fbpx

В Лондон – кошмар за Гришо! След тежка битка той…

Григор Димитров започна участието си на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб със загуба. Най-добрият български тенисист претърпя драматично поражение в първия кръг в състезанието на двойки, където си партнира със своя добър приятел Райън Харисън.

Опоненти на българина и американеца бяха представителите на домакините – великобританците Кайл Едмънд и Нийл Скупски. Мачът се проведе на корт №1 и завърши 6:3, 6:7 (2), 3:10 в отделните части, пише ПИК.

Трилърът бе колосален – Едмънд и Скупски наваксаха пасив от 0:3 гейма във втората част, от мачбол в сет номер 2, и взеха частта със 7:6 (2). По този начин развоят на битката се реши в шампионски тайбрек. Двубоят започна с 5 гейма в полза на подаващите. Съоветно резултат 3:2 за Едмънд / Скупски това Димитров и Харисън взеха пореден сервис-гейм за 3:3. Съумяха да пробият, повеждайки гейма, затвърдиха аванса си – 5:3. И реализираха още един брейк, затваряйки сет номер 1 с 6.

Супер серията за Гришо и Райън продължи и в началото на втората част – 3:0 гейма за Димит Харисън (1 пробив). Зададоха се 3 гейма (1 брейк) в полза на великобританците. При резултат 3:3 Григор и Райън взеха подаването си драматично на 40 и поведоха с 4:3. Гейм и за Едмънд / Скупски след решаваща точка – 4:4. Димитров и Харисън спечелиха серви си за 5:4. Бързо подаване за великобританците – 5:5. Сервис-гейм за Григор и Райън и 6:5. Последва изключително драматичен гейм, в който Нийл отразиха мачбол, вкарвайки сет номер 2 в тайбрек! Дългият гейм премина под диктовката на великобританците – 7:2 точки за тях. Шампионски тайбрек – 10:3 точки за опонентите на Гришо и Райън. Така Димитров е аут от състезанието на двойки. Надвилите ще премерят сили в следващия кръг с победителите от мача Маю/Ербер (Франция) и австралийския тандем Хюит/ Кирьос.

На сингъл Димитров ще стартира в престижния турнир, провеждащ се в Лондон, срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина). Още няма информация за датата и началния час на спора.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!