В Бургас строят завод за самолетни двигатели

Новини

Investor.bg, Снимка: община Бургас
Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част

В Бургас започна изграждането на мащабен научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части за самолетни двигатели. Инвестицията за 30 млн. долара съчетава научна и производствена част, съобщи общината.
Още по темата
Базите за ремонт на самолети в България увеличават търсенето на авиотехници

Първа копка на терена от 20 хил. кв. м в Индустриалния парк направиха във вторник кметът Димитър Николов и изпълнителният директор и собственик на компанията „Сигматек“ ЕООД Алексей Филипов.

Той обеща сътрудничество с общината и с бургаските университети.“На откриването след година ще поканим и нашите партньори от „Сименс“, „Юнайтед технолоджи корпорейшън“ и други компании“, каза инвеститорът.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели.

„След година тук ще работят над 200 специалисти с много добро заплащане. Клиенти са заводите на „Боинг“ в САЩ, на „Еърбъс“ в Европа и в Япония“, каза кметът. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности.


Развитието на производството ще стане на три етапа. Първият започва в края на 2019 г., когато трябва да бъдат завършени производствено-административните сгради и съоръжения.

Припомняме, че преди година френското предприятие „Латекоер“ започна изграждането на завод за производство на самолетни части
 край Пловдив в индустриална зона „Марица“.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Заради кризата: Хонконг дава по 1280 долара на всеки пълнолетен жител

Хонконг ще раздаде пари на всички свои пълнолетни постоянни жители, за да подпомогне покупателната способност и да облекчи финансовото бреме, предаде Би Би Си. В годишния бюджет са предвидени по 10 000 хонконгски долара (1280 американски долара) за около 7 млн. души на възраст над 18 г. Икономиката на Хонконг …

Новини
1
Борисов: Най-лесно е утре да махна винетките и тол таксите

Премиерът направи това изявление по повод обвиненията на БСП за хаос при въвеждането на тол системата. Парламентарната група на левицата поиска Бойко Борисов да дойде в пленарна зала и да обясни на българските граждани и на тези, които ще преминават през България какво трябва да плащат, на кого трябва да …

Новини
Половината българи са теглили бърз кредит поне веднъж

Тегленето на кредити от небанкови финансови институции е действие, което половината българи са предприемали поне веднъж в живота си. 20% са го правили веднъж, а 31% повече пъти. Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуги. Това показват данните от проведено онлайн проучване …