Нов антирекорд: 250 евро квадрата за обзаведен апартамент в Слънчев бряг

Цените на ваканционните имоти по българското Черноморие продължават да падат.  Компания за недвижими имоти, работеща с клиенти от Русия и Украйна, предлага апартаменти в Слънчев бряг на цена от 8900 евро, пише „Блиц“. Жилището е с площ 32 кв. м, което означава, че цената на квадрат е 250 евро.   …