fbpx

Вторият най-голям мол в света ще ви впечатли

profit.bg

Стойността на най-големия мегакомплекс в Дубай е 20 млрд. долара, а в него се намират както втория по големина мол в света, така и най-високата сграда, аквариум и общо 1200 магазина. Именно това е и любима дестинация на туристите от цял свят.

Вижте какво още пише Business Insider за съоръжението:

Днес в Дубай има 65 работещи мола при население от малко над 3 млн. души. Още 10 търговски центъра в момента са в процес на строеж. Може би най-емблематичният мол обаче е Dubai Mall.

Той е открит точно преди 10 години, като до 2013 г. това е най-големият мол в света по размер на общата си площ. Тогава той е изпреварен от New Century Global Center, намиращ се в Китай.

Молът разполага с 1200 магазина, но също така и с киносалони, стотици ресторанти, луксозен хотел, ледена пързалка, аквариум и др.

Дубай става все по-популярна дестинация за туристите от цял свят, сочат данни на Mastercard, от където изготвят Глобалния индекс на най-посещаваните градове на планетата.

Прогнозата за тази година е за 16.7 млн. туристи, като атракция номер 1 си остава Dubai Mall. Той е разположен на 1.2 млн. кв. м. Температурата в момента в Дубай е 27 градуса, което е и идеалното време за посещения на емирството.

Молът, отворил през 2008 г., е посетен от 39 млн. души в първата си цяла година (2009 г.), докато последните данни от 2017 г. сочат 80 млн. посетители.

Най-голямата част от чуждестранните туристи в Дубай през 2017 г. са от Индия, а най-бърз темп на растеж се отчита от Китай, откъдето през 2018 г. се очакват над 1 млн. души.

В Dubai Mall могат да се открият както американски и европейски марки, така и традициаонни арабски магазини. Една от основните атракции в търговския център обаче си остава ледената му пързалка, където, освен тренировки за начинаещи, има дори и диско вечери.

За чужденците е много лесно да се загубят в мола, но за щастие, на тяхно разположение са голям брой информационни табла.

Друга от атракциите е Сукът, който имитира традиционен пазар от Близкия Изток и Северна Африка.

Там ще можете да намерите както бижута, така и традиционни арабски занаятчийски изделия. В центъра на пазара пък може да се види фосил на динозавър, за който се смята, че е на 155 млн. години.

 

Докато пиете кафето си, можете да се насладите на подводния зоопарк и аквариум, намиращи се в мола. Билетът е с цена от около 70 лв., но дори и да не го заплатите, можете да видите част от подводния свят отвън.

Молът, както и най-високата сграда в света – Burj Khalifa, са разположени в близост до езеро, което е с площ от близо 120 дка.

Можете ли да отгатнете кога компания има магазин в мола, от който се разкрива най-добрата гледка към Burj Khalifa и езерото?

Да, това е най-скъпата компания в света – Apple. Именно от магазина й можете да си направите и перфектното селфи, при това докато чакате да си купите новия модел iPhone.

Dubai Mall обаче не спира да расте. По-рано тази година там отвори Fashion Avenue, на което се намират 150 луксозни магазина и салоните на известни коафьори. На него можете да откриете марки, като Hermès, Valentino, Cartier, Prada и др.

Но това не е всичко. В Dubai mall е разположен и тематичен парк за виртуална реалност, където, освен на най-новите игри, ще може да се насладите на очилата на Google, както и на симулатор за гмуркате.

 

 

И точно когато си мислите, че сте видели всичко, Дубай може да ви предложи поредната изненада – Dubai Fountain, чиято стойност възлиза на 218 млн. долара.

Системата от фонтани предлага невероятни хореографии и определено е едно от задължителните неща, които трябва да видите при посещението си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

error: Content is protected !!