Гигантските пукнатини в Африка вече поглъщат цели къщи, задава ли се най-страшната катастрофа на планетата? (видео)

Новини

Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се случва в момента в Кения, продължава да потвърждава и най-песимистичните прогнози на изследователите за разместването на Нубийската и Сомалийската тектоническа плоча, съобщава Блиц.

В тази, изстрадала много, африканска държава, гигантски пукнатини се появяват една след друга в земята. В последните дни са се образували сериозни геологически аномалии. Например, такива са се пояили на склоновете на хребетите Абердер и Елгейо, между които в долина живеят хиляди кенийци. Сега те трябва или веднага да се евакуират, или, ако няма такава възможност, да продължат да живеят там в страх, че ще пропаднат в земята.

Както съобщават медиите по света, бягството на хората в този район може да се нарече дори не евакуация, а изход – дотолкова пукнатините вече са застрашаващи популацията, защото вече могат да погълнат цели села. Най-страшното е, че много от кенийците просто няма къде да отидат, но и не могат да останат там, където са сега.

Опасните пукнатини растат всеки ден, всяка нощ кенийците, които остават на заселените, засега, участъци, чуват ужасяващия грохот и пукот.

Люлеят се домове, по стените се появяват многобройни пукнатити, а по-старите постройки просто рухват.

Прогнозата на експертите е още по-страшна. Те предупреждават, че това, което се случва в момента, може да е само началото на пагубна катастрофа.

Според тях движението на такива колосални, тектонически плочи води не само до появяването на гигантски разломи, но и до събуждането на спящи и дори до появяването на нови вулкани.

А това вече реално заплашва да се превърна в световна катастрофа, последствията от която ще изпитат не само кенийците, дори не само африканците, но всички жители на планетата ни!

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Български производител: Електрическите велосипеди са транспорта на бъдещето

Хората преоткриха велосипеда като начин на придвижване, заяви в интервю за БГНЕС изпълнителният директор на Drag Драгомир Кузов. Като ръководител на една от големите фирми, произвеждащи велосипеди, той е изключително радостен от факта, че България вече заема едно от водещите места по направата на колела. „Две са причините – традиционната …

Новини
„Уикенд“: Държавата ще отпусне 400 000 лева на Къци Вапцаров

Повелителят на Колелото на късмета Къци Вапцаров извади късмет и ще дебютира като режисьор с подкрепата на държавата. Той ще застане зад камерата на предстоящия пълнометражен филм „Добри родители“, на който е и сценарист. Къци мина през ситото на Националната художествената комисия за игрално кино към Националния филмов център (НФЦ). …

Новини
Данни за метали като желязо и титан на Луната поставят наново въпроса за произхода ѝ

Радарни данни от лунни кратери разкриха, че лунната кора е по-богата на метали като желязо и титан от земната, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Това поражда съмнения относно най-разпространената теория за образуването на естествения ни спътник – след удар на планета колкото Марс в ранната Земя. Ако Луната …