fbpx

Варненци коментират „Защо така бе, кмете? Няма такава глупост на новия път в „Аспарухово“!

реклама

Снимки: „Петел“

Един от новите пътни участъци във варненския район „Аспарухово“, с които община Варна постоянно се хвали, предизвика недоволството на гражданите. Става въпрос за ремонтирания участък от бул. „Народни будители“, както и за съседните улици.

Възмущението е най-вече заради поставените бетонни блокове за преграда в средата на пътните отсечки.

Какво безумие направиха – ПО СРЕДАТА НА ШИРОК БУЛЕВАРД ИЗ***ХА ЕДНИ БЕТОНИ, които стесниха булеварда с 1 метър. Асолютни МАЛОУМНИЦИ!!! А и колко е ГРОЗНО…“, този коментар във форума на „Петел“ показва доста точно оценката на варненци за поставената преграда.

На практика, всеки който е видял бетонната стена, която навява асоциации за военен обект и фортификация срещу преминаване на танкове, че чуди дали не можеше да се измисли друг начин за разделяне на платната.

За цялата реконструкция на бул. „Народни будители“ и свързани с него улици от ЕС община Варна получи 5,5 млн. лева. Със сигурност при такива средства можеше да бъде намерено и по-елегантно решение за преграждането на трасето.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Освен , че е грозно е супер нефункционално. Затапва се бъдещото интензивно движение, при завой на ляво и покрай автобусната спирка. Защо няма „джобове“ за автобусите на спирките ? Намаля се ширината на платното при което няма възможност от избягване на удари, а при поднасяне и сблъсък, този бетон е не „еластичен“ поне като мантинела. Профила усигурява сигурно излитане на автомобил при удар. Така е когато се проектира на бюро без предварително системно наблюдение и оценка на пътното движение. Следващата глупост следва с кръстовището до гимназията. Там ще се отнеме пропускливостта на автомобилите на гражданите, 4РПУ, два супрмаркета и родителите ползващи паркинга до Била.Освен това по-дългите ППС няма къде на да направят обратен завой , освен на пренатовареното кръстовище до кметството. Ще бъде ад, никой не мисли за доброто на гражданите, въвеждат се само рестрикции за да им е лесно на тях.

правилно е – браво кмете!
просто селените от Аспарухово не знаят – така се парви за сигурност по целия свят!

Сигурно селяните от Аспарухово също не знаят защо потънаха едни милиони за системата за градска мобилност, която вече морално остаря и също така не знаят кака така се разкопават 3 от основните булеварди на Варна по едно и също без да се работи по тях, защото няма достатъчно работан ръка.

Едно е да си селянин ,друго да си селяндур разбирачо на тънкия замисъл на архитектурната мисъл.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Александър Сано катастрофирал на опасния път Русе – Бяла

реклама кадър: Bri4ka. COM Първата си кола Александър Сано купил два дни преди да му излезе книжката от барман за колосалната сума от 350 лева – Ситроен Аксел с боксеров двигател.  След като купил нови гуми на колата Сано я карал цели осем месеца, а след това я дал на …

Новини
Пловдивчанин пропадна в коварна яма на чисто нов тротоар

реклама снимки: Асен Костов, „Забелязано в Пловдив“ „Това не е монтаж или сюжет от филм! Това е резултат от ремонта по водния проект на ул. Луда Яна, продължаващ пети месец!“, това написа във Фейсбук ядосаният пловдивчанин Асен Костов, който пропадна в дълбока дупка в тротоара на посоченото място и рани …

Новини
Незаконните археологически находки в дома ми са подхвърлени, твърди Пламен Бобоков

реклама кадър bTV Подсъдимият бизнесмен Пламен Бобоков определи като фарс започналото срещу него дело за незаконно притежаване на археологически находки по време на първото заседание в Русенския Окръжен съд. Той е обвинен, че е държал в къщата си в Русе 50 железни върхове на стрели и копия на стойност 652 …