fbpx

Вижте огромните загуби за вас, когато се съгласявате да ви водят на по-ниска заплата

Обществена тайна е, че работодателите често се договарят със служителите да ги водят на различна заплата от реално получаваната от тях. Причината е, че високият деклариран доход налага на дружествата да заделят огромен финансов ресурс за по-високи осигуровки на своте служители.

Какви са причините обаче работниците да се съгласяват на такива условия? 

Националната агенция за приходите (НАП) стартира анкетно проучване, което цели да установи именно мотивите на служителите да се съгласяват работодателите им да заплащат осигурителни вноски върху по-нисък от действителния размер на работната заплата.

външна реклама

Попълването на въпросите отнема няколко минути, а резултатите са напълно анонимни. Анкетата можете да попълните ТУК.

Колко губите?

Във връзка с провеждането на информационната кампания на НАП „Заплата в плик“, е създаден калкулатор, в който можете да въведете реалната си заплата и тази, на която ви осигуряват, на хартия, за да проверите какви са загубите за вас от по-ниския доход на хартия.

Примерна справка

Ако работната заплата, която реално взимате е 1000 лева, а по договор се водите на 700 лева, справка на TrafficNews.bg показва, че за следващите 30 години ще загубите най-малко 41 370.60 лева.

Ако предвиждате да имате дете, вашата загуба за целия период от майчинство /280 дни/ ще се равнява на 3259.20 лева. За болничен в период от 10 години губите 1643 лева.

Ако ви се наложи да кандидатствате за обезщетение при безработица, неговата еднократна премия ще бъде с 1620 лева по-малко. Пенсията ви пък ще намалее с 34 848 лева за период от 22 години.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …