Германската VOSS ще стартира производството си в България в средата на май

Новини
1

източник: investor.bg

Германският доставчик за автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS ще стартира продукцията в завода си в Баховица, край Ловеч, в средата на май 2019 г.

„Преструктурирането на инфраструктурата върви по план. В момента сме на етап, в който подготвяме площта за инсталиране на новите машини.“, коментира Роланд Вайс, изпълнителен директор на VOSS Automotive за България, цитиран в прессъобщение на компанията.

Цялостната инвестиция в новия завод възлиза на 15 млн. евро – двойно повече от първоначално очакваната сума, както съобщиха от компанията миналия месец.

Работните места, които ще бъдат разкрити, са 1000, като същинският процес по наемането и обучението на персонала ще стартира след около два месеца. Първата група от мениджърския екип вече е наета и преминава обучение в централата на компанията в Германия.

„България се е конкурирала с три дестинации за инвестицията на германския поддоставик за автомобилната промишленост Voss Automotive – Полша, Индия и Украйна. В крайна сметка германският концерн, който ще наеме над 1000 служители в завода си в Баховица, е предпочел България за своя нов завод“, стана ясно от интервю за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria на управляващия директор на компанията д-р Щефан Отто. 

Основаната през 1931 г. VОЅЅ има oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили. Компанията разполага със зaвoди в целия cвят – САЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Япония, Πoлшa и седалище в Германия, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши и отчита годишни приходи в размер от 545 млн. евро.

VOSS е доставчик на водещи фирми от автомобилната и машиностроителната промишленост.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Телците да не планират пътувания, неприятни изненади за Рак

lamqta.com Овен Днес не е най-подходящия ден , в който да играете на самотен рицар и красиво да се отдалечавате по посока на залеза. Вместо това, по-добре общувайте повече със своите колеги, наблюдавайте ставащото и бъдете готови за всеки случай, ако например възникнат непредвидени обстоятелства или проблеми. Трябва да се …

Новини
Напрежение след протестите, замерят рейсове с бутилки

Напрежение се породи след двата протеста, които се проведоха пред президентството и Министерския съвет. Поддръжниците на ГЕРБ се изнесоха към автобусите си, с които да се приберат към градовете си. Протестиращите срещу правителството пък преградиха булевард „Васил Левски“ в близост до СУ „Климент Охридски“ и замеряха превозните средства с бутилки, …

Новини
След като му бе поискана: Шефът на НСО подаде оставката си

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка с изявление, в което се дава разяснение за дейността на службата, съобщават от пресцентъра на НСО, пише www.dnes.bg. „Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и …