В Европа строят огромен умен град с невероятни възможности

Новини

profit.bg

Испания скоро ще бъде дом на огромен интелигентен град, наречен Elysium City.

Технологичното чудо ще бъде оборудвано със собствена система за високоскоростни влакове, тематичен и аква парк, хотели, голф игрище с 18 дупки и още невероятни възможности.

Базираната в САЩ международна компания за развитие на тематични паркове, курорти и туризъм Cora Alpha ще внедри интелигентния град в община Кастилбланко в испанския град Бадахос.

Умният град, който ще се развива около река, ще бъде завършен в две различни фази, съобщава T+L.

Вижте проекта в галерията от Instagram:

Първата фаза, която ще бъде завършена през 2023 г., ще включва построяването на 5-звезден хотел с казино, тематичен парк с четиризвезден хотел, приключенски воден парк, конферентен център, център за данни, голф игрище с 18 дупки, спортен и развлекателен комплекс за професионални футболни и музикални представления и яхтено пристанище.

Втората фаза ще включва още пет или шест хотела, писта за Формула 1, конна база и няколко други забележителности, които компанията все още не съобщава.

Целта на Cora Alpha е да създаде място, на което хората искат да работят, живеят и да се забавляват.

Компанията работи през последните 30 години с Walt Disney по разработването и разширяването, а в продължение на 15 години и по управлението на Disneyland Resort.

Испания всъщност е едно от местата, които Cora Alpha оглежда за своя Euro Disney Resort, накрая осъществен като Disneyland Paris във френската столица..

Жителите и посетителите на интелигентния град ще се радват на безплатен и широколентов ултра високоскоростен WiFi, с възможност за създаване на профили и подаване на информация за любими дейности или предпочитани места за хранене, които да играят роля в бъдещото развитие на града.

В допълнение, потребителите ще получават редовни актуализации за събития и срещи и ще се свързват директно с градските власти, за да докладват за проблеми, да дават обратна връзка и да попълват разрешителни.

Градът ще работи на 5G, позволявайки на обитателите си да свалят филми на своите телефони само за 10 секунди.

Втората фаза на Elysium в момента е планирана за завършване през 2028 г., като компанията ще започне строителството през настоящата 2019 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как отслабват японките? Ето един уникален метод (и не изисква много време и усилия)

В Япония има затлъстели хора, като по цял свят. Например състезателите по сумо, пенсионери, хора с определени болести и т.н. Но като цяло, това е нация от слаби хора, като не говорим само за младите, но и по-възрастните и особено децата, пише zdrave.to.  Ако сравните японците например с американците, тогава ще видите, че те се …

Новини
Сигнал на родител: Такива закуски ли заслужават децата ни в училище?!

Родител изпрати до информационния сайт Petel.bg сигнал за това каква закуска получават децата ни в училище. Ето какво пише тя: „Здравейте, не зная колко пари общината отпуска на ден за безплатни закуски, но може ли такова нещо? Този сандвич е подигравка с децата! Такива закуски ли заслужават децата ни в …

Новини
Стига вече зима, нека идва март! Ето какво да очаква всяка зодия през първия месец на пролетта

източник: Dama.bg Какво ни очаква през месец март? Дали звездите са ни подготвили много изненади, незабравими пътешествия или пък ще бъде по-добре да заложим на кариерно развитие? Овен Не е изключено да се скарате с някой приятел или да имате изясняване на отношенията с човек от близкото ви обкръжение през месеца. …

Inline
Inline