fbpx

ГЕРБ планира до изборите да превърне „апартаментгейт“ от минус в плюс

източник: БНТ

Зад т. нар. апартаментгейт стоят бивши партньори на ГЕРБ, а целта е партията да бъде отслабена преди изборите. В хода на предизборната кампания обаче от минус този казус може да се превърне в плюс, защото на срещи избирателите ще могат да чуят обясненията на засегнатите от първа ръка. Това каза депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Запитана дали разкритията на „Антикорупционния фонд“ и „Свободна Европа“, че доскорошният лидер на парламентарната група на ГЕРБ и настоящ зам.-председател на партията Цветан Цветанов се е сдобил с жилище на цени под пазарните, са другарски огън, Стоянова отговори: „Другарски огън – не. То е елементарно – имаме една структура – „Антикорупционен фонд“, финансирана по проект, който е спечелил. И в рамките на своята дейност той е разнищил тази история. Има няколко интересни неща – кои са хората в този фонд и ще видите, че това са хора, свързани с част от нашите бивши партньори и това е ясно за цялата публика“.

За Стоянова е странно, че информацията за имотните сделки на Цветанов, доскорошния министър на правосъдието Цецка Цачева и други представители на ГЕРБ във властта излиза точно сега. Тя постави под съмнение това, че става дума за разследване, защото Цветанов живеел в новото си жилище от 7 – 10 месеца, това не е скрито-покрито, всички го знаят и той декларира всички свои имоти. Той не си е помислил, че би могъл нещо да скрие, добави тя.

Според Стоянова има достатъчно време до изборите, за да успее ГЕРБ да преодолее евентуалния отлив на избиратели особено след и жеста с оставките от държавни постове като поемане на морална отговорност. „Предстоят много срещи с хората, ще имаме възможност да говорим и по тази тема и може да се окаже, че тя от минус ще се превърне в плюс, защото хората от първо лице могат да разберат истината“, каза депутатът от ГЕРБ.

Турция се намеси за поправките в Закона за вероизповеданията в България, заяви в публична реч външният министър на южната ни съседка Мевлют Чавушоглу. Как ще стане това, како ? Ще питате ендрю рубинения, комшиите или може би русия ? Изобщо имате ли собствено виждане. Първо си изчистете обора. изглежда изобщо не ви е светнала лампичката ? ГЕРБ сте пълен разплот !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!