В Европа строят огромен умен град с невероятни възможности

Новини

profit.bg

Испания скоро ще бъде дом на огромен интелигентен град, наречен Elysium City.

Технологичното чудо ще бъде оборудвано със собствена система за високоскоростни влакове, тематичен и аква парк, хотели, голф игрище с 18 дупки и още невероятни възможности.

Базираната в САЩ международна компания за развитие на тематични паркове, курорти и туризъм Cora Alpha ще внедри интелигентния град в община Кастилбланко в испанския град Бадахос.

Умният град, който ще се развива около река, ще бъде завършен в две различни фази, съобщава T+L.

Вижте проекта в галерията от Instagram:

Първата фаза, която ще бъде завършена през 2023 г., ще включва построяването на 5-звезден хотел с казино, тематичен парк с четиризвезден хотел, приключенски воден парк, конферентен център, център за данни, голф игрище с 18 дупки, спортен и развлекателен комплекс за професионални футболни и музикални представления и яхтено пристанище.

Втората фаза ще включва още пет или шест хотела, писта за Формула 1, конна база и няколко други забележителности, които компанията все още не съобщава.

Целта на Cora Alpha е да създаде място, на което хората искат да работят, живеят и да се забавляват.

Компанията работи през последните 30 години с Walt Disney по разработването и разширяването, а в продължение на 15 години и по управлението на Disneyland Resort.

Испания всъщност е едно от местата, които Cora Alpha оглежда за своя Euro Disney Resort, накрая осъществен като Disneyland Paris във френската столица..

Жителите и посетителите на интелигентния град ще се радват на безплатен и широколентов ултра високоскоростен WiFi, с възможност за създаване на профили и подаване на информация за любими дейности или предпочитани места за хранене, които да играят роля в бъдещото развитие на града.

В допълнение, потребителите ще получават редовни актуализации за събития и срещи и ще се свързват директно с градските власти, за да докладват за проблеми, да дават обратна връзка и да попълват разрешителни.

Градът ще работи на 5G, позволявайки на обитателите си да свалят филми на своите телефони само за 10 секунди.

Втората фаза на Elysium в момента е планирана за завършване през 2028 г., като компанията ще започне строителството през настоящата 2019 г.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Втори опит за регистрация на партията си „Има такъв народ“ прави Слави Трифонов

„Има такъв народ“ внесоха документи за регистрация за втори път. Това каза Тошко Йорданов, сценарист и водещ на предаването „Студио Хъ“ по 7/8 TV, съобщиха от БГНЕС. Припомняме, че шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му учредиха партия, но под името „Има такъв народ“. Това се случва, след като на 21 …

Новини
Язовир „Студена“ се пълни с бързи темпове, тръбата още далеч

Община Перник се похвали в социалната мрежа с рекорден приток в язовир „Студена“. „След вчерашните валежи в планината, южният вятър и топлото време, днес отново се радваме на рекорден приток в яз. „Студена“.“, написаха във фейсбук. Коментарите на перничани не закъсняха: Pavel Angelov Язовира се пълни и тръбата от София …

Новини
Добрата новина: За часове беше събрана необходимата сума за операция на 3-месечното бебе

За броени часове бяха събрани средствата за животоспасяващата операция на 3-месечно бебе. За да получи шанс за нов живот, на семейството на Анди бяха нужни 165 000 евро за чернодробна трансплантация. Сумата беше набрана благодарение на дарения, съобщи БТВ Преди месец Анди е диагностициран с рядко вродено заболяване – атрезия …