В Европа строят огромен умен град с невероятни възможности

Новини

profit.bg

Испания скоро ще бъде дом на огромен интелигентен град, наречен Elysium City.

Технологичното чудо ще бъде оборудвано със собствена система за високоскоростни влакове, тематичен и аква парк, хотели, голф игрище с 18 дупки и още невероятни възможности.

Базираната в САЩ международна компания за развитие на тематични паркове, курорти и туризъм Cora Alpha ще внедри интелигентния град в община Кастилбланко в испанския град Бадахос.

Умният град, който ще се развива около река, ще бъде завършен в две различни фази, съобщава T+L.

Вижте проекта в галерията от Instagram:

Първата фаза, която ще бъде завършена през 2023 г., ще включва построяването на 5-звезден хотел с казино, тематичен парк с четиризвезден хотел, приключенски воден парк, конферентен център, център за данни, голф игрище с 18 дупки, спортен и развлекателен комплекс за професионални футболни и музикални представления и яхтено пристанище.

Втората фаза ще включва още пет или шест хотела, писта за Формула 1, конна база и няколко други забележителности, които компанията все още не съобщава.

Целта на Cora Alpha е да създаде място, на което хората искат да работят, живеят и да се забавляват.

Компанията работи през последните 30 години с Walt Disney по разработването и разширяването, а в продължение на 15 години и по управлението на Disneyland Resort.

Испания всъщност е едно от местата, които Cora Alpha оглежда за своя Euro Disney Resort, накрая осъществен като Disneyland Paris във френската столица..

Жителите и посетителите на интелигентния град ще се радват на безплатен и широколентов ултра високоскоростен WiFi, с възможност за създаване на профили и подаване на информация за любими дейности или предпочитани места за хранене, които да играят роля в бъдещото развитие на града.

В допълнение, потребителите ще получават редовни актуализации за събития и срещи и ще се свързват директно с градските власти, за да докладват за проблеми, да дават обратна връзка и да попълват разрешителни.

Градът ще работи на 5G, позволявайки на обитателите си да свалят филми на своите телефони само за 10 секунди.

Втората фаза на Elysium в момента е планирана за завършване през 2028 г., като компанията ще започне строителството през настоящата 2019 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Цар Киро продава сарая си в центъра на Пловдив! Вижте го отвътре

Невзрачната сграда на пъпа на Пловдив, която стана известна покрай собственика си – Кирил Рашков, се продава, научи TrafficNews. Всъщност фасадата на сградата лъже и крие от очите на пешеходците палат от червен гранит, сив гранит и оникс. Одаята на последния етаж пък съхранява „царските“ престоли на Цар Киро и …

Новини
Meteo Balkans: До +40 градуса в някои райони в пика на горещата вълна

Високи температури и малко валежи в България от следващата седмица! До +40 градуса очакваме в някой райони, когато ще бъде пикът на горещата вълна, която в момента тормози жителите на Франция, Германия, Испания и вдигна температурите до рекордните +41 за Франкфурт, Германия! Горещата вълна ще отслабне съвсем леко докато достигне …

Новини
Рибари алармират: Морето се разбушува, големи приливни вълни достигат до брега в Бургаско!

Духа много силен северен вятър и вдига голяма приливна вълна. Нивото в канала до хижите, откъдето пускаме лодките си за риболов, се е покачило с половин метър. Времето е опасно за малки плавателни съдове. За това предупредиха рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас. Силен вятър накара морето да се …

Inline
Inline