fbpx

В Белоградчик поеха отговорност за монтираните съоръжения на скалите

Общо 14 стойки с монтирани на тях прожектори осветяват района

Местната власт в Белоградчик пое отговорност за съоръженията за осветление, монтирани върху скалите и на крепостта.

Това е направено без знанието на Министерството на културата, откъдето вчера назначиха проверка.

Общо 14 стойки с монтирани на тях прожектори осветяват от скоро района около крепостта. Идеята е на жители на Белоградчик и осъществена с близо хиляди лева – пари, от общината и от дарения.

По-голяма част от съоръженията са монтирани на мястото на вече съществувало осветление, затова и разрешение от Министерството не е искано, обясниха от общината, информира БТВ.

„Отворите не са най-страшното за скалите, най-страшното за скалите и образуванията е растителността, за която нямаме законова форма да я почистваме. Ако тези десет милиметра ще съсипят скалите, поемам цялата отговорност!“, заяви Борис Николов, кмет на община Белоградчик.

Инициативата обаче е и критикувана.

Що се отнася до това дали е старото осветление или ново изградено такова, тук не е имало старо осветление!“, твърди общинският съветник Емил Цанков.

До старта на министреската проверка, съоръженията ще останат където са, а осветлението ще се включва – всяка вечер в десет.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!