Всесезонни срещу зимни гуми на леда (видео)

Новини

automedia.investor.bg

Вижте как се представят еднакви автомобили, но с различно оборудване

Любопитно видео се появи на YouTube-канала Tire Rack, като в него ясно се вижда как се представят на лед еднакви автомобили с различни гуми – всесезонни и зимни. Сравняват се както машини със задвижване на четирите колела, така и само с предно предаване.

 

Целта на първото изпитания е да се симулира преминаване през кръстовища при заледено покритие, като се използва площадка за хокей. Кросоувърът Toyota RAV4 с всесезонни гуми преодолява 18,2-метровата дистанция за 3,7 секунди, докато този със зимни гуми – за 3,1 секунди.

Същото упражнение се повтаря и от седаните с предно предаване Toyota Camry, при които разликата е още по-голяма – 7,31 секунди за колата с универсални гуми срещу 4,34 за тази със зимни гуми.

При изпитанието за спиране RAV4 с всесезонните гуми ускорява до 19 км/ч, след което спира напълно за 17,3 метра. При кросоувъра със зимни гуми времето е 10,2 секунди. В същите условия Camry спира съответно за 15,5 и 11,4 секунди.

Автомобилите са тествани и при 90-градусов завой на лед при скорост от 18 км/ч. Там ясно се вижда, че кросоувърът със зимни гуми успява да спази траекторията на придвижване, докато този с всесезонните излиза от очертаното трасе.

Снимка и видео: Tire Track

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Заради кризата: Хонконг дава по 1280 долара на всеки пълнолетен жител

Хонконг ще раздаде пари на всички свои пълнолетни постоянни жители, за да подпомогне покупателната способност и да облекчи финансовото бреме, предаде Би Би Си. В годишния бюджет са предвидени по 10 000 хонконгски долара (1280 американски долара) за около 7 млн. души на възраст над 18 г. Икономиката на Хонконг …

Новини
1
Борисов: Най-лесно е утре да махна винетките и тол таксите

Премиерът направи това изявление по повод обвиненията на БСП за хаос при въвеждането на тол системата. Парламентарната група на левицата поиска Бойко Борисов да дойде в пленарна зала и да обясни на българските граждани и на тези, които ще преминават през България какво трябва да плащат, на кого трябва да …

Новини
Половината българи са теглили бърз кредит поне веднъж

Тегленето на кредити от небанкови финансови институции е действие, което половината българи са предприемали поне веднъж в живота си. 20% са го правили веднъж, а 31% повече пъти. Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуги. Това показват данните от проведено онлайн проучване …