fbpx

ГЕРБ крие, че и Борисов отива при Путин. Най-вероятно ще говорят за Белене

Премиерът Бойко Борисов ще посети също Русия и ще се срещне с президента Владимир Путин. Това обяви самият руски президент при срещата си с българския си колега Румен Радев.

Новината за посещението съобщи по индиректен начин и ГЕРБ, като пусна думите на Путин в страницата си във Фейсбук, пише Флагман.бг.

„След няколко дни ще имаме удоволствието да бъдем домакин на министър-председателя на България в Москва, затова ще продължим тези разговори с него“, заяви Путин днес още в началото на разговора си с Румен Радев.
Вчера това каза и премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

Очаквало се посещението да е още този месец, а основната тема на разговор – енергетиката. Все още няма официално съобщение на ГЕРБ за посещението на премиера, но то е на фона на възобновяването на проекта АЕЦ Белене.

Срещата между Румен Радев и Владимир Путин продължава в момента на четири очи.

Радев поздрави Путин за преизбирането и му пожела успешен мандат.
Той наблегна на факта, че визитата му е с цел да се възстанови политическият диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване и подчерта, че това е от взаимен интерес за всички области.

Той изрази очакването си днес да бъде направен стратегически преглед на двустранните отношения. И според него те са по-особени, тъй като не се основават само на чисто политически и икономически интереси, а на дълбоките исторически, духовни, културни и езикови връзки. „Това ги прави по-естествени и по-лесни, като в същото време ни задължава да бъдем по-открити, да поставяме всички теми, където имаме различия“, каза българският президент.

Радев каза още, че визитата му в Русия е в навечерието на празника 24 май. „Нашите народи заедно празнуват този празник, както и 140 г. от Освобождението на България и Руско-турската война, благодарение, на която България възкръсна на картата на Европа“, каза оше Радев. Срещата му се Путин продължава при закрити врати.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!