Варна си връща туристите от соца: Поляци, германци и румънци вече се записват за лято 2019

Новини

Силен интерес на румънски, полски и германски туристи към дестинация „Варна“, оптимистични данни за ранните записвания за летния сезон- това са изводите на експерти от дирекция „Туризъм“, които представиха Община Варна на четири есенни изложения.
Присъствието на Варна като туристическа дестинация на борсата в Букурещ, Румъния, беше възможност за нови контакти и привличане на повече румънски туристи чрез рекламиране на културно-историческите забележителности и местата за поклоннически туризъм на територията на общината – манастири, църкви, катедрали, обясниха от дирекция „Туризъм“. По време на изложението интересът на посетителите е бил насочен предимно към търсене на атрактивни оферти за Коледа и Нова година. Отчетен е бил силен интерес и към великденските и майските пакети във Варна, като водещи румънски агенции като Fibula, Parallel 45 и Christian Tour вече предлагат оферти с големи отстъпки. Интерес е бил проявен и към възможностите за индивидуални уикенд пътувания.
По време на международната туристическата борса „Touristik&Caravaning”, която се проведе от 21-ви до 25-ти ноември в Лайпциг, Германия, е отчетен силен интерес към региона от страна на германските туристи. Част от посетителите вече са ангажирали своята ваканция и са търсели допълнителна информация за атракции, забележителности в Варна и областта. Каталозите на всички немски туроператори за 2019 г. са налични ранни оферти за почивки, включително във Варна и курортите.
На най-голямото туристическо изложение в Полша – – TT Warsaw, Община Варна също е представила възможностите за целогодишен туризъм. През сезон 2018г. близо 200 000 полски туристи са избрали за лятна почивка северното Черноморие, като това е ръст от 21% в сравнение с м.г. Полските граждани, посетили щанда на морската столица, са проявили интерес към възможностите за семейни почивки, за поклоннически туризъм, велокъмпинг, рафтинг туризъм, младежки лагери. Междувременно във Варшава продължава съвместната изложба, организирана от Община Варна и посолството на Република България в Полша. Тя бе открита на 1-ви май в парка „Лаженки Крулевские“, представяйки историческото и културното наследство на Варна в 22 постера. В момента изложбата е поставена на оградата на посолството ни във Варшава. Предстои да бъде показана в пет полски града, в които има почетни консулства на Република България – Вроцлав, Гданск, Катовице, Бялисток и Ченстохова.
Интерес към дестинация „Варна“ бе проявен на World Travel Market. Представителите на общината взеха участие в презентация на България, организирана от Министерство на туризма.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Телците да не планират пътувания, неприятни изненади за Рак

lamqta.com Овен Днес не е най-подходящия ден , в който да играете на самотен рицар и красиво да се отдалечавате по посока на залеза. Вместо това, по-добре общувайте повече със своите колеги, наблюдавайте ставащото и бъдете готови за всеки случай, ако например възникнат непредвидени обстоятелства или проблеми. Трябва да се …

Новини
Напрежение след протестите, замерят рейсове с бутилки

Напрежение се породи след двата протеста, които се проведоха пред президентството и Министерския съвет. Поддръжниците на ГЕРБ се изнесоха към автобусите си, с които да се приберат към градовете си. Протестиращите срещу правителството пък преградиха булевард „Васил Левски“ в близост до СУ „Климент Охридски“ и замеряха превозните средства с бутилки, …

Новини
След като му бе поискана: Шефът на НСО подаде оставката си

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка с изявление, в което се дава разяснение за дейността на службата, съобщават от пресцентъра на НСО, пише www.dnes.bg. „Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и …