Внимание! Тези 4 храни са изключително вредни за кожата

Новини

zdrave.to

Ако искате да запазите младостта си, първо трябва внимателно да изследвате ежедневните си навици – и всичко започва с храната ви. Чрез избягване на определени продукти можете да запазите кожата си безупречна и без бръчки.

Ето списък на продуктите, които трябва да премахнете от менюто, ако искате да постигнете перфектно състояние на кожата си:

Когато ядете прекалено много сол, натрият абсорбира вода от клетките, като причинява изсушаване на кожата ви. Вероятно сте забелязали това, когато сте изяли нещо прекалено солено. В допълнение към факта, че бръчките се появяват по-ясно върху сухата кожа, дехидратираното тяло се уморява по-бързо, което води до жълтеникава кожа. Поради това е по-добре да внимавате приемът ви на количеството сол да е в нормалния диапазон.

Месо, което е препечено или леко изгорено, е лошо за вашата кожа и тяло. Това важи особено за червеното месо. Когато месото е препечено, то съдържа въглеводороди, които намаляват количеството колаген в кожата. Тъй като колагенът е структурен протеин, който придава на кожата ви еластичност, това ще се отрази зле на лицето ви. Ето защо, наблюдавайте барбекюто си и избягвайте да готвите месо твърде дълго.

Рафинираната бяла захар не е особено полезна за вашето здраве, нито пък помага на кожата ви. Захарта свързва колагена, намалявайки ефекта му и оставя кожата суха, по-малко еластична и по-чувствителна към бръчки във времето. Поради това е по-добре да изберете не рафинирана захар или естествени заместители, като стевия или агаве сироп. Печете сладкиши у дома със съставки, които знаете, вместо да купувате сладки и торти в магазина.

Всички сме се събуждали след бурно парти и вероятно сте забелязали, че кожата ви едва ли изглежда добре тези дни. Освен факта, че кожата ви изглежда бледа, уморена и суха, алкохолът прави бръчките ви по-очевидни. Това със сигурност е една от добрите причини да внимавате с алкохола.

Извършването на тези прости промени в навиците ви трябва да ви помогне да поддържате свежа, млада кожа. Надяваме се, че тези трикове ще ви бъдат полезни! / Zdrave.to

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Телците да не планират пътувания, неприятни изненади за Рак

lamqta.com Овен Днес не е най-подходящия ден , в който да играете на самотен рицар и красиво да се отдалечавате по посока на залеза. Вместо това, по-добре общувайте повече със своите колеги, наблюдавайте ставащото и бъдете готови за всеки случай, ако например възникнат непредвидени обстоятелства или проблеми. Трябва да се …

Новини
Напрежение след протестите, замерят рейсове с бутилки

Напрежение се породи след двата протеста, които се проведоха пред президентството и Министерския съвет. Поддръжниците на ГЕРБ се изнесоха към автобусите си, с които да се приберат към градовете си. Протестиращите срещу правителството пък преградиха булевард „Васил Левски“ в близост до СУ „Климент Охридски“ и замеряха превозните средства с бутилки, …

Новини
След като му бе поискана: Шефът на НСО подаде оставката си

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка с изявление, в което се дава разяснение за дейността на службата, съобщават от пресцентъра на НСО, пише www.dnes.bg. „Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и …