В Бургас строят завод за самолетни двигатели

Новини

Investor.bg, Снимка: община Бургас
Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част

В Бургас започна изграждането на мащабен научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части за самолетни двигатели. Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част, съобщи общината.
Още по темата
Базите за ремонт на самолети в България увеличават търсенето на авиотехници

Първа копка на терена от 20 хил. кв. м в Индустриалния парк направиха във вторник кметът Димитър Николов и изпълнителният директор и собственик на компанията „Сигматек“ ЕООД Алексей Филипов.

Той обеща сътрудничество с общината и с бургаските университети.“На откриването след година ще поканим и нашите партньори от „Сименс“, „Юнайтед технолоджи корпорейшън“ и други компании“, каза инвеститорът.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели.

„След година тук ще работят над 200 специалисти с много добро заплащане. Клиенти са заводите на „Боинг“ в САЩ, на „Еърбъс“ в Европа и в Япония“, каза кметът. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности.


Развитието на производството ще стане на три етапа. Първият започва в края на 2019 г., когато трябва да бъдат завършени производствено-административните сгради и съоръжения.

Припомняме, че преди година френското предприятие „Латекоер“ започна изграждането на завод за производство на самолетни части
 край Пловдив в индустриална зона „Марица“.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 6 април: Труден ден за Телец, Девите да пестят силите си

lamqta.com Овен Днес във вашите отношения започва нов етап. За нивото на неговата глобалност , както и за продължителността му, е трудно да се съди. Само че този ден еднозначно ще стане още едно стъпало към Вашето общо щастие, в каквото и да се заключава то. Постарайте се да направите …

Новини
Забраниха достъпа до парковете в София и на собственици на кучета

В много градове властите постепенно затягат мерките и то сериозно. В София ограничиха достъпа до паркове и градинки, дори и за собствениците на кучета, а в Бургас образуваха досъдебни производства за хора, събрали се да играят карти, съобщи Нова ТВ.   Ограничителната лента за влизане в редица столични паркове изненадаха …

Новини
Емил Абазов: Туризмът сме забранен бизнес, а си плащаме наеми, осигуровки, лизинги

Ние сме от забранените бизнеси от министъра (Ананиев), нямаме право на дейност, но си плащаме наеми, осигуровки, лизинги – всичко Има сега един застраховател, който отказа да ни застрахова, но слава Богу, има и други. Това е пример – един ни отказва, не знаем как другите ще реагират, но нямаме …