Гигантските пукнатини в Африка вече поглъщат цели къщи, задава ли се най-страшната катастрофа на планетата? (видео)

реклама

Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се случва в момента в Кения, продължава да потвърждава и най-песимистичните прогнози на изследователите за разместването на Нубийската и Сомалийската тектоническа плоча, съобщава Блиц.

В тази, изстрадала много, африканска държава, гигантски пукнатини се появяват една след друга в земята. В последните дни са се образували сериозни геологически аномалии. Например, такива са се пояили на склоновете на хребетите Абердер и Елгейо, между които в долина живеят хиляди кенийци. Сега те трябва или веднага да се евакуират, или, ако няма такава възможност, да продължат да живеят там в страх, че ще пропаднат в земята.

Както съобщават медиите по света, бягството на хората в този район може да се нарече дори не евакуация, а изход – дотолкова пукнатините вече са застрашаващи популацията, защото вече могат да погълнат цели села. Най-страшното е, че много от кенийците просто няма къде да отидат, но и не могат да останат там, където са сега.

Опасните пукнатини растат всеки ден, всяка нощ кенийците, които остават на заселените, засега, участъци, чуват ужасяващия грохот и пукот.

Люлеят се домове, по стените се появяват многобройни пукнатити, а по-старите постройки просто рухват.

Прогнозата на експертите е още по-страшна. Те предупреждават, че това, което се случва в момента, може да е само началото на пагубна катастрофа.

Според тях движението на такива колосални, тектонически плочи води не само до появяването на гигантски разломи, но и до събуждането на спящи и дори до появяването на нови вулкани.

А това вече реално заплашва да се превърна в световна катастрофа, последствията от която ще изпитат не само кенийците, дори не само африканците, но всички жители на планетата ни!

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Василев, политолог: Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация

реклама Снимка ФБ „Президентът Румен Радев ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ”, заяви пред БНР Слави Василев, който който беше в екипа на държавния глава. „Това вероятно ще стане до края на септември …

Новини
Правителството удължи извънредната епидемиологична обстановка

реклама Снимка pixabay Пpaвитeлcтвoтo yдължи извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa c двa мeceцa – дo 30 нoeмвpи. Kaтo пpичинa ĸaбинeтът изтъĸнa фaĸтa, чe „пaндeмиятa oт СОVІD-19 пpoдължaвa дa пpeдcтaвлявa тeжĸa извънpeднa cитyaция, cвъpзaнa c oбщecтвeнoтo здpaвe в нaциoнaлeн и cвeтoвeн мaщaб“, пише Факти. Πpипoмнямe, чe минaлaтa ceдмицa глaвният дъpжaвeн здpaвeн инcпeĸтop дoц. …

Новини
Приятели се сбогуват с Христо Сираков в социалната мрежа

реклама Снимка ФБ „…човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов…“. Това пише за последно бизнесменът Христо Сираков на 5 февруари миналата година в своята Фейсбук страница. После замлъква. Сега след дълго боледуване от …