В този конкурс гласуват само жени! Шофьорките избраха своята любима кола за 2018 година

Новини

източник: auto.blitz.bg

„Най-добрия автомобил за жени през 2018 в света“ (Womens World Car of the Year) е единственият конкурс, в която гласуват само дами – автомобилни журналисти. Журито на конкурса през 2018 г. се състоеше от 34 журналистки от 27 различни държави.

Сред критериите за избор на победител, които имат най-важно значение именно за жените, са безопасността, съотношението цена и качество, естетическият вид, удобен багажник, комфорт при пътуване с деца, лекота на управление, екологичност, достъпна палитра от цветове и т.н.

Прозрачното изчисление на резултатите от конкурса от основаването му през 2009 г. се обезпечава от одиторската и консултантска компания „Грант Торнтън“ (Grant Thornton). Победителят се избира с тайно гласуване, което се контролира от офиса на компанията в Оукланд, Нова Зеландия. Партньорът на „Грант Торнтън“, Пол Кейн, отбелязва, че борбата за титлата „Най-добър автомобил за жени през 2018 в света“ е била много напрегната, но в последния кръг Volvo XC40 изпреварил конкурентите и спечелил голямата награда.
Volvo XC40 беше избран след два кръга на гласуване. Шест кандидатстващи автомобила преминаха първия етап за избор на конкурса (по азбучен ред):

• BMW X2
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE
• Peugeot 508
• Porsche Cayenne
• Volvo XC40

Във втория кръг моделът Volvo XC40 станал фаворит на журито сред трите коли финалисти:

• Volvo XC40
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE

Volvo XC40 е компактен кросоувър, произведен от шведската компания, принадлежаща на китайския автомобилен гигант Geely. Дизайнът на модела е разработен от Томас Ингенлат и е представен през септември 2017 година.
От появата си на пазара Volvo XC40 е спечелил редица награди, включително на автомобилното изложение в Женева, където бе избран за „Автомобил на годината 2018 в Европа“.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Българи превзеха испанско село

Как се живее в едно испанско село, в което 88% от жителите са от България  В Торе дел Бурго е по-лесно да чуеш разговор на български отколкото на кастилски испански. Така започва репортажът на Хуан Карлос Еспиноса в мадридския в. „Ел Паис“, цитиран от „Канал 3“. Това селце в Гуадалахара …

Новини
На 19 ноември рожден ден има Любен Дилов-син

Любен Любенов Дилов е български телевизионен и киносценарист, писател-сатирик, журналист, медиен предприемач и политик. Публична известност има под името Любен Дилов-син. Любен Дилов-син е роден на 19 ноември 1964 г. в София. Син е на българския писател-фантаст Любен Дилов (1927 – 2008 г.). Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика на Софийския университет „Климент Охридски“, специалност „Печатни медии“. Редактор е в няколко …

Новини
Алпинистът Атанас Скатов изкачи 4 осемхилядника за един сезон

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже …