Всесезонни срещу зимни гуми на леда (видео)

Новини

automedia.investor.bg

Вижте как се представят еднакви автомобили, но с различно оборудване

Любопитно видео се появи на YouTube-канала Tire Rack, като в него ясно се вижда как се представят на лед еднакви автомобили с различни гуми – всесезонни и зимни. Сравняват се както машини със задвижване на четирите колела, така и само с предно предаване.

 

Целта на първото изпитания е да се симулира преминаване през кръстовища при заледено покритие, като се използва площадка за хокей. Кросоувърът Toyota RAV4 с всесезонни гуми преодолява 18,2-метровата дистанция за 3,7 секунди, докато този със зимни гуми – за 3,1 секунди.

Същото упражнение се повтаря и от седаните с предно предаване Toyota Camry, при които разликата е още по-голяма – 7,31 секунди за колата с универсални гуми срещу 4,34 за тази със зимни гуми.

При изпитанието за спиране RAV4 с всесезонните гуми ускорява до 19 км/ч, след което спира напълно за 17,3 метра. При кросоувъра със зимни гуми времето е 10,2 секунди. В същите условия Camry спира съответно за 15,5 и 11,4 секунди.

Автомобилите са тествани и при 90-градусов завой на лед при скорост от 18 км/ч. Там ясно се вижда, че кросоувърът със зимни гуми успява да спази траекторията на придвижване, докато този с всесезонните излиза от очертаното трасе.

Снимка и видео: Tire Track

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Стоян Мирчев, БСП: Вече сме в петия месец на кризата, мерките на ГЕРБ не работят

кадър bTV „БСП е на страната на хората. Във всичките пет месеца на кризата сме предлагали мерки, насочени към тях, включително и в периода, в който Народното събрание почти не функционираше. Ние предлагахме всички, които са засегнати от кризата – не могат да ходят на работа, поради това, че бизнесът …

Новини
Поскъпна „потребителската кошница“, плащаме с 6 лева повече от миналата година

С 6 лева по-скъпа е потребителската кошница през настоящата година отколкото миналата по това време. Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия Владимир Иванов от Държавната комисия по стокови борси и тържища. По думите му причината за поскъпването е основно в лошото време, което е оказало много по-голямо влияние върху цените …

Новини
Николай Витанов от БАН: Ако случаите на COVID-19 надвишат 300 на ден, здравната система ще се претовари

кадър: БНТ Във втория пик на първата вълна на коронавируса сме. Есента се очакват 10 000 регистрирани в България. Това прогнозира математикът проф. Николай Витанов от БАН, ръководител на екипа, който дава данни, изчислява анализи в помощ на Националния оперативен щаб. „От известно време говоря, че ще стигнем петцифрено число …