Валери Симеонов: Борисов маха Валентин Радев, защото бръкна в обществените поръчки на МВР

Новини
1

Вицепремиерът Валери Симеонов категорично отрече НФСБ да иска министерства с условията, които постави днес на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти. Единственото министерство, което той смята, че трябва да е на неговата партия, е Министерство на туризма, пише Флагман.бг.

Но: „Не ми е детската мечта да стана министър на туризма”, категоричен бе вицепремиерът, който даде пресконференция след дълго заседание на НФСБ на „Раковска” 134 и въпрос дали иска той да бъде министър на туризма.

Пред Флагман Валери Симеонов обясни, че неговата партия категорично смята, че тримата министри, чиито оставки премиерът Бойко Борисов поиска след тежката катастрофа в Своге – регионалният министър Николай Нанков, вътрешният Валентин Радев и транспортният Ивайло Мовсковски, не трябва да напускат постовете си и НФСБ ще гласува против това в парламентарната зала.

Симеонов изрази мнението си, че кадри не могат да бъдат изхвърляни просто така и да се излагат не истински причини за това.

За Флагман вицепремиерът обясни, че Николай Нанков е най-добрият министър в това ведомство, макар самият той да беше пуснал сигнал до прокуратурата и срещу него заради проверките по Черноморието.

На въпрос пък дали Ивайло Московски не трябва да напусне поста си така или иначе заради инцидента с моторна шейна, която той управляваше и загина малкият му син, Симеонов бе категоричен, че това е министърът, който „е извадил БДЖ от блатото” и е намалил дълговете на железниците от 700 на 120 млн.лв.

За вътрешния министър Валентин Радев, Валери Симеонов смята, че премиерът иска да го отстрани, тъй като е единственият министър, който е бръкнал в обществените поръчки на МВР, а неговото ведомство пък било с най-добри показатели от години насам.

„Като че ли от малката коалиция се появява голяма коалиция”, недоволства още Валери Симеонов по повод това, че няма диалог в управляващата коалиция. А на въпрос дали неговите думи казват, че голямата коалиция е между Бойко Борисов и Волен Сидеров, Симеонов не отрече.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Нинова гневна заради промените в болничните, пита за пенсиите

С решението за болничните управляващите признават безсилието на правителството да се справи със злоупотребите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група. „Вчера коалиционният съвет на управляващите ГЕРБ и ОП са взели решение да не се изплаща първия ден в болничните, пише Блиц. На първо …

Новини
Всеки пети безработен българин никога не е работил

Това става ясно от данните на националната статистика за основните показатели за икономическата активност на населението през третото тримесечие на тази година. Според тях 78,4 хиляди., или 62,5% от всички безработни у нас, са продължително незаети (от една или повече години), а 22 хиляди или 17,8% никога не са работили …

Новини
Мира Добрева споделя за грозното поведение на жена от „Надежда“

Мира Добрева сподели публикация в профила си, на дама, възмутена си от често срещаната реакция на злоба у някои хора, когато друг без да иска докосне нещо уж „тяхно“. „Бяхме заедно онази вечер и останахме поразени от агресията на притежателката на обраслата порта. Беше жена, обрасла от злоба. Дори човек …