fbpx

Гигантските пукнатини в Африка вече поглъщат цели къщи, задава ли се най-страшната катастрофа на планетата? (видео)

Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се случва в момента в Кения, продължава да потвърждава и най-песимистичните прогнози на изследователите за разместването на Нубийската и Сомалийската тектоническа плоча, съобщава Блиц.

В тази, изстрадала много, африканска държава, гигантски пукнатини се появяват една след друга в земята. В последните дни са се образували сериозни геологически аномалии. Например, такива са се пояили на склоновете на хребетите Абердер и Елгейо, между които в долина живеят хиляди кенийци. Сега те трябва или веднага да се евакуират, или, ако няма такава възможност, да продължат да живеят там в страх, че ще пропаднат в земята.

Както съобщават медиите по света, бягството на хората в този район може да се нарече дори не евакуация, а изход – дотолкова пукнатините вече са застрашаващи популацията, защото вече могат да погълнат цели села. Най-страшното е, че много от кенийците просто няма къде да отидат, но и не могат да останат там, където са сега.

външна реклама

Опасните пукнатини растат всеки ден, всяка нощ кенийците, които остават на заселените, засега, участъци, чуват ужасяващия грохот и пукот.

Люлеят се домове, по стените се появяват многобройни пукнатити, а по-старите постройки просто рухват.

Прогнозата на експертите е още по-страшна. Те предупреждават, че това, което се случва в момента, може да е само началото на пагубна катастрофа.

Според тях движението на такива колосални, тектонически плочи води не само до появяването на гигантски разломи, но и до събуждането на спящи и дори до появяването на нови вулкани.

А това вече реално заплашва да се превърна в световна катастрофа, последствията от която ще изпитат не само кенийците, дори не само африканците, но всички жители на планетата ни!

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …