Вкараха и Нинова в борбата за първо място в евролистата на БСП

Новини

Вече три номинации обсъжда пленумът на БСП за водач на евролистата, научи Канал 3. Освен предизвестените за партийния дуел Елена Йончева и Сергей Станишев, за челото на листата е била предложена и самата Корнелия Нинова.

Кандидатурата ѝ е била издигната пред Националния съвет на БСП от Захари Захариев. Социалистът се аргументирал с довода, че ако поведе листата лидерката на партията, ще се преодолее възникналото напрежение около кандидатурите на Йончева и Станишев, които разделиха БСП. Очаква се обаче соцлидерката да си направи отвод.

Самата тя заедно с партийното ръководство номинира Елена Йончева за водач. Йончева е лицето на битката за справедливост, изтъкнала сред аргументите си Нинова. И добавила, че Йончева има най-много номинации от структурите.

Сергей Станишев пък е бил официално номиниран от бившия зам.-председател на партията Димитър Дъбов, който се числи към вътрешната опозиция. Дъбов се е мотивирал с това, че Станишев е подготвен политик, с богат опит, освен че преди всичко е президент на Партията на европейските социалисти /ПЕС/.

Вече близо три часа социалистите обсъждат номинациите си за водач на червената листа за европейските избори на горещ пленум, на който по-рано Станишев призова да бъдат гласувани първите две места в листата, а не само водачът, за да се избегне разделението.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Биволъ: И Цецка Цачева се сдобила с по-евтин апартамент от фирма „Артекс“

Източник: „Биволъ“ Фирмата „Артекс“, която е продала евтиния апартамент на Цветанов, е продала само две седмици по-късно евтин апартамент и на Цецка Цачева и сестра ѝ на цена от 670 евро на кв.м., съобщи Биволъ . Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко …

Новини
Стимулират варненци с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете

Източник: Moreto.net С цел подобряване състоянието на зелените площи, Община Варна може да финансира малки проекти с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете. Предложението е на кмета Иван Портних, внесено за обществено обсъждане от местния парламент, научи Moreto.net. Градоначалникът предлага да бъде приета нова наредба за финансово …

Новини
2
Лиляна Павлова се върна в НС като депутат

Лиляна Павлова се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като в края на 2018 г. бе закрито Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, а тя бе освободена от поста министър. Депутатите я избраха за член на две парламентарни комисии – по труда, социалната …

Inline
Inline