В коя страна все още използват популярните в миналото пейджъри?

Новини

profit.bg

Instagram

Спомняте ли си пейджъра?

Въпреки че малкото електронно уствойство за предаване на съобщения отдавна има своето заслужено място в музея на остарелите технологии, Япония реши да го пенсионира чак сега.

Десетилетия след като пейджърите бяха изместени от мобилните телефони, последната японска компания, която оперира пейджър услуги, реши да прекрати тази дейност.

Tokyo Telemessage обяви, че прекратява услугата, считано от септември следващата година, предава CNN.

Причината е тривиална – липса на търсене.

Компанията посочва, че броят на потребителите е паднал под 1500 души. Въпреки ниския брой клиенти на услугата, цифрата е интересна, тъй като компанията е спряла да произвежда пейджъри преди около 20 години.

Пейджърите бяха популярни в Япония и по света през 1990-те години на миналия век, след което изпаднаха в забвение поради широкото проникване на мобилните телефони.

От Tokyo Telemessage посочват, че пикът на тяхната услуга е бил през 1996 г., когато са имали 1.2 млн. абоната.

Въпреки че не е ясно кой продължава да използва технологията, Japan Times пише, че пейджърите са популярни сред медицинския персонал в болниците, тъй като устройствата не излъчват електромагнитни вълни.

Друга причина за наличието на потребители на пейджър услуги може да се търси в застаряващото население на Япония.
Така, въпреки че Япония е известна като високотехнологична дестинация, където дори тоалетните са роботизирани, някои остарели устройства, като факс машината, все още се радват на популярност.

Японският министър по киберсигурността навярно е най-показателният пример, тъй като през миналия месец той заяви пред журналисти, че не използва компютър.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Френски замък от 13 век посреща своите 27 000 собственици

Старинен замък в Югозападна Франция получи коледна премяна, а неговите 27 000 собственици са поканени за празниците. Замъкът събира своите спасители и горди собственици за Коледа. Преди две години организацията за реставрация на културни паметници – „Дартанян“, започва необичайна инициатива и обявява за продан рушащия се френски замък от 13 …

Новини
„Meteo Balkans“: Новата седмица ще донесе застудяване и валежи от сняг

Новата седмица ще ни донесе застудяване и вероятно валежи от сняг, прогнозира „Meteo Balkans“. Нови валежи от дъжд и възможни снеговалежи очакваме към 11-13 декември 2019 г. По-значителни ще са валежите над Гърция, Македония и Южна България, очакваните количества за период от 24 часа ще са между 40-60 л/в.м. Над 1300 …

Новини
Гърция дава по 700 евро на бедни и безработни

Гърция отпуска еднократна помощ от 700 евро за безработни и хора с ниски доходи. Социалната мярка важи и за чужденците, включително за българите, които отговарят на условията и живеят в страната поне 10 години, предава БНР. По 700 евро еднократна помощ получават социално слабите семейства в Гърция, информират от финансовото …