fbpx

Времето показа типично пролетния си характер: До обяд ще е топло, а след това става страшно!

Типично пролетният характер на времето, какъвто го познаваме от последните дни, ще се запази и през следващите. Това показва средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели, цитирана от „Дарик“.

През нощта срещу събота облачността безначителна, с превалявания от дъжд, по-интензивни и на повече места в района на и около Стара планина. Днес ще е има временни усилвания на вятъра при гръмотевична дейност, сочи краткосрочната прогноза за времето на НИМХ-БАН.

В събота главно в югоизточната половина на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични бури и на места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия за градушки.

В неделя сутринта все още ще превалява на места, главно в Източна България, а след обяд – в отделни планински райони.

Следващата седмица според прогнозата сутрините ни очаква повече слънце, а в следобедните часове и преди полунощ ще има условия за валежи на места. Остава и опасността от градушки. Къде и с каква интензивност ще вали в различните дни ще стане ясно от краткосрочната прогноза за времето.

Дневните температури ще останат в рамките на 22-27 градуса, като през уикенда ще бъдат 20-27 градуса. В края на следващата седмица максималните температури ще се повишат до 30 градуса.

Засега според прогнозата на празничния 24 май около обяд и в следобедните часове особено в западните райони се очаква отново образуване на купесто-дъждовни облаци и превалявания, придружени от гръмотевици.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!