fbpx

Вижте жалките останки от някогашните стражи по българската граница

Снимка флагман.бг

Тотална разруха – така може да се опише състоянието на някогашните гранични застави, които пазеха българската граница от нарушители. Такива застави бяха изградени по цялото протежение на границата, която се пазеше строго и не можеше и пиле да прехвръкне. А не като сега – разграден двор, през който минават спокойно десетки нелегални имигранти, представяне най-безогледно от либералните медии като “бежанци”.

На жалката гледка са се натъкнали туристи, излезли на излет в природен парк “Странджа”, пише флагман.бг.
Според тях, тези тъжни останки се намират на около 4-5 км от с. Бръшлян, в резерват “Витаново”.

“Тези снимки говорят повече от всякакви думи. И какъв парадокс – преди да стигнем до заставата, по черния път ни настигна джип на “Гранична полиция”. Слязоха двама униформени и ни заповядаха да се връщаме обратно. Попитахме ги какъв е проблемът, след като това е резерват „Витаново“ в природен парк „Странджа“, създаден е за туризъм, навсякъде има указателни табели, екопътеки и никъде не пише, че достъпът е забранен. Тогава единият от тях каза, че районът бил опасен, защото гъмжал от нелегални имигранти.

Всеки ден минавали групи по 10 – 15 човека. И били много кръвожадни. Идвали от Африка, от някакви племена, които практикували канибализъм. Каза ми: “С деца сте, може да ви изядат!” Не знаех дали да плача, или да се смея. Граничният полицай твърдеше още, че на стотина метра имало голяма табела “Обект национална сигурност. Влизането забранено!” Такава табела обаче не видяхме. Продължихме на своя глава и се питахме защо гранична полиция връща туристите, а не нелегалните имигранти. Руините от някогашната българска държавност ми дадоха прекрасен отговор на този въпрос”, пише човекът.

 

Да ама ще имаме нови американски самолети, курвети, ракети. Те ще ни пазят ако има с какво да летят. Пък граници за какво ни са ? И с европейска подкрепа всеки който не е решил не е минал и заминал за централна Европа. Само прасетата с вратовръзки не се наядоха от закуски, командировки, съвещания, кльопачки, рушвети и комисионни под различни форми. Даже и на занижени цени . Батьовата чета е разбита от спонсори.

Граници някога си имаше и гърмяха сега да мине сулю се разбраха!

Аз бях 18 месеца в грнични войски на 8 ма гранична застава до мината!

До саита на комунистите!Не минават по 10-15 човека ,а по 2-3 руски батальона ,който са канибали и ядат деца ,но само на свободни комунисти!Бях там ивидях!

две години бях шофьор на 8 застава 1977 1979

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев шашна играч в „Стани богат“: Не рискувай, бе, издумкай и трите жокера

Кадри: бТВ Офицерът към агенция за гранична и брегова охрана на ЕС Георги Димитров от Варна игра блестящо с благотворителна цел в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. Той обяви, че ще дари сумата за популяризиране на ранна превенция за ранна диагностика на автоимунното заболяване, свързано с щитовидната жлеза. За …

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

error: Content is protected !!