В тази ферма се отглеждат… мебели

Новини

profit.bg

Тази необичайна ферма е дело на английски предприемач. Той отглежда специални … мебели и различни предмети от интериора, прилагайки уникална технология. Тя помага на дървото да расте така, че да се превърне в стол или маса, а защо не в настолна лампа или рамка за огледало.

Фермерът твърди, че с умелост и творческо вдъхновение може да се насочи природата. Така всеки може да се сдобие с уникална мебел от живо дърво.

От незапомнени времена съществува особен вид създаване на ексклузивни мебели – те се отглеждат. Още древните гърци и египтяни са се увличали от този род експерименти. Да се създават живи мебели с помощта на техника за оформяне на короната на дърветата.

Като правило, със създаването на толкова изискани и неповторими живи мебели са се занимавали само творчески натури от богатите слоеве на населението.

За да се постигнат възхитителни резултати, необходими са определени знания, търпение и естествено – 10 години в запас. Например, в началото на миналия век един американски банкер е посветил 11 години, за да създаде жив стол.

Днес техниката, с която се оформят короните на дърветата, се е обособила във вид изкуство – Pooktre (арбоскулптура).

Нейни родоначалници са Джон Крубсак и Аксел Ерландсон. Тя е хоби за доста хора в Европа. Активно се използва в ландшафтния дизайн.

През 2006 г. англичанинът Гуейн Манро решава да създаде ферма, която да произвежда живи мебели. Основано е цяло предприятие за масово отглеждане на мебели и предмети от интериора. Нарича се Full Grown.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Финансовият министър: Пенсиите се вдигат от 1 юли

Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%, реши през декември парламентът, пише Вести. „Към момента не се предвижда и …

Новини
От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40

От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40 в Агенцията по заетостта. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет, предаде БТА. Тя представи постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. …

Новини
България затваря границите си за чужденци до 17 април

България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски граждани или пристигат от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария. Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица …