Владимир Каролев: Единствено с повече работа българите ще станем по-заможни

Новини
3

www.dunavmost.com

Как приемането на еврото ще се отрази на цените и доходите – анализ по темата направиха икономистите Владимир Каролев и Георги Вулджев, предава БНТ.

Икономистите коментираха едно от най-разпространените публични внушения – че цените ще се повишат значително след приемането на еврото.

Георги Вулджев, икономист: „Едва ли ще видим някакво сериозно увеличение на цените, така че тези опасения са по-скоро неоправдани.“

Владимир Каролев, икономист: „Единственият път българите да станем по-заможни, е с повече работа. Ако това се случи, след 10 години ще говорим с други цифри. Според мен обаче, по-важният въпрос е какво става с някои много по-важни рискове в икономиката, например водния сектор и загубите на вода или дълговете на „Топлофикация – София“, която във всеки един момент може да фалира.“

Има два основни риска в еврозоната – че наистина ще стане по-евтино кредитирането в държавата. И другият риск е – да не ни вържат с централизиране, както г-н Макрон иска, обясни още Каролев.

Относно предвиденото покачване на лихви по кредитите, Вулджев обясни, че това е логично. Пазарът на труда няма да е толкова активен, а покачването на заплатите ще се забави, допълни икономистът.

Това обаче означава и друго – че лихвите по депозитите ще нарастват, което е добре за тези, които имат депозити, добави Каролев.

Цените на имотите със сигурност ще паднат, ако лихвите се вдигнат. Така че, ако ще купувате апартамент – изчакайте, категорични бяха и двамата икономисти.

Г-н Каролев сигурно има предвид, че ако българите работят повече и се запази сегашното ниво на ограбване на труда им, ще станат по-богати.
Проблемът е обаче в това, че с увеличаване на продукта, който произвеждат българите, ще се увеличава и безмерната алчност на кърлежите, които безогледно експлоатират, разболяват и обезкървяват българския народ. Надали на г-н Каролев това не му е известно. Целта е ясна – вие работете повече, за да печелим ние повече.

Да,увеличават заплатите,но искат да работиш повече.Произвеждаш 200 лева повече – получаваш 100! Алчността няма граници!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мениджърът на Джошуа зарадва Кобрата! Задава се големия мач

Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия, пише Блиц.  Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 …

Новини
ЦИК с информация за гласоподавателите у нас и в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) информира, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, …

Новини
Прости, но ефикасни средства срещу изпотяване на краката

При топло време краката в затворените обувки се изпотяват и е възможно да отделят лоша миризма. Това се дължи на бактериите, които се размножават по-бързо при топлина и влага. На пазара се предлагат различни продукти за справяне с проблема, но е добре да знаете кои са по-ефикасните. Търсете стелки, които …

Inline
Inline