fbpx

В този конкурс гласуват само жени! Шофьорките избраха своята любима кола за 2018 година

източник: auto.blitz.bg

„Най-добрия автомобил за жени през 2018 в света“ (Womens World Car of the Year) е единственият конкурс, в която гласуват само дами – автомобилни журналисти. Журито на конкурса през 2018 г. се състоеше от 34 журналистки от 27 различни държави.

Сред критериите за избор на победител, които имат най-важно значение именно за жените, са безопасността, съотношението цена и качество, естетическият вид, удобен багажник, комфорт при пътуване с деца, лекота на управление, екологичност, достъпна палитра от цветове и т.н.

Прозрачното изчисление на резултатите от конкурса от основаването му през 2009 г. се обезпечава от одиторската и консултантска компания „Грант Торнтън“ (Grant Thornton). Победителят се избира с тайно гласуване, което се контролира от офиса на компанията в Оукланд, Нова Зеландия. Партньорът на „Грант Торнтън“, Пол Кейн, отбелязва, че борбата за титлата „Най-добър автомобил за жени през 2018 в света“ е била много напрегната, но в последния кръг Volvo XC40 изпреварил конкурентите и спечелил голямата награда.
Volvo XC40 беше избран след два кръга на гласуване. Шест кандидатстващи автомобила преминаха първия етап за избор на конкурса (по азбучен ред):

• BMW X2
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE
• Peugeot 508
• Porsche Cayenne
• Volvo XC40

Във втория кръг моделът Volvo XC40 станал фаворит на журито сред трите коли финалисти:

• Volvo XC40
• Jaguar E-PACE
• Jaguar I-PACE

Volvo XC40 е компактен кросоувър, произведен от шведската компания, принадлежаща на китайския автомобилен гигант Geely. Дизайнът на модела е разработен от Томас Ингенлат и е представен през септември 2017 година.
От появата си на пазара Volvo XC40 е спечелил редица награди, включително на автомобилното изложение в Женева, където бе избран за „Автомобил на годината 2018 в Европа“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!