В София забраниха просенето по улиците с нова наредба

Новини

Влезе в сила новата общинска наредба за обществения ред в София. Освен вдигането на шум през нощта и между 2 до 4 следобед, тя забранява и събирането на дарения по улиците.Това означава, че хората които лежат по тротоарите и просят също ще подлежат на санкции, съобщава БНТ.
В свой репортаж националната телевизия показа, че капацитетът на дома за временно настаняване – кризисният център в „Захарна фабрика“ е запълнен и там са нощували 91 души.
Една от обитателките, Мими, е на улицата от 2009 -та година. За първи път е нощувала в „Захарна фабрика“ в четвъртък.
„Аз имам майка и сестра, но там просто не може, защото е предписано на племенничката и племенника, така че не става“, обясни тя пред камерата.
През деня жената изкарва прехраната си с просия и не се срамува от това, защото поне не лежи на чужд гръб.
„Да крада ли? Ако кажете нещо да чистя, с удоволствие“, казва жената.
Има и бездомници, които дори при минусуви температури не искат да спят в приюта, а нощуват в подлезите и близо до тръби. Бездомните и безработни хора освен с просене изкарват пари и с миене на стъкла по улиците. Вече обаче това е строго забранено.
„Това наистина е сериозен проблем, защото той застрашава, както безопасността на водачите на пътни превозни средства, на пътниците, на пешеходците, така и на хората, които излизат и предлагат услугата миене на стъкла“, коментира пред БНТ вносителят на наредбата в столичния общински съвет Иван Илиев.
Ако сте решили да изкарвате пари като свирите на музикален инструмент на улицата в София, трябва да получите позволение от общината, в противен случай сте в нарушение и можете да бъдете глобени.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Крава притисна участничка във „Фермата“

Ден след дългоочакваното обединение на бедни и богати в риалитито „Фермата: Нов свят“ английската възпитаничка Елизабет Илчева преживя поредната си шокова ситуация с добитъка на територията на стопанството. За да помогне на софтуерния милионер Митко Караиванов, най-близкият й приятел в шоуто и ратай на седмицата, тя се зае с доенето на …

Новини
Любо Пенев: Футболът ни гние, трябва да се прочисти от недосегаемите

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката. Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога. Това написа бившият кандидат за президент на БФС – Любослав Пенев във  Фейсбук. „Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват …

Новини
Екип на американските ВВС идва у нас във връзка с обучението на новите Ф-16

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица, за да бъдат обсъдени възможностите за обучение на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „Граф Игнатиево“. ,,Ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите, схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на …