В София забраниха просенето по улиците с нова наредба

Новини

Влезе в сила новата общинска наредба за обществения ред в София. Освен вдигането на шум през нощта и между 2 до 4 следобед, тя забранява и събирането на дарения по улиците.Това означава, че хората които лежат по тротоарите и просят също ще подлежат на санкции, съобщава БНТ.
В свой репортаж националната телевизия показа, че капацитетът на дома за временно настаняване – кризисният център в „Захарна фабрика“ е запълнен и там са нощували 91 души.
Една от обитателките, Мими, е на улицата от 2009 -та година. За първи път е нощувала в „Захарна фабрика“ в четвъртък.
„Аз имам майка и сестра, но там просто не може, защото е предписано на племенничката и племенника, така че не става“, обясни тя пред камерата.
През деня жената изкарва прехраната си с просия и не се срамува от това, защото поне не лежи на чужд гръб.
„Да крада ли? Ако кажете нещо да чистя, с удоволствие“, казва жената.
Има и бездомници, които дори при минусуви температури не искат да спят в приюта, а нощуват в подлезите и близо до тръби. Бездомните и безработни хора освен с просене изкарват пари и с миене на стъкла по улиците. Вече обаче това е строго забранено.
„Това наистина е сериозен проблем, защото той застрашава, както безопасността на водачите на пътни превозни средства, на пътниците, на пешеходците, така и на хората, които излизат и предлагат услугата миене на стъкла“, коментира пред БНТ вносителят на наредбата в столичния общински съвет Иван Илиев.
Ако сте решили да изкарвате пари като свирите на музикален инструмент на улицата в София, трябва да получите позволение от общината, в противен случай сте в нарушение и можете да бъдете глобени.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 29 май: Лъва има нужда от почивка, Скорпиони, бъдете икономични

lamqta.com Овен Добре запомнете всичко, което ще се случи днес. Някога ще дойде онзи ден, когато ще започнете да учите своето дете или внук за нещата от живота, и ще засегнете любовните отношения. Точно тогава ще са Ви нужни тези знания и опит, които ще извлечете от този, както Ви …

Новини
Работодателите настояват за запазване на сегашната данъчна система

Национално представителните работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП – настояват за запазване на настоящата данъчна система в България. Според четирите организации, които обединяват позицията си в рамките на АОБР, сегашният модел е условие за стабилност не само на бизнес средата, но и на обществото и икономиката като цяло, …

Новини
3204 българи са заминали да работят в страни от ЕС

От началото на годината до края на април 3204 български граждани са декларирали, че заминават да работят в страните-членки на Европейския съюз, предаде репортер на БГНЕС. Скоро идва летният сезон и страните от ЕС ще се нуждаят от сезонни работници, които да прибират земеделската реколта. През последните 20 години много …