Варненец: Портних, ти ли ще ми платиш 200 лева за тенекеджия, че си ми поставил този капан в Синята зона? Ако аз си върша така работата, ще ме уволнят на другия ден

Новини

Кога управниците на Варна ще разберат, че имат не само права, привилегии и ползи от властта, ами и задължения? 

Това пита наш читател, който е получил щети от това, че е паркирал в разчертанията на Синята зона около Шишковата градинка.

На улица „Одрин“ издаденият като шип бордюр е огънал праговете на колата му.

Човекът предупреждава да гледате внимателно къде паркирате дори да има очертания.

„Ако настъпите с 1 сантиметър линията ще ви глобят, ако влезете в очертанията ще си блъснете колата. Изобщо пълно малоумие“, посочва човекът.

Ето какво пише той.

„Здравейте, „Петел“. Пиша на вас, защото знам, че сте единствената медия, която обръща внимание на безобразията на властта в този град и не сте купени, като много други. Както знаем общината плаща по 200 хиляди на година на медиите да му вдигат имиджа и те няма как да пишат за безобразията, които се извършват, защото няма да получат пари от кмета.

Не стига, че превърнаха в кошмар живота на хората в района около Шишковата градинка, като премахнаха 70 % от местата за паркиране и затапиха с безмислен проект за милиони улица „Михаил Колони“, ами и малкото останали места са опасни за паркиране.

Те не се ремонтирани от десетилетия.

След 2 часа обикаляне из центъра като стотици други варненци извадих късмет, че на улица „Одрин“ се отвори място.

Паркирах и усетих, че нещо се остъргва от едната страна. Добре, че имаше хора наоколо, които ме предупредиха да не завивам повече в стремежа си да паркирам правилно, защото щетите щяха да са огромни.

Искам да питам кой малоумник изобщо е определял къде трябва да са местата за паркиране в тази зона и защо, след като се взимат толкова пари от хората не се ремонтира тротоара.

Лесно е само да взимаш, но трябва и да даваш нещо, Портних.

Не съм гласувал за теб и трябва ли аз и хората в района да плащат цената и да бъдат наказвани заради чуждия избор?

Искам да питам на теб ли, Портних, да ти пратя сметката за тенекеджия, която ще е поне 200 лева от това ми паркиране в Синята зона, с която толкова се гордееш?

Мен би ме било срам, ако така си вършех работата.

Аз работя в частния сектор и ако така си свърша работата ще ме уволнят на другия ден, а пък ако не ме уволнят и фирмата я кара така през пръсти и некадърно ще фалира.

Да, ти, няма как да фалираш, защото не знаеш какво е да съществуваш на пазарен принцип, в който всички бързаме и се състезаваме с времето и не чакаме на хорските данъци, за да си измисляме фонтанчета и водни огледала за милиони левове. В реалния свят, ако общината беше фирма, тя нямаше да оцелее, а щеше да фалира, защото това което се прави е зле обмислено, ако изобщо има вкарана друга мисъл, освен тази да се вземат пари от хората.

Като не се справяш със задълженията си просто остави някой друг, който поне може да има желание не само да усвоява парите на хората, а и ще направи нещо добро за тях или поне ще ги чуе, защото жалбите от това безумие не са една и две.

Ако не го осъзнаваш, Портних, значи обратното броене за твоето управление е започнало. Пътят надолу към улицата е кратък, Портних. Смятаният за вечен кмет Кирил Йорданов може да ти го припомни.“

Човекът е изпратил и други снимки от улица „Одрин“, която е в потресаващо състояние.

Само на 20 – 30 метра се извършва голям проект за 1,6 милиона лева за 250 метровата улица „Михаил Колони“, която ще бъде превърната отчасти в пешеходна, отчасти във велоалея, която няма връзка с друга велоалея, а и ще има водно огледало, за да се оправдае високата стойност на проекта.

Живущите също са против, защото на практика около 200 души остават без достъп до домовете си. Някои от тях са изпратили жалби до общината, но те не са взети под внимание.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Върнаха карантината и полицейския час в Северна Македония

Ограничения за придвижване въведоха в Северна Македония, където върнаха карантината и частично полицейския час, съобщи bgonair.bg. Вече има и десетки задържани за неспазване на забраната. През уикенда за по-голямата част от страната движението е ограничено още от 16 часа. В забранените часове ще продължат да работят магазините за хранителни стоки, …

Новини
КАТ ще проверявна активно за предпазни колани, каски и детски столчета до 10 юни

Започнаха масови проверки по пътищата заради засиления трафик и зачестилите нарушения. Служителите на реда следят дали има шофьори без предпазни колани, мотористи без каски и хора, които возят децата си без детски столчета в автомобилите си, съобщи Нова телевизия. Само за три дни през изминалата седмица са констатирани около 1000 …

Новини
Рим се надява членките на ЕС да отворят границите си за италианци от 15 юни

Италия се надява другите страни от ЕС да отворят наново границите си за италиански граждани на 15 юни, каза днес италианският външен министър Луиджи ди Майо, цитиран от Ройтерс. „15 юни е важна дата за много наши граждани“, обяви той на пресконференция при посещение в съседна Словения. Словенският министър на …