В този конкурс гласуват само жени! Шофьорките избраха своята любима кола за 2018 година

Новини

източник: auto.blitz.bg

„Най-добрия автомобил за жени през 2018 в света“ (Womens World Car of the Year) е единственият конкурс, в която гласуват само дами – автомобилни журналисти. Журито на конкурса през 2018 г. се състоеше от 34 журналистки от 27 различни държави.

Сред критериите за избор на победител, които имат най-важно значение именно за жените, са безопасността, съотношението цена и качество, естетическият вид, удобен багажник, комфорт при пътуване с деца, лекота на управление, екологичност, достъпна палитра от цветове и т.н.

Прозрачното изчисление на резултатите от конкурса от основаването му през 2009 г. се обезпечава от одиторската и консултантска компания „Грант Торнтън“ (Grant Thornton). Победителят се избира с тайно гласуване, което се контролира от офиса на компанията в Оукланд, Нова Зеландия. Партньорът на „Грант Торнтън“, Пол Кейн, отбелязва, че борбата за титлата „Най-добър автомобил за жени през 2018 в света“ е била много напрегната, но в последния кръг Volvo XC40 изпреварил конкурентите и спечелил голямата награда.
Volvo XC40 беше избран след два кръга на гласуване. Шест кандидатстващи автомобила преминаха първия етап за избор на конкурса (по азбучен ред):

• BMW X2
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE
• Peugeot 508
• Porsche Cayenne
• Volvo XC40

Във втория кръг моделът Volvo XC40 станал фаворит на журито сред трите коли финалисти:

• Volvo XC40
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE

Volvo XC40 е компактен кросоувър, произведен от шведската компания, принадлежаща на китайския автомобилен гигант Geely. Дизайнът на модела е разработен от Томас Ингенлат и е представен през септември 2017 година.
От появата си на пазара Volvo XC40 е спечелил редица награди, включително на автомобилното изложение в Женева, където бе избран за „Автомобил на годината 2018 в Европа“.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Обеднялата НАСА изпусна да засече 100-метров астероид, минал близо до Земята

Най-големият астероид, който преминава на много близка дистанция до земята от век насам се е „изплъзнал“ през системите на НАСА за засичане на небесни тела, разкриват вътрешни имейли на организацията, пише британският вестник The Independent. Астероидът с името „2019 OK “ почти е преминал покрай Земята, без да му бъде …

Новини
Хороскоп за 22 септември: Няколко зодии ще се разправят с половинките си цял ден

Овен Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни от …

Новини
Вижте го, преди да решите каква кола ви трябва! Има такива, които са опасни и за вас, и за другите (видео)

Кадър Нова тв Автомобилите с неизправни газови уредби са като движещи се бомби със закъснител на пътя, казват експерти от бранша. Предупреждават, че без бързи промени в закона, инциденти като този с взривената кола на бензиностанция в Добрич, ще продължат. При взрива на газовата бутилка преди дни загина жена, а …