Времето е на негова страна: Великият бунтар Мик Джагър на 75!

Новини
1

„Времето е на моя страна, да, така е“- това изпя Мик Джагър през 1964, когато беше само на 21. Със сигурност тогава той не е мислил как ще звучат тези думи днес, 26 юли 2018 година, когато празнува 75-ия си рожден ден!

Рок легендата Мик Джагър продължава днес да прави упорито това, което въпреки всички обрати и завои в кариерата му се оказва най-доброто за и от него – да изнася огромни концерти с „Ролинг Стоунс“. Групата отдавна доказа, че рокендрола не е музика само за младите, даже напротив – бунтарския ритъм и бръмчащия звук на китарите може да се окаже рецепта за дълголетие. И изглежда не само творческо.

Със сигурност в по-ранните си години сър Мик Джагър (посветен в рицарско звание през 2003-а от принц Чарлс) не си е представял живота си така, както се е развил до днес. „По-добре да умра, отколкото да пея „Сатисфекшън“, когато съм 45-годишен!“, уверено заявява той много отдавна. Оказва се, че 30 години след крайния срок, който си е дал, Джагър продължава да пее същата песен.

„Започваш да свириш рокендрол за да правиш секс и да вземаш наркотици, а после вземаш наркотици за да продължиш да свириш рокендрол и да правиш секс“ – това е безпощадното обяснение на Мик Джагър за най-опасната и съсипваща част от живота на рок музикантите. И въпреки че задкулисните истории за него и за „Ролинг Стоунс“ са легендарни, явно в неговия случай в крайна сметка всичко се подрежда абсурдно добре. Или поне така изглежда отстрани – през тази година общата стойност на активите на Мик Джагър беше изчислена на 360 млн. долара.

Мик Джагър има 8 деца от 5 жени, макар че се е женил и развеждал само веднъж. В началото на месеца той беше заснет на летището във Варшава с 31-годишната си приятелка Мелани Хамрик и едногодишния си дин Деверо.

„Изгубиш ли мечтите си, губиш и разума си“ – това е друг прочут цитат от великия Мик. Явно на 75 години той все още мечтае, защото определено изглежда напълно със всичкия си… И дано това да продължи колкото се може по-дълго!

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„България днес“: Слави Трифонов е бесен на екипа си за забранените символи, че не са проверили

Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП „Няма такава държава“. Отказът си Софийски градски съд мотивира с чл. 5 от Закона за политическите партии. Символът на партията на Дългия изобразява длан с цветовете на …

Новини
Посрещаме 2020-а с 12 официални неработни дни

С изпращането на старата година, от която остават едва 21 дни, много хора започват да се интересуват как ще почиват през следващата календарна година. Традиционно 2020 г. няма да остане без празници, а за това свидетелства големият набор от почивки, които ще има през следващите 365 дни. През високосната 2020-а …

Новини
Омбудсманът: Проектът „Бонус-Малус“ ощетява гражданите

Омбудсманът доц. Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов с искане да се предвиди допълнително време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища, относно концепцията за системата „Бонус-малус“. Наредбата за определяне на размера на застраховката …