В Белоградчик поеха отговорност за монтираните съоръжения на скалите

Новини

Общо 14 стойки с монтирани на тях прожектори осветяват района

Местната власт в Белоградчик пое отговорност за съоръженията за осветление, монтирани върху скалите и на крепостта.

Това е направено без знанието на Министерството на културата, откъдето вчера назначиха проверка.

Общо 14 стойки с монтирани на тях прожектори осветяват от скоро района около крепостта. Идеята е на жители на Белоградчик и осъществена с близо хиляди лева – пари, от общината и от дарения.

По-голяма част от съоръженията са монтирани на мястото на вече съществувало осветление, затова и разрешение от Министерството не е искано, обясниха от общината, информира БТВ.

„Отворите не са най-страшното за скалите, най-страшното за скалите и образуванията е растителността, за която нямаме законова форма да я почистваме. Ако тези десет милиметра ще съсипят скалите, поемам цялата отговорност!“, заяви Борис Николов, кмет на община Белоградчик.

Инициативата обаче е и критикувана.

Що се отнася до това дали е старото осветление или ново изградено такова, тук не е имало старо осветление!“, твърди общинският съветник Емил Цанков.

До старта на министреската проверка, съоръженията ще останат където са, а осветлението ще се включва – всяка вечер в десет.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кубрат Пулев начело на ранглистата на IBF

Кубрат Пулев е на върха на професионалния бокс. Различните боксови асоциации публикуваха ранглистите си за септември, като прави впечатление, че Кубрат Пулев е лидер в подреждането на версия IBF, предаде Gong.bg. Това е нормално с оглед на факта, че той е задължителен претендент за световната титла в тази федерация. На …

Новини
1
Караянчева с увреждания и в гръбначния стълб

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е в сравнително добро състояние след катастрофата, обясни проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов. „Както знаете вчера към 10.30 е претърпяла пътнотранспортно произвшествие на пътя след град Шумен, при което е транспортирана веднага в болницата в Шумен, където са извършени първите изследвания. На …

Новини
Meteo Balkans: Студен фронт от северозапад в сряда и четвъртък!

Наближава промяна на времето  според прогнозите на Meteo Balkans Студен фронт от северозапад в Сряда и Четвъртък! Според @ECMWF повече валежи ще има в Четвъртък следобед и вечерта, като те ще бъдат повече в източните райони на страната ни.. ** (Всеки модел показва различна обстановка, някой с много малко дъжд …