В НДК – потупване и браво. Отпред – майки протестират

Новини

Европейска конференция на високо равнище се провежда днес в НДК. Темата е „Европейският стълб на социалните права: Да работим заедно за постигането на резултати“.

Родителите на деца с увреждания от сутринта и въпреки дъжда са пред сградата, за да връчат листовки и да запознаят участниците с техните проблеми. Родителите настояват, че положението не е добре.

„Предполагаме, че и на тази конференция ще се потупват участниците по гърбовете и ще си казват браво“, обясни една от жените. Според родителите на деца с увреждания напредък няма, а положението е трагично. Те казаха, че искат да се заговори за техния проблем и вътре на конференцията, но се съмняват в това.
„Ще бъде направено всичко възможно това да не се случи. Ние сме тези, които показват, че това, което се говори вътре, е лъжа. Ние затова сме тук, за да информираме и участниците в конференцията, за това как не се спазва Конвенцията в България, за това как не се спазват правата на хората с увреждания и изобщо за цялостните политики, които реално ни убиват“, допълниха родителите пред Bulgaria ON AIR.

Те бяха категорични, че въпреки срещите със социалния министър Бисер Петков, положението им е същото. Според майките управляващите искат Закона за личната помощ, за чието приемане родителите настояват, да бъде разпръснат по други закони.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Репортерите и операторите, които отразяват протестите, не бива да стават жертва на агресия

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава както протестиращите, така и органите на реда за толерантно отношение към медийните екипи, които отразяват протестите. Присъствието на представители на различни медии на мястото на събитията е ключово за доброто отразяване на случващото се. Затова на репортерите трябва да се оказва съдействие и …

Новини
Девите да бъдат по-инициативни, време за изгодни сделки за Рибите

lamqta.com Овен Каквато и тежест да лежи на раменете Ви в последно време, днес ще го усетите как олеква. Около Вас витае жизнерадостна енергия, която ще разсее всички Ваши грижи. Веднага след като си дадете сметка, че в дадения момент може да поемате върху себе си само толкова, колкото сами …

Новини
Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

Причината е в ръста на регистрираните случаи на коронавирус у нас Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предаде БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над сто случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица …