fbpx

В София забраниха просенето по улиците с нова наредба

Влезе в сила новата общинска наредба за обществения ред в София. Освен вдигането на шум през нощта и между 2 до 4 следобед, тя забранява и събирането на дарения по улиците.Това означава, че хората които лежат по тротоарите и просят също ще подлежат на санкции, съобщава БНТ.
В свой репортаж националната телевизия показа, че капацитетът на дома за временно настаняване – кризисният център в „Захарна фабрика“ е запълнен и там са нощували 91 души.
Една от обитателките, Мими, е на улицата от 2009 -та година. За първи път е нощувала в „Захарна фабрика“ в четвъртък.
„Аз имам майка и сестра, но там просто не може, защото е предписано на племенничката и племенника, така че не става“, обясни тя пред камерата.
През деня жената изкарва прехраната си с просия и не се срамува от това, защото поне не лежи на чужд гръб.
„Да крада ли? Ако кажете нещо да чистя, с удоволствие“, казва жената.
Има и бездомници, които дори при минусуви температури не искат да спят в приюта, а нощуват в подлезите и близо до тръби. Бездомните и безработни хора освен с просене изкарват пари и с миене на стъкла по улиците. Вече обаче това е строго забранено.
„Това наистина е сериозен проблем, защото той застрашава, както безопасността на водачите на пътни превозни средства, на пътниците, на пешеходците, така и на хората, които излизат и предлагат услугата миене на стъкла“, коментира пред БНТ вносителят на наредбата в столичния общински съвет Иван Илиев.
Ако сте решили да изкарвате пари като свирите на музикален инструмент на улицата в София, трябва да получите позволение от общината, в противен случай сте в нарушение и можете да бъдете глобени.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!