В този конкурс гласуват само жени! Шофьорките избраха своята любима кола за 2018 година

Новини

източник: auto.blitz.bg

„Най-добрия автомобил за жени през 2018 в света“ (Womens World Car of the Year) е единственият конкурс, в която гласуват само дами – автомобилни журналисти. Журито на конкурса през 2018 г. се състоеше от 34 журналистки от 27 различни държави.

Сред критериите за избор на победител, които имат най-важно значение именно за жените, са безопасността, съотношението цена и качество, естетическият вид, удобен багажник, комфорт при пътуване с деца, лекота на управление, екологичност, достъпна палитра от цветове и т.н.

Прозрачното изчисление на резултатите от конкурса от основаването му през 2009 г. се обезпечава от одиторската и консултантска компания „Грант Торнтън“ (Grant Thornton). Победителят се избира с тайно гласуване, което се контролира от офиса на компанията в Оукланд, Нова Зеландия. Партньорът на „Грант Торнтън“, Пол Кейн, отбелязва, че борбата за титлата „Най-добър автомобил за жени през 2018 в света“ е била много напрегната, но в последния кръг Volvo XC40 изпреварил конкурентите и спечелил голямата награда.
Volvo XC40 беше избран след два кръга на гласуване. Шест кандидатстващи автомобила преминаха първия етап за избор на конкурса (по азбучен ред):

• BMW X2
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE
• Peugeot 508
• Porsche Cayenne
• Volvo XC40

Във втория кръг моделът Volvo XC40 станал фаворит на журито сред трите коли финалисти:

• Volvo XC40
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE

Volvo XC40 е компактен кросоувър, произведен от шведската компания, принадлежаща на китайския автомобилен гигант Geely. Дизайнът на модела е разработен от Томас Ингенлат и е представен през септември 2017 година.
От появата си на пазара Volvo XC40 е спечелил редица награди, включително на автомобилното изложение в Женева, където бе избран за „Автомобил на годината 2018 в Европа“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Цар Киро продава сарая си в центъра на Пловдив! Вижте го отвътре

Невзрачната сграда на пъпа на Пловдив, която стана известна покрай собственика си – Кирил Рашков, се продава, научи TrafficNews. Всъщност фасадата на сградата лъже и крие от очите на пешеходците палат от червен гранит, сив гранит и оникс. Одаята на последния етаж пък съхранява „царските“ престоли на Цар Киро и …

Новини
Meteo Balkans: До +40 градуса в някои райони в пика на горещата вълна

Високи температури и малко валежи в България от следващата седмица! До +40 градуса очакваме в някой райони, когато ще бъде пикът на горещата вълна, която в момента тормози жителите на Франция, Германия, Испания и вдигна температурите до рекордните +41 за Франкфурт, Германия! Горещата вълна ще отслабне съвсем леко докато достигне …

Новини
Рибари алармират: Морето се разбушува, големи приливни вълни достигат до брега в Бургаско!

Духа много силен северен вятър и вдига голяма приливна вълна. Нивото в канала до хижите, откъдето пускаме лодките си за риболов, се е покачило с половин метър. Времето е опасно за малки плавателни съдове. За това предупредиха рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас. Силен вятър накара морето да се …

Inline
Inline