fbpx

В Североизточна България „разоръжават“ бракониерите: Конфискувани са 40 каруци, 4 коня, 7 коли и 12 резачки

Над 5000 са проверките, извършени през първата половина на 2018 г. от мобилните контролни екипи към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Разкрити са 264 нарушения, за които са съставени актове. Задържани са 40 каруци, 7 моторни превозни средства, 4 коня, 12 моторни триона и 3 други инструмента за дърводобив.

Конфискувани са общо 158 куб. м незаконно добита дървесина. Установени са две нарушения, довели до смъртта на едър дивеч, сочи още отчетът за дейността на мобилните контролни екипи.

От началото на годината досега в обхвата на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП те са извършили 1766 проверки на обекти за добив на дървесина, 1331 – на превозни средства, 1718 – на физически лица, а други 447 – на ловци.

През първите шест месеца на 2018 г. горските стражари са извършили над 12 500 проверки, като 5262 от тях са дело на мобилните контролни екипи. Интензивен обход на горските територии с висока концентрация на нарушения се провежда, включително и през нощта. Именно в тъмната част на денонощието са реализирани едни от най-резултатните акции на екипите. При две от тях само в рамките на броени дни в ДЛС „Паламара” бяха задържани 5 каруци, натоварени с незаконно добита дървесина.

В резултат от предприетите засилени мерки за охрана в горите броят на конфискуваните от мобилните контролни екипи коне и каруци се е увеличил двойно спрямо данните на СИДП за първите шест месеца на 2017 г.

Някой виждал ли е бракониер „въоръжен“ с резачка, който се придвижва с кон и каруца?
Следва да се прави разлика между бракониерство и незаконна сеч!

hvanati sa hora sis karutci,a tiya deto miknat sis kamiyoni,sis tirove zashto ne se hvanati,da vi otgovorya sishtoto vreme,ami zashtoto te si plashtat,nali znaete kak,taka e bilo,taka e,i taka shte si bide(za kokoshka nyama proshka ,a za miliyoni nyama zakoni)

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!