В коя страна все още използват популярните в миналото пейджъри?

Новини

profit.bg

Instagram

Спомняте ли си пейджъра?

Въпреки че малкото електронно уствойство за предаване на съобщения отдавна има своето заслужено място в музея на остарелите технологии, Япония реши да го пенсионира чак сега.

Десетилетия след като пейджърите бяха изместени от мобилните телефони, последната японска компания, която оперира пейджър услуги, реши да прекрати тази дейност.

Tokyo Telemessage обяви, че прекратява услугата, считано от септември следващата година, предава CNN.

Причината е тривиална – липса на търсене.

Компанията посочва, че броят на потребителите е паднал под 1500 души. Въпреки ниския брой клиенти на услугата, цифрата е интересна, тъй като компанията е спряла да произвежда пейджъри преди около 20 години.

Пейджърите бяха популярни в Япония и по света през 1990-те години на миналия век, след което изпаднаха в забвение поради широкото проникване на мобилните телефони.

От Tokyo Telemessage посочват, че пикът на тяхната услуга е бил през 1996 г., когато са имали 1.2 млн. абоната.

Въпреки че не е ясно кой продължава да използва технологията, Japan Times пише, че пейджърите са популярни сред медицинския персонал в болниците, тъй като устройствата не излъчват електромагнитни вълни.

Друга причина за наличието на потребители на пейджър услуги може да се търси в застаряващото население на Япония.
Така, въпреки че Япония е известна като високотехнологична дестинация, където дори тоалетните са роботизирани, някои остарели устройства, като факс машината, все още се радват на популярност.

Японският министър по киберсигурността навярно е най-показателният пример, тъй като през миналия месец той заяви пред журналисти, че не използва компютър.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 7 април: Раците потайни, нови запознанства за Лъв

lamqta.com Овен Що се отнася до любовта, в живота Ви е настъпило благодатно време, но това съвсем не значи, че нямате желание да надникнете зад ъгъла, за да разберете какво следва след това. Нима е справедливо да поощрявате следващия на опашката, докато все още съществуват сегашните Ви отношения? Опитвайки се …

Новини
Депутати и министри няма да получават заплати до края на извънредното положение

Депутатите, членовете на Министерския съвет, членовете на политическите кабинети и ръководителите на държавни агенции няма да получават възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение. Това реши парламентът. Предложението направи Красимир Ципов от ГЕРБ след края на дебатите по промените в закона за мерките при извънредното положение. „За“ гласуваха …

Новини
България забранява и влизането на пристигащите от 12 държави от ЕС чужденци

Здравният министър издаде заповед, с която се въвежда временна забрана за влизането на територията на България. Със заповедта се въвежда и ред за поставяне под карантина. Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги, информира Инвестор. Временно се забранява на граждани от трети …