fbpx

Варненци коментират „Защо така бе, кмете? Няма такава глупост на новия път в „Аспарухово“!

Снимки: „Петел“

Един от новите пътни участъци във варненския район „Аспарухово“, с които община Варна постоянно се хвали, предизвика недоволството на гражданите. Става въпрос за ремонтирания участък от бул. „Народни будители“, както и за съседните улици.

Възмущението е най-вече заради поставените бетонни блокове за преграда в средата на пътните отсечки.

Какво безумие направиха – ПО СРЕДАТА НА ШИРОК БУЛЕВАРД ИЗ***ХА ЕДНИ БЕТОНИ, които стесниха булеварда с 1 метър. Асолютни МАЛОУМНИЦИ!!! А и колко е ГРОЗНО…“, този коментар във форума на „Петел“ показва доста точно оценката на варненци за поставената преграда.

На практика, всеки който е видял бетонната стена, която навява асоциации за военен обект и фортификация срещу преминаване на танкове, че чуди дали не можеше да се измисли друг начин за разделяне на платната.

За цялата реконструкция на бул. „Народни будители“ и свързани с него улици от ЕС община Варна получи 5,5 млн. лева. Със сигурност при такива средства можеше да бъде намерено и по-елегантно решение за преграждането на трасето.

 

Освен , че е грозно е супер нефункционално. Затапва се бъдещото интензивно движение, при завой на ляво и покрай автобусната спирка. Защо няма „джобове“ за автобусите на спирките ? Намаля се ширината на платното при което няма възможност от избягване на удари, а при поднасяне и сблъсък, този бетон е не „еластичен“ поне като мантинела. Профила усигурява сигурно излитане на автомобил при удар. Така е когато се проектира на бюро без предварително системно наблюдение и оценка на пътното движение. Следващата глупост следва с кръстовището до гимназията. Там ще се отнеме пропускливостта на автомобилите на гражданите, 4РПУ, два супрмаркета и родителите ползващи паркинга до Била.Освен това по-дългите ППС няма къде на да направят обратен завой , освен на пренатовареното кръстовище до кметството. Ще бъде ад, никой не мисли за доброто на гражданите, въвеждат се само рестрикции за да им е лесно на тях.

правилно е – браво кмете!
просто селените от Аспарухово не знаят – така се парви за сигурност по целия свят!

Сигурно селяните от Аспарухово също не знаят защо потънаха едни милиони за системата за градска мобилност, която вече морално остаря и също така не знаят кака така се разкопават 3 от основните булеварди на Варна по едно и също без да се работи по тях, защото няма достатъчно работан ръка.

Едно е да си селянин ,друго да си селяндур разбирачо на тънкия замисъл на архитектурната мисъл.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!