Всесезонни срещу зимни гуми на леда (видео)

Новини

automedia.investor.bg

Вижте как се представят еднакви автомобили, но с различно оборудване

Любопитно видео се появи на YouTube-канала Tire Rack, като в него ясно се вижда как се представят на лед еднакви автомобили с различни гуми – всесезонни и зимни. Сравняват се както машини със задвижване на четирите колела, така и само с предно предаване.

 

Целта на първото изпитания е да се симулира преминаване през кръстовища при заледено покритие, като се използва площадка за хокей. Кросоувърът Toyota RAV4 с всесезонни гуми преодолява 18,2-метровата дистанция за 3,7 секунди, докато този със зимни гуми – за 3,1 секунди.

Същото упражнение се повтаря и от седаните с предно предаване Toyota Camry, при които разликата е още по-голяма – 7,31 секунди за колата с универсални гуми срещу 4,34 за тази със зимни гуми.

При изпитанието за спиране RAV4 с всесезонните гуми ускорява до 19 км/ч, след което спира напълно за 17,3 метра. При кросоувъра със зимни гуми времето е 10,2 секунди. В същите условия Camry спира съответно за 15,5 и 11,4 секунди.

Автомобилите са тествани и при 90-градусов завой на лед при скорост от 18 км/ч. Там ясно се вижда, че кросоувърът със зимни гуми успява да спази траекторията на придвижване, докато този с всесезонните излиза от очертаното трасе.

Снимка и видео: Tire Track

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …