ГЕРБ планира до изборите да превърне „апартаментгейт“ от минус в плюс

Новини
1

източник: БНТ

Зад т. нар. апартаментгейт стоят бивши партньори на ГЕРБ, а целта е партията да бъде отслабена преди изборите. В хода на предизборната кампания обаче от минус този казус може да се превърне в плюс, защото на срещи избирателите ще могат да чуят обясненията на засегнатите от първа ръка. Това каза депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Запитана дали разкритията на „Антикорупционния фонд“ и „Свободна Европа“, че доскорошният лидер на парламентарната група на ГЕРБ и настоящ зам.-председател на партията Цветан Цветанов се е сдобил с жилище на цени под пазарните, са другарски огън, Стоянова отговори: „Другарски огън – не. То е елементарно – имаме една структура – „Антикорупционен фонд“, финансирана по проект, който е спечелил. И в рамките на своята дейност той е разнищил тази история. Има няколко интересни неща – кои са хората в този фонд и ще видите, че това са хора, свързани с част от нашите бивши партньори и това е ясно за цялата публика“.

За Стоянова е странно, че информацията за имотните сделки на Цветанов, доскорошния министър на правосъдието Цецка Цачева и други представители на ГЕРБ във властта излиза точно сега. Тя постави под съмнение това, че става дума за разследване, защото Цветанов живеел в новото си жилище от 7 – 10 месеца, това не е скрито-покрито, всички го знаят и той декларира всички свои имоти. Той не си е помислил, че би могъл нещо да скрие, добави тя.

Според Стоянова има достатъчно време до изборите, за да успее ГЕРБ да преодолее евентуалния отлив на избиратели особено след и жеста с оставките от държавни постове като поемане на морална отговорност. „Предстоят много срещи с хората, ще имаме възможност да говорим и по тази тема и може да се окаже, че тя от минус ще се превърне в плюс, защото хората от първо лице могат да разберат истината“, каза депутатът от ГЕРБ.

loading...

Турция се намеси за поправките в Закона за вероизповеданията в България, заяви в публична реч външният министър на южната ни съседка Мевлют Чавушоглу. Как ще стане това, како ? Ще питате ендрю рубинения, комшиите или може би русия ? Изобщо имате ли собствено виждане. Първо си изчистете обора. изглежда изобщо не ви е светнала лампичката ? ГЕРБ сте пълен разплот !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Богатството на Илън Мъск се увеличи с 6 милиарда долара само за ден

Илън Мъск стана седмият най-богат човек в света. Състоянието на създателя на „Тесла” се е увеличило с повече от 6 милиарда долара само в петък. Причината е, че акциите на компанията му скочиха драстично, предаде Нова телевизия. Така 49-годишният милиардер, който е основен акционер и в космическата компания SpaceX, задмина …

Новини
Томислав Дончев: Президентът поиска цялата власт, но какво ще прави с нея?

Правителствното не иска оставката на президента, това обяви вицепремиерът Томислав Дончев. „Това би ни вкарало в още по-институционална криза. Искам той да си изкара мандата. Въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите, които той изразява публично“, каза той. Дончев обаче постави няколко въпроса, породени от днешното изказване на …

Новини
Съвет от специалисти: Преборилите коронавируса да спрат пушенето

Пациентите, преболедували коронавирусна инфекция, трябва задължително да спрат цигарите под всякаква форма, ако искат да опазят белите си дробове от трайните увреждания, които последствията от вируса могат да причинят. Това съветват руски пулмолози, предаде Actualno.com Пушенето – макар и с неговите алтернативни варианти като наргилета, електронни цигари и наргилета може …