Владимир Каролев: Единствено с повече работа българите ще станем по-заможни

Новини
3

www.dunavmost.com

Как приемането на еврото ще се отрази на цените и доходите – анализ по темата направиха икономистите Владимир Каролев и Георги Вулджев, предава БНТ.

Икономистите коментираха едно от най-разпространените публични внушения – че цените ще се повишат значително след приемането на еврото.

Георги Вулджев, икономист: „Едва ли ще видим някакво сериозно увеличение на цените, така че тези опасения са по-скоро неоправдани.“

Владимир Каролев, икономист: „Единственият път българите да станем по-заможни, е с повече работа. Ако това се случи, след 10 години ще говорим с други цифри. Според мен обаче, по-важният въпрос е какво става с някои много по-важни рискове в икономиката, например водния сектор и загубите на вода или дълговете на „Топлофикация – София“, която във всеки един момент може да фалира.“

Има два основни риска в еврозоната – че наистина ще стане по-евтино кредитирането в държавата. И другият риск е – да не ни вържат с централизиране, както г-н Макрон иска, обясни още Каролев.

Относно предвиденото покачване на лихви по кредитите, Вулджев обясни, че това е логично. Пазарът на труда няма да е толкова активен, а покачването на заплатите ще се забави, допълни икономистът.

Това обаче означава и друго – че лихвите по депозитите ще нарастват, което е добре за тези, които имат депозити, добави Каролев.

Цените на имотите със сигурност ще паднат, ако лихвите се вдигнат. Така че, ако ще купувате апартамент – изчакайте, категорични бяха и двамата икономисти.

Г-н Каролев сигурно има предвид, че ако българите работят повече и се запази сегашното ниво на ограбване на труда им, ще станат по-богати.
Проблемът е обаче в това, че с увеличаване на продукта, който произвеждат българите, ще се увеличава и безмерната алчност на кърлежите, които безогледно експлоатират, разболяват и обезкървяват българския народ. Надали на г-н Каролев това не му е известно. Целта е ясна – вие работете повече, за да печелим ние повече.

Да,увеличават заплатите,но искат да работиш повече.Произвеждаш 200 лева повече – получаваш 100! Алчността няма граници!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Биволъ: И Цецка Цачева се сдобила с по-евтин апартамент от фирма „Артекс“

Източник: „Биволъ“ Фирмата „Артекс“, която е продала евтиния апартамент на Цветанов, е продала само две седмици по-късно евтин апартамент и на Цецка Цачева и сестра ѝ на цена от 670 евро на кв.м., съобщи Биволъ . Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко …

Новини
Стимулират варненци с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете

Източник: Moreto.net С цел подобряване състоянието на зелените площи, Община Варна може да финансира малки проекти с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете. Предложението е на кмета Иван Портних, внесено за обществено обсъждане от местния парламент, научи Moreto.net. Градоначалникът предлага да бъде приета нова наредба за финансово …

Новини
2
Лиляна Павлова се върна в НС като депутат

Лиляна Павлова се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като в края на 2018 г. бе закрито Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, а тя бе освободена от поста министър. Депутатите я избраха за член на две парламентарни комисии – по труда, социалната …

Inline
Inline