Валери Симеонов: Борисов маха Валентин Радев, защото бръкна в обществените поръчки на МВР

Новини
1

Вицепремиерът Валери Симеонов категорично отрече НФСБ да иска министерства с условията, които постави днес на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти. Единственото министерство, което той смята, че трябва да е на неговата партия, е Министерство на туризма, пише Флагман.бг.

Но: „Не ми е детската мечта да стана министър на туризма”, категоричен бе вицепремиерът, който даде пресконференция след дълго заседание на НФСБ на „Раковска” 134 и въпрос дали иска той да бъде министър на туризма.

Пред Флагман Валери Симеонов обясни, че неговата партия категорично смята, че тримата министри, чиито оставки премиерът Бойко Борисов поиска след тежката катастрофа в Своге – регионалният министър Николай Нанков, вътрешният Валентин Радев и транспортният Ивайло Мовсковски, не трябва да напускат постовете си и НФСБ ще гласува против това в парламентарната зала.

Симеонов изрази мнението си, че кадри не могат да бъдат изхвърляни просто така и да се излагат не истински причини за това.

За Флагман вицепремиерът обясни, че Николай Нанков е най-добрият министър в това ведомство, макар самият той да беше пуснал сигнал до прокуратурата и срещу него заради проверките по Черноморието.

На въпрос пък дали Ивайло Московски не трябва да напусне поста си така или иначе заради инцидента с моторна шейна, която той управляваше и загина малкият му син, Симеонов бе категоричен, че това е министърът, който „е извадил БДЖ от блатото” и е намалил дълговете на железниците от 700 на 120 млн.лв.

За вътрешния министър Валентин Радев, Валери Симеонов смята, че премиерът иска да го отстрани, тъй като е единственият министър, който е бръкнал в обществените поръчки на МВР, а неговото ведомство пък било с най-добри показатели от години насам.

„Като че ли от малката коалиция се появява голяма коалиция”, недоволства още Валери Симеонов по повод това, че няма диалог в управляващата коалиция. А на въпрос дали неговите думи казват, че голямата коалиция е между Бойко Борисов и Волен Сидеров, Симеонов не отрече.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 28 май: Повишение в работата за Девите, успешен ден за Риби

lamqta.com Овен Много благоприятно време за всякакви оригинални инициативи. Най-успешни ще са мероприятията, имащи за цел колективно благо, а не личен успех или постигане на някаква друга индивидуална изгода. За днес смело може да насрочвате и организирате приятелски срещи, някаква презентация, изложба или конференция. Трябва да си помислите, че при …

Новини
Забраняват рекламата на нездравословни храни със закон

Парламентът прие на второ четене новия Закон за храните. С него се забранява рекламата на продукти, чиито съставки не отговарят на изискванията за здравословно хранене. А онлайн търговията с храни за пръв път се регламентира. „Отговорността за безопасността и качеството според етикетирането на всяка храна остава за оператора. Компетентният орган …

Новини
Тренд: Стартова заплата от 1501-2000 лв. е най-желана

Работещите у нас поставят на предни позиции честността, иновативността и креативността на желания от тях работодател, съобщи Евелина Славкова от агенция „Тренд”, представяйки данни за нагласите и очакванията на кандидатите за работа по време на уебинар, организиран от Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ). Размерът на възнаграждението и …