Ген. Атанас Атанасов: Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на Горанов

Новини

Премиерът казва париите да си търсят спонсори, а ДПС ни натрапва обръчи от фирми, каза лидерът на ДСБ

Бойко Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на финансовият министър Владислав Горанов. Премиерът знаеше, че предложението му за намаляването им от 11 на 1 лев няма да бъде прието, но един месец се занимаваме с тези тема. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Той сподели, че партията му има да връща на държавата около 50 000 лева, но трябвало да съберат дарения, защото нямало друг начин, тъй като субсидия вече не получава.

„Тази сага откъде тръгна? От това, че министърът на финансите, злоупотребявайки с правомощията си, е наддавал дълго време пари на партиите. Вместо да понесе отговорност и да подаде оставката, че е разхитил пари от бюджета, Борисов направи този остър ход и то с нещо, което знаеше, че няма да бъде прието. Един месец обаче се занимаваме с тези субсидии“, заяви генералът.

„Извадих законопроектът, който е внесен през 2001 г. за субсидиране на политическите партии. В мотивите е записано, че това се прави като основна антикорупционна мярка с оглед присъединяването на България към Европейския съюз. Сега Борисов казва „Не ви трябват субсидии, търсете си пари от спонсорите, а ДПС директно заявиха, че обръчите от фирми щели да ни обслужват“, добави той.

Целта на тази маневра на Борисов е отклоняване на общественото внимание от гафа на финансовия министър, който е свързващо звено между ГЕРБ и ДПС, заяви Атанасов.

Той коментира решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушения по казусите с имотите на властта.

„Скандалът „Апартамент гейт” започна с една шега. Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав“, каза още ген. Атанасов.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Време за почивка за Телците, Девите да приключат започнатите задачи

lamqta.com Овен Началото на деня може да се ознаменува с прилив на творческа енергия, жажда за свободна дейност и опити да се осъществи мечтата Ви. Само че подобно настроение ще бъде не за дълго: вече след обед ентусиазмът Ви ще изстине и ще приеме по-умерен вид. Контактите с децата, любимите …

Новини
Д-р Александър Симидчиев: Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване

Истинското предизвикателство е индивидуалната отговорност на хората“. Това каза пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев и добави, че Covid-19 промени реалността и трябва да приемем тази нова реалност и да живеем пълноценно в нея, спазвайки елементарни правила. Според него трябва да се структурират по-сериозни и по-малко сериозни мерки: „Трябва да …

Новини
Инвалидните пенсии под въпрос, без заповед на Ананиев, ТЕЛК решенията важат до 13 юли

Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се, че още няма заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който пое ангажимента да увеличи до септември срока за валидността на ТЕЛК и НЕЛК-решенията, пише Актуално. Близо 5 000 души ще останат с платена пенсия само до 13 юли, когато изтича …