Времето е на негова страна: Великият бунтар Мик Джагър на 75!

Новини
1

„Времето е на моя страна, да, така е“- това изпя Мик Джагър през 1964, когато беше само на 21. Със сигурност тогава той не е мислил как ще звучат тези думи днес, 26 юли 2018 година, когато празнува 75-ия си рожден ден!

Рок легендата Мик Джагър продължава днес да прави упорито това, което въпреки всички обрати и завои в кариерата му се оказва най-доброто за и от него – да изнася огромни концерти с „Ролинг Стоунс“. Групата отдавна доказа, че рокендрола не е музика само за младите, даже напротив – бунтарския ритъм и бръмчащия звук на китарите може да се окаже рецепта за дълголетие. И изглежда не само творческо.

Със сигурност в по-ранните си години сър Мик Джагър (посветен в рицарско звание през 2003-а от принц Чарлс) не си е представял живота си така, както се е развил до днес. „По-добре да умра, отколкото да пея „Сатисфекшън“, когато съм 45-годишен!“, уверено заявява той много отдавна. Оказва се, че 30 години след крайния срок, който си е дал, Джагър продължава да пее същата песен.

„Започваш да свириш рокендрол за да правиш секс и да вземаш наркотици, а после вземаш наркотици за да продължиш да свириш рокендрол и да правиш секс“ – това е безпощадното обяснение на Мик Джагър за най-опасната и съсипваща част от живота на рок музикантите. И въпреки че задкулисните истории за него и за „Ролинг Стоунс“ са легендарни, явно в неговия случай в крайна сметка всичко се подрежда абсурдно добре. Или поне така изглежда отстрани – през тази година общата стойност на активите на Мик Джагър беше изчислена на 360 млн. долара.

Мик Джагър има 8 деца от 5 жени, макар че се е женил и развеждал само веднъж. В началото на месеца той беше заснет на летището във Варшава с 31-годишната си приятелка Мелани Хамрик и едногодишния си дин Деверо.

„Изгубиш ли мечтите си, губиш и разума си“ – това е друг прочут цитат от великия Мик. Явно на 75 години той все още мечтае, защото определено изглежда напълно със всичкия си… И дано това да продължи колкото се може по-дълго!

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Време за почивка за Телците, Девите да приключат започнатите задачи

lamqta.com Овен Началото на деня може да се ознаменува с прилив на творческа енергия, жажда за свободна дейност и опити да се осъществи мечтата Ви. Само че подобно настроение ще бъде не за дълго: вече след обед ентусиазмът Ви ще изстине и ще приеме по-умерен вид. Контактите с децата, любимите …

Новини
Д-р Александър Симидчиев: Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване

Истинското предизвикателство е индивидуалната отговорност на хората“. Това каза пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев и добави, че Covid-19 промени реалността и трябва да приемем тази нова реалност и да живеем пълноценно в нея, спазвайки елементарни правила. Според него трябва да се структурират по-сериозни и по-малко сериозни мерки: „Трябва да …

Новини
Инвалидните пенсии под въпрос, без заповед на Ананиев, ТЕЛК решенията важат до 13 юли

Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се, че още няма заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който пое ангажимента да увеличи до септември срока за валидността на ТЕЛК и НЕЛК-решенията, пише Актуално. Близо 5 000 души ще останат с платена пенсия само до 13 юли, когато изтича …