В Европа строят огромен умен град с невероятни възможности

Новини

profit.bg

Испания скоро ще бъде дом на огромен интелигентен град, наречен Elysium City.

Технологичното чудо ще бъде оборудвано със собствена система за високоскоростни влакове, тематичен и аква парк, хотели, голф игрище с 18 дупки и още невероятни възможности.

Базираната в САЩ международна компания за развитие на тематични паркове, курорти и туризъм Cora Alpha ще внедри интелигентния град в община Кастилбланко в испанския град Бадахос.

Умният град, който ще се развива около река, ще бъде завършен в две различни фази, съобщава T+L.

Вижте проекта в галерията от Instagram:

Първата фаза, която ще бъде завършена през 2023 г., ще включва построяването на 5-звезден хотел с казино, тематичен парк с четиризвезден хотел, приключенски воден парк, конферентен център, център за данни, голф игрище с 18 дупки, спортен и развлекателен комплекс за професионални футболни и музикални представления и яхтено пристанище.

Втората фаза ще включва още пет или шест хотела, писта за Формула 1, конна база и няколко други забележителности, които компанията все още не съобщава.

Целта на Cora Alpha е да създаде място, на което хората искат да работят, живеят и да се забавляват.

Компанията работи през последните 30 години с Walt Disney по разработването и разширяването, а в продължение на 15 години и по управлението на Disneyland Resort.

Испания всъщност е едно от местата, които Cora Alpha оглежда за своя Euro Disney Resort, накрая осъществен като Disneyland Paris във френската столица..

Жителите и посетителите на интелигентния град ще се радват на безплатен и широколентов ултра високоскоростен WiFi, с възможност за създаване на профили и подаване на информация за любими дейности или предпочитани места за хранене, които да играят роля в бъдещото развитие на града.

В допълнение, потребителите ще получават редовни актуализации за събития и срещи и ще се свързват директно с градските власти, за да докладват за проблеми, да дават обратна връзка и да попълват разрешителни.

Градът ще работи на 5G, позволявайки на обитателите си да свалят филми на своите телефони само за 10 секунди.

Втората фаза на Elysium в момента е планирана за завършване през 2028 г., като компанията ще започне строителството през настоящата 2019 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ученик намери и върна портфейла на капитана на „Лудогорец“

Осмокласник намери и върна портфейл, без да знае, че изгубената вещ принадлежи на капитана на „Лудогорец“ Светослав Дяков. Случката се разиграла пред цветарските щандове на кооперативния пазар в Разград. Ученикът от Професионалната гимназия по транспорт и строителство Драгомир Златев видял на тротоара пред банкомата кожен портфейл и веднага го предал …

Новини
Цитат на деня: Нинова не може да приказва по-умно, но нека е по-възпитано

Не мога да препоръчам на Нинова да приказва по-умно, не може да го постигне, но да приказва по-възпитано. Това заяви президентът Георги Първанов (2002-2012) в интервю за в. „24 часа“. Повод е изказване по негов адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова, че иска да „влезе през задния вход“. То …

Новини
Как да спиш по-добре като промениш хранителните си навици

Всеки мрази онези моменти, в които се върти в леглото посреднощ и не може да заспи. Правиш какво ли не. Броиш овце, пускаш си лека музика, опитваш се да елиминираш всякаква светлина. И в крайна сметка нищо. А знаеш ли, че спането ти може да се промени, ако промениш само …

Inline
Inline