fbpx

Георги Първанов: На Балканите има нов лидер – американската дипломация

реклама

Бнт

В студиото на „Денят започва с Героги Любенов“ президентът на България в периода 2002 – 2012 г. Георги Първанов заяви, че Българското европредседателство е било успешно, особено в частта си за евроинтеграцията на Западните Балкани. Той допълни, че Скопие гледа към ЕС и НАТО заради компромиси от страна на България и изтъкна, че американската дипломация е новият лидер на Балканите.

Георги Първанов засегна темата за модернизацията на Българската армия и заяви, че т.нар. „голям шлем“ от енергийни проекти е бил най-доброто решение за инвестиционни проекти през всичките години на прехода.

Българското европредседателство е успешно, заяви Георги Първанов, президент на България между 2002 – 2012 г.. Той добави, че всяко едно председателство е успешно, защото такава е рутината на ЕС, без да иска да омаловажава постиженията, сред които е поставянето на темата за Западните Балкани.

Скопие гледа към Европа заради компромисите на София, заяви Георги Първанов. Според него името „Северна Македония“ угажда на Гърция, защото снема претенциите на Македония към античната ѝ история, но претенциите към българската история продължават.

Георги Първанов заяви, че добавянето на географски локации към името на Македония остава неприемливо.

Според Георги Първанов модернизацията на армията трябва да отива към средства, които могат да се използват за борбата с тероризма. Той добави, че все пак думата има военната експертиза, но изтъкна, че сегашният президент Румен Радев не следва да налага мнението си по въпроса в качеството си на държавен глава.

реклама

Според Георги Първанов президентът Радев наистина е бил изолиран от Европредседателството, но това не му е давало основание да е твърде критичен към постиженията му.

Т.нар. „голям шлем“ от енергийни проекти е бил най-доброто инвестиционно решение през всичките години на прехода, заяви Георги Първанов. По думите му е позитивен факт, че първите държавници бяха на посещение в Москва, което е дало шанс да се деблокират проектите, за което е имало „намеци“. Той отрече обаче да става дума за грандиозни инвестиционни планове.

Онези, които са отричали т.нар. „голям шлем“, сега са вече по-склонни да вярват в бъдещето на подобни проекти.

Георги Първанов заяви, че подкрепя идеята за президентска република, но не във варианта, който е в Турция.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
FFP2 маските вече са задължителни за хората над 14 години в Австрия

реклама Снимка Емаг.бг Отсега нататък трябва да се носят по-филтриращи маски, които блокират 94 процента от аерозолите в автобуси, трамваи, влакове и в метрото. Мярката се прилага също в супермаркетите и в обекти за предоставяне на услуги, като автосервизи и лекарски кабинети. Заради новите по-заразни варианти на коронавируса е необходимо …

Новини
Как аюрведа помага при респираторни заболявания

реклама Заболяванията на респираторната система са често срещани през зимата. Когато става дума за обикновените болести като настинка и грип, които винаги са ни досаждали, в Индия местните са намерили решението още в дълбока древност. Познанието идва от вечните трактати на тяхната медицинската традиция, наречена аюрведа. Аюрведа лекува най-вече с …

Новини
Покорете пазара с уникални и практични столчета за хранене

реклама Ако сте избрали детски артикули за своята търговска дейност, вие не просто продавате стоки, а изпълнявате и своеобразни социални функции. Често с продуктите, които предлагате, вие помагате на родителите да избегнат стреса в различни ситуации, а храненето е една от тях. Това се отнася за столчетата за хранене на …