Ген. Атанас Атанасов: Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на Горанов

Новини

Премиерът казва париите да си търсят спонсори, а ДПС ни натрапва обръчи от фирми, каза лидерът на ДСБ

Бойко Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на финансовият министър Владислав Горанов. Премиерът знаеше, че предложението му за намаляването им от 11 на 1 лев няма да бъде прието, но един месец се занимаваме с тези тема. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Той сподели, че партията му има да връща на държавата около 50 000 лева, но трябвало да съберат дарения, защото нямало друг начин, тъй като субсидия вече не получава.

„Тази сага откъде тръгна? От това, че министърът на финансите, злоупотребявайки с правомощията си, е наддавал дълго време пари на партиите. Вместо да понесе отговорност и да подаде оставката, че е разхитил пари от бюджета, Борисов направи този остър ход и то с нещо, което знаеше, че няма да бъде прието. Един месец обаче се занимаваме с тези субсидии“, заяви генералът.

„Извадих законопроектът, който е внесен през 2001 г. за субсидиране на политическите партии. В мотивите е записано, че това се прави като основна антикорупционна мярка с оглед присъединяването на България към Европейския съюз. Сега Борисов казва „Не ви трябват субсидии, търсете си пари от спонсорите, а ДПС директно заявиха, че обръчите от фирми щели да ни обслужват“, добави той.

Целта на тази маневра на Борисов е отклоняване на общественото внимание от гафа на финансовия министър, който е свързващо звено между ГЕРБ и ДПС, заяви Атанасов.

Той коментира решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушения по казусите с имотите на властта.

„Скандалът „Апартамент гейт” започна с една шега. Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав“, каза още ген. Атанасов.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Френски замък от 13 век посреща своите 27 000 собственици

Старинен замък в Югозападна Франция получи коледна премяна, а неговите 27 000 собственици са поканени за празниците. Замъкът събира своите спасители и горди собственици за Коледа. Преди две години организацията за реставрация на културни паметници – „Дартанян“, започва необичайна инициатива и обявява за продан рушащия се френски замък от 13 …

Новини
„Meteo Balkans“: Новата седмица ще донесе застудяване и валежи от сняг

Новата седмица ще ни донесе застудяване и вероятно валежи от сняг, прогнозира „Meteo Balkans“. Нови валежи от дъжд и възможни снеговалежи очакваме към 11-13 декември 2019 г. По-значителни ще са валежите над Гърция, Македония и Южна България, очакваните количества за период от 24 часа ще са между 40-60 л/в.м. Над 1300 …

Новини
Гърция дава по 700 евро на бедни и безработни

Гърция отпуска еднократна помощ от 700 евро за безработни и хора с ниски доходи. Социалната мярка важи и за чужденците, включително за българите, които отговарят на условията и живеят в страната поне 10 години, предава БНР. По 700 евро еднократна помощ получават социално слабите семейства в Гърция, информират от финансовото …