fbpx

Велосипедистът, срязал гумите на линейка, все още не е наказан

реклама

Бтв

Точно месец измина от скандалния случай, в който велосипедист наряза гумите на линейка, спряла на велоалея в центъра на София, за да помогне на момче с тежък диабет. Извършителят все още е неизвестен. Не е намерен, нито се е предал. А за лекарите от Спешна помощ агресията продължава да бъде ежедневие, разказва Бтв.

Д-р Делян Георгиев е завеждащ смяната в деня на неприятния инцидент. Той все още се надява извършителят да бъде открит и да понесе отговорност за деянието си.

„Който работи в Спешна помощ се среща с агресията ежедневно. Аз си спомням назад във времето, докато учехме, всички мои колеги с какво желание прекрачвахме прага на университета. С желание да помагат, с желание да бъдат част от нещо красиво, достойно. В един момент, когато започнеш да практикуваш професията и се сблъскаш с едно неблагодарно отношение на обществото спрямо теб, ти се обезверяваш… Българския лекар е изолиран, той вече не е уважаван както някога. А това са грешки на обществото”, споделя д-р Георгиев.

32-годишният медик си спомня, че от дете е мечтал да работи именно в Спешна помощ. И когато постъпил – едва 26-годишен, бил най-младият от всички. Д-р Георгиев разказва, че за тези 6 години натрупаните емоции са много и са на двата полюса. От загубата на човешки живот до това да помогнеш да се роди дете.
За годините прекарани в Спешна помощ д-р Георгиев има 17 раждания в линейката и още 8 на различни места. Много повече са обаче загубените животи. Да се съхрани като човек и психика, му помага семейството. Много е благодарен на съпругата си, че е до него. Имат три деца.

От около 2 години д-р Делян Георгиев работи на бюро. Едва 30-годишен става най-младият завеждащ смяна в Центъра за спешна медицинска помощ София. И признава, че полевата работа понякога му липсва.

А мечтае за: „Да видя един ден всичко в моята страна да бъде наред. Защото ако държавата ни е добре, семейството ни ще е добре, ако то е добре, и ние сме добре”.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Росица Кирова: Заблудих се, че „Има такъв народ“ ще донесе някаква промяна

реклама Снимка профил ФБ Тя доскоро беше координатор на „Има такъв народ“ в региона и уточни, че това единствената партия, в която е членувала. „Действията ми са последователни, свързани с гражданската ми дейност“, така обясни пред БНР Росица Кирова, председател на Сдружение „Единни за промяна“, оглавяването на листата на ГЕРБ …

Новини
Изплащат повече от 5,6 млн. лв. на туроператори за неосъществени пътувания

реклама Снимка вихрогон.бг Първите компании, получаващи субсидия, са с изрядни документи, а средствата ще бъдат изплатени със заповед на министъра на туризма. Министерството на туризма изплати повече от 5,6 млн. лв. на 86 компании, изпълняващи туроператорска и турагентска дейност. Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност …

Новини
Иван Нанчев убил двамата си малолетни сина един след друг

реклама Снимка pixabay Иван Нанчев е осъден за това, че през януари 1998 г., в София, умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., който се е намирал в безпомощно състояние и му е наложено наказание доживотен затвор. С друга присъда Нанчев е осъден, понеже през месец септември 2000 г. …