fbpx

Вашата кола няма да изкара зимата без тези 8 неща

реклама

auto.blitz.bg

Атанасовден, когато зимата се пречупва към лято отмина, но няма никаква гаранция, че Малък Сечко ще е сравнително мек като януари. Вероятно предстоят поне още няколко периода със силно застудяване и снеговалежи.

Затова трябва непременно да проверите дали вашата кола има шанс да изкара зимата. Малко вероятно е тя да се справи с тежките климатични условия без тези 8 задължителни неща.

 

Уверете се, че сте наистина готови за оставащите студове, като прочетете тази статия.

Гуми 
Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите още ли отговарят на изискванията гумите на автомобила. Най-важният показател е дълбочината на протектора да не е по малко от 4 мм. Дори и да сте със задвижването на четирите колела, е малко вероятно то да да ви помогне да излезете от снежна преспа или да удържите кола от занасяне, ако гумите са с износен протектор.

Акумулатор
Акумулаторът е първото нещо, което излиза от строя при голям студ, особено, ако е вече към края на експлоатационния си живот. И тъй като последното нещо, което бихте искали е да закъсате някъде с колата в студа, трябва редовно да проверявате състоянието на акумулатора. Никога не пълнете резервоара до дупка – митове и опасности

 

Антифриз 
Антифризът е необходим за всяка кола през зимата. Ако не е достатъчно, двигателят може просто да замръзне. Проверете нивото на течността под капака и ако е необходимо, долейте.

Светлини 
През зимните месеци дните са много по-къси, което означава, че сега трябва да шофирате на тъмно или мъгливо през по-голямата част от деня. Уверете се, че фаровете са в добро състояние и могат да осветяват пътя правилно. Освен това почиствайте снега от фаровете преди всяко пътуване, така че да светят по-ярко. Зимното време често е изпълнено с много опасности и никога не се знае кога отново ще започне снежната буря. 

 

Чистачки
Чистачките на автомобила имат експлоатационен живот от около година. През зимата те трябва да са в перфектно състояние, за да почистват снега и мръсотията от предното стъкло. Ако откриете, че чистачките ви не могат да се справят с тази задача, опитайте се да си купите по-ефективен модел.

Пълен резервоар 
Винаги дръжте резервоара си пълен през зимата. Това ще предотврати замръзване на акумулираната вода в горивната помпа и нейната повреда. Зареденият резервоар ще ви помогне и ако закъсате някъде. През зимата в колата без печка е наистина много лошо. 

 

Течност за чистачки
Както и в случая с горивото, винаги трябва да имате достатъчно течност за чистачки в колата. Би било още по-добре, ако започнете да носите със себе си резервен тубичка. Солта и пясъкът от пътя могат да паднат върху предното стъкло, влошавайки видимостта. Използвайте течността за чистачки по-често, за да подобрите видимостта.

Дефростер и климат контрол 
Ако колата ви има такива системи, уверете се, че те работят правилно. Системата за контрол на климата ще ви помогне при затоплянето на купето, а задните и предните нагреватели на прозорците ще ви избавят от изпотяване или заледяване.

Убедихте ли се колко много неща трябва да направите, за да изкара колата ви зимата?/auto.blitz.bg

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От 1 март разрешават организираните екскурзии в страната, от 1 април – за чужбина

реклама илюстрация Pixabay От 1 март отпада забраната за организираните пътувания в страната. За екскурзиите в чужбина ще отпадне от 1 април 2021 г. Това съобщи TravelNews позовавайки се на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова след срещата между нея и здравния министър проф. Костадин Ангелов с туристическия бранш. …

Новини
Производители съветват дънките да се перат само два пъти годишно

реклама илюстрация Pixabay Повечето дрехи идват при нас с прости инструкции за пране – градуси и препоръчителна програма. Суровият деним от друга страна не се предлага с такива указания. А според специалистите и най-вече според основателя на най-голямата компания за дрехи от деним, Levi’s, дънките не трябва да се перат, …

Новини
Ресторантите ще отворят с половин капацитет

реклама илюстрация Pixabay Заведенията ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа, това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Нощните клубове ще отворят от 1 април. Забраната за организирането на събития – конгреси, сватби, кръщенета, семинари, …