В Бургас строят завод за самолетни двигатели

Новини

Investor.bg, Снимка: община Бургас
Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част

В Бургас започна изграждането на мащабен научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части за самолетни двигатели. Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част, съобщи общината.
Още по темата
Базите за ремонт на самолети в България увеличават търсенето на авиотехници

Първа копка на терена от 20 хил. кв. м в Индустриалния парк направиха във вторник кметът Димитър Николов и изпълнителният директор и собственик на компанията „Сигматек“ ЕООД Алексей Филипов.

Той обеща сътрудничество с общината и с бургаските университети.“На откриването след година ще поканим и нашите партньори от „Сименс“, „Юнайтед технолоджи корпорейшън“ и други компании“, каза инвеститорът.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели.

„След година тук ще работят над 200 специалисти с много добро заплащане. Клиенти са заводите на „Боинг“ в САЩ, на „Еърбъс“ в Европа и в Япония“, каза кметът. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности.


Развитието на производството ще стане на три етапа. Първият започва в края на 2019 г., когато трябва да бъдат завършени производствено-административните сгради и съоръжения.

Припомняме, че преди година френското предприятие „Латекоер“ започна изграждането на завод за производство на самолетни части
 край Пловдив в индустриална зона „Марица“.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ицо 100-те манекенки: 12 години бях верен на една жена

В Папарци специален гост бе бизнесменът Христо Сираков, който всички в България познават като Христо Сираков Стоте манекенки, пише 19min.bg. Пред Венета Райкова той сподели много неща за личния си живот и едно от най-личните бе, че 12 години е бил верен само на една жена – неговата съпруга Мария, …

Новини
Люси Дяковска отново на училище

Поп звездата Люси Дяковска се върна в училище в родния си град Плевен. Разбира се, не става въпрос за опреснителни курсове. Певицата прекрачи прага на школото „Панайот Пипков“ – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изобразителното изкуство, а причината е кампанията „В час по интелектуална собственост“, …

Новини
Жена излезе на 30 срещи за три дни и съжали за авантюризма си

Жена посвети три дни от живота си в търсене на най-подходящия мъж за нея. За целта тя предприе истинско приключение, излизайки на среща с 30 различни мъже. Габи Конти от Лос Анджелис предприела бързоскоростните рандевута, след като се е запознала с 30 мъже онлайн. Първата ѝ среща била на закуска …